Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 108 016
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 735
Само да вметна, че минали години на въпроси, в които се търсят ДВЕ нещо-си, не са присъждали никакви точки само за ЕДИН верен отговор. И това не го пиша, за да ви скофтявам настроението, а защото е добре да имате реални очаквания, а и... винаги е по-добре, ако реалният резултат се окаже по-висок от очаквания, отколкото обратното, нали? Wink
И аз предполагам това, затова питам..

Как е като трудност тази година ?

# 736
  • В Страната на чудесата
Мисля, че е доста съпоставимо като трудност. Ако младежът ми се явяваше тази година, вместо миналата, най-вероятно също би пропуснал правилника и може би нямаше да се справи толкова добре с тезата.
Миналата година имаше гадни литературни въпроси, на които той изгуби 4 т., тази година са доста по-приятни.
Преразказът сега също ми се струва една идея по-благодатен за подредено изложение с хубав изказ, въпреки епизода с ретроспекцията.

# 737
  • София
На мен ми се вижда малко по-лесен от миналата година, специално литературните въпроси, но дали е така, ще разберем от статистиката с резултатите. Текста за редакция също ми се струва по-лесен.

# 738
На мен са ми еднакви по сложност всичките матури които сме решавали вкъщи от миналите години, и тази. Все еднотипни въпроси...едни и същи...все за времето се пада минало неопределено ими предварителното....абе еднакви са ми.

# 739
Моето се изнерви леко, докато го разпитвах как е отговарял. На чисто граматичните въпроси, както и очаквах, каза, че не си спомня как е отговарял. Щом не си спомня, най-вероятно там има грешки. Литературните са му верни всички, задачата за редактиране я е направил, тезата горе-долу бива. Дано с преразказа да се е справил.

# 740
  • София
16-ти въпрос е объркал, мн се ядосва. На тезата е писал главно за добротата, както и очаквах, за скромността нито дума. Там е неясно какво ще получи. За преразказа смята, че се е справил.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 18:26 от Niffi

# 741
  • Пловдив
Моето дете смята, че посочените ключови думи за тезата се отнасят по-скоро цялостно за героя, отколкото за конкретния цитат.

Тези, които следите ежегодно ситуацията, помните ли кога за последно е имало теза на произведение от 6ти клас?

Много ме е яд за тезата. Такива хубави измисляше на 7мокласните произведения...

# 742
16-ти въпрос е объркал моят, мн се ядосва. На тезата е писал главно за добротата, както и очаквах, за скромността нито дума. Там е неясно какво ще получи. За преразказа смята, че се е справил.
Тезата и нашата така. Опитала се е да напише, че е правил добро без да очаква нищо в замяна, ама как е написала и в какъв смисъл не знам. Написала риторично възклицание. На две учителки видях опорните точки и тези от отговорите, не бих казала, че има голяма сечение.

16-та май доста провокативна се оказа за четене с разбиране Grinning

# 743
Същата ситуация - 16 въпрос частично верен . Учителите казаха, че утре ще уточняват критериите за оценяване. Тезата и преразказа - не знам. Тук има доза субективизъм, някой пропуск и тн.

# 744
  • у дома

Тези, които следите ежегодно ситуацията, помните ли кога за последно е имало теза на произведение от 6ти клас?

Не е имало от 6 кл до сега.

# 745
  • Пловдив

Е, как? Наистина ли ние точно сме пионери?
Казвайте, тогава, какво не се е падало по мат.

# 746
  • у дома

Е, как? Наистина ли ние точно сме пионери?
Казвайте, тогава, какво не се е падало по мат.
Аз написах вече-във втората част не е имало никога сплави или разтвори,но винаги има първи път като при тезата-дали ще е тази год или някоя др никой не знае...

# 747
А ние сме в истерия - откри си доста грешки, и... два часа вече реве. Не мога да я успокоя. 😪😭😭😭
Побъркахме ги тия деца, че покрай тях и ние.

# 748
  • София
16-ти въпрос е объркал моят, мн се ядосва. На тезата е писал главно за добротата, както и очаквах, за скромността нито дума. Там е неясно какво ще получи. За преразказа смята, че се е справил.

Ами търсил аргументи, не документи Joy. Много се ядосва.

# 749

Ами търсил аргументи, не документи Joy. Много се ядосва.
Едва ли е единственият.
Едно познато дете дори твърди, че на нейния лист пишело аргументи...

Общи условия

Активация на акаунт