Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 110 407
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 315
И моята ще ходи по-рано да си приказват с приятелките. Бел е първият, защото е за разгрявка, според мен. На повечето деца мат им е по-трудна

# 316
БЕЛ изисква чисто технически повече време за проверка.

# 317
Аз залагам на теза на Немили-недраги. Нещо от речта на Странджата примерно или от предсмъртните му думи.

И аз още преди няколко теми ви споделих, че имам усещане за Немили-недраги.
Утре ще стане ясно кой прав и кой боба е по-добре да го свари, вместо да го хвърля да гадае SmileySmileySmiley

# 318
И според мен е първи, защото се проверява по-бавно. Пробните изпити по БЕЛ, на които дъщеря ми ходи, средно 2-3 седмици отнемаше проверката, а по МАТ 1-2 седмици. На нея БЕЛ и е по-труден, определено има повече страх от него отколкото от МАТ, хем е хуманитарно насочено дете.

# 319
  • БУРГАС
Момичета,  един глупав въпрос и по никое време , ама за всеки случай да питам- в каква глаголна форма се пише преразказа?

# 320
Аз залагам на теза на Немили-недраги. Нещо от речта на Странджата примерно или от предсмъртните му думи.

И аз още преди няколко теми ви споделих, че имам усещане за Немили-недраги.
Утре ще стане ясно кой прав и кой боба е по-добре да го свари, вместо да го хвърля да гадае SmileySmileySmiley

Тамън изчистихме оформлението на По жицата и Моканина, и Бог и вие сега Немили-недраги! Да не ми се явявя никой от МОН, че ще ги "охъша" както си знам😈

Natali, зависи! Ако е от неутрален разказвач ( все едно си се скрил в храсталака и зяпаш) е  в сег.време ( като спомагателно време се използва мин.неопр.време)
Ако е от името на герой е минало свършено време...като се преразказват само случките, в които участва героят.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 12:05 от Compass

# 321
Момичета,  един глупав въпрос и по никое време , ама за всеки случай да питам- в каква глаголна форма се пише преразказа?

Зависи от дидактическата задача.

# 322
Вчера моят преговаря като за последно и ми каза ,че тази година може да се взимат точки от текста с грешки ,ако си поправил такава в ,която реално няма. До сега не било така ,но тази година и на дванадесети клас взимали.Питахме учителката по бел ,но и тя не беше сигурна как ще е.Някой ,ако знае ,моля да сподели!
Пожелавам успех на всички деца !
И нашата учителка потвърди, че ако бъдат открити всички грешки, заложени в текста за редакция, пък макар и да допусне други, "свои" грешки детето, ще му бъде даден пълният брой точки.

Ето това за мен беше абсолютна новост и снощи го разбрах. Аз недоумявам как ще открия 14 грешки и ще допусна 6 нови/свои и ще препиша текста с 6 грешки и ще имам 14 т.
Това е лишено от всякаква логика. Ми аз мога да слагам и махам запетаи навред и всяка дума, в която се съмнявам да си я напиша както мисля и......14 т.
Но и моето ме убеждава, че може да открие повече от 14 грешки...ей така за резерва.
И аз направо паднах!!! Викам язък за цялата година напъни.
И за мен е странно, ама... Явно изхождат от това, че ако на едно дете по принцип му куца грамотността, то и ще допуска много свои грешки, но и няма да открие всичките, заложени по условие. А едно грамотно дете, което би открило всички или повечето грешки, няма да допусне много свои - може една-две от невнимание, но не твърде много. И са решили, че тези една-две от невнимание няма да ги санкционират. С други думи - не може да има голям дисбаланс, а при лек такъв оценяването ще е в полза на ученика.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 12:31 от Мила Атова

# 323
  • София
О, това беше най-гадно за моята щерка, защото беше писала един път в друго време, без да се усетела от чие име разказва.

Майки, татковци, днес почерпете децата, дайте им време за почивка, отдих, по един сладолед и утре успех.
И вода да им дадете, да не се деходратират Simple Smile

# 324
  • Бургас
По БЕЛ е утре..нали..че извадих триъгълниците и гумата аз?

Аз сложих черни химикали,гума и молив.
То и пергела мушнах,но бързо се усетих.

# 325

И туй нагласих.Joy

Вчера едва намерих часовникар да сложи батерия...

# 326
Мойто днес отишло до стаята, в която е разпределен и видял, че има часовник, работещ и верен. Та се успокоил😀. То и аз.

# 327

Спокойствие и време за баКАРДИО тренировка Laughing

# 328
  • Бургас
В петък такова кардио ще му ударя!

По МАТ трябва ли децата да си носят формулите или ще им ги дават от училище?
Дъщеря ми каза,че нямало нужда да ги взема.

# 329
  • София
В изпитния комплект са включени формулите.

Общи условия

Активация на акаунт