Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 108 016
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 750
  • София
С тия нововъведения очаквам догодина интегрирана матура.

Моето е толкова доволно, че не смея да проверявам.
Затруднил се да отговори за някакви документи, че нямало такива в текста. Той е буквалист, Законът за него не е документ, ако не пише в текста, че е.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 18:59 от Грета Ей

# 751
При дъщеря ми също има доста грешки, 16, 19 и 21-ви въпрос, вероятно и още

# 752
  • у дома
А ние сме в истерия - откри си доста грешки, и... два часа вече реве. Не мога да я успокоя. 😪😭😭😭
Побъркахме ги тия деца, че покрай тях и ние.
Същото стана и с племенницата преди год/всъщност 2010г,първото НВО/-беше сигурна,че ще има 0т на преразказа-не помня какво беше объркала,но голям рев,едва я събрах за матем. С мойте после никога не съм проверявала...
Успокой детенце,че нищо не е свършило и вярваш в нея-трябва по някакъв начин да я успокоиш до петък.

# 753
Само да вметна, че минали години на въпроси, в които се търсят ДВЕ нещо-си, не са присъждали никакви точки само за ЕДИН верен отговор. И това не го пиша, за да ви скофтявам настроението, а защото е добре да имате реални очаквания, а и... винаги е по-добре, ако реалният резултат се окаже по-висок от очаквания, отколкото обратното, нали? Wink
На 16. задача за един написан документ, трябва да се получи една точка.
Разбира се, че ще получат една точка Simple Smile

Все едно на текста за редакция (14 грешки), ако не ги открият да не получат точки изобщо

На всички пробни изпити, при проверката се даваха непълен брой точки на някой въпроси

# 754
Мисля, че е доста съпоставимо като трудност. Ако младежът ми се явяваше тази година, вместо миналата, най-вероятно също би пропуснал правилника и може би нямаше да се справи толкова добре с тезата.
Миналата година имаше гадни литературни въпроси, на които той изгуби 4 т., тази година са доста по-приятни.
Преразказът сега също ми се струва една идея по-благодатен за подредено изложение с хубав изказ, въпреки епизода с ретроспекцията.

Мисля, че въпрос 16 има само един верен отговор и той е Закон. Наистина другия документ е Правилник, но той не е отговор на зададения въпрос: "два документа, според които училището въвежда..." - училището въвежда, само на основата на Закон, а го въвежда чрез Правилник

Аз мисля, да пиша до Мон Simple Smile да видим Simple Smile Simple Smile

# 755
  • София
Нищо няма да проверяваме, каза, че е доста притеснена, добре,че мат е в петък, да събере сили дотогава

# 756
При дъщеря ми също има доста грешки, 16, 19 и 21-ви въпрос, вероятно и още
Дъщеря ми е объркала абсолютно същите + още един май
Много се сдуха....

# 757
Аз не исках нищо да проверява, но баба и, ще си имам отделен разговор с нея, и изпратила отговорите да си ги провери.
Каквото и да са сбъркали децата, успокойте ги, нека отидат в добро настроение на математиката.
Мъжът ми беше потресен, че вадят отговорите сега. Според него трябвало след двете НВО да ги извадят. Това си е психо атака, това чоплене какво са сбъркали

# 758
16-ти въпрос е объркал моят, мн се ядосва. На тезата е писал главно за добротата, както и очаквах, за скромността нито дума. Там е неясно какво ще получи. За преразказа смята, че се е справил.

16-та май доста провокативна се оказа за четене с разбиране Grinning

Ами търсил аргументи, не документи Joy. Много се ядосва.

Споко, при нас и квесторите са казали, че е грешка и е аргументи и децата в стаята са си написали аргументите!

# 759
Бах ти малоумщината. Тия МОН са за разстрел...

# 760
Спомняте ли си коя година се въвеждат националните външни оценявания във вида, в който са в момента?

# 761
  • София
Всеки си "преценя" дали да гледа отговори, Не е задължително...

# 762
  • София
Аз не разбрах - ако е написал правило, а не правилник, зачита ли се?

# 763
  • Sofia
16-та е препъникамъкът и при моята дъщеря. Аргументи винаги се били търсели каза. Тотално я е оплескала.

# 764
Спомняте ли си коя година се въвеждат националните външни оценявания във вида, в който са в момента?

2010 година и 15 години само произведения от 7 клас
Загубва ми се таблицата като копирам, но:

Година   Автор   Произведение   Теза
2010   Иван Вазов   екстра    Внушенията на израза "будна кръчма", употребен в I глава на повестта "Немили-недраги"
2011   Иван Вазов   Немили-недраги   Внушенията на израза "Бяха сред общество, но бяха в пустиня", употребен във II глава на повестта "Немили-недраги"
2012   Иван Вазов   Една българка   Внушенията на изречението  "Спеше и манастирът, глух и пустинен", употребен в трета част на Вазовата творба "Една българка"
2013   Иван Вазов   Немили-недраги   Какво внушават думите от творбата "Немили-недраги": Ние сме поне свободби. А като имаме свободата, имаме всичко
2014   Христо Ботев   Заточеници   Какво внушават думите от творбата "Заточеници": ...нашият изгубен рай...
2015   Иван Вазов   Българският език   Какво внушават думите от творбата "Българският език": Език свещен...
2016   Иван Вазов   Немили-недраги   Какво внушава финалът на  "Немили-недраги": Бедни, бедни Македонски! Защо не умря при Гренадин?...
2017   Иван Вазов   Опълченците на Шипка   Какво внушава стихът от  "Опълченците на Шипка": България цяла сега нази гледа!
2018   Иван Вазов   Опълченците на Шипка   Какво е внушението на стиховете от  "Опълченците на Шипка": Млади опълченци, венчайте България с лаврови венци!...
2019   Алеко Константинов   Бай Ганьо   Какво внушават думите на Бай Ганьо: Какво ще и гледам на Виената, град като град
2020   Христо Ботев   На прощаване в 1868 г.   Какво внушават стиховете от Ботевата творба "На прощаване в 1868 г.": като брата си ще станат - силно да любят и мразят
2021   Иван Вазов   Немили-недраги   Какво внушават думите на разказвача от II глава на Вазовата повест "Немили-недраги'
2022   Йордан Йовков   По жицата   Какво е внушението на думите на Моканина от разказа "По жицата' на ЙЙ: Аз я видях, ще я видите и вие.
2023   Иван Вазов   Опълченците на Шипка   Какво внушават стиховете от "Опълченците на Шипка": едно име ново, голямо, антично, като Термопили славно, безгранично
2024   Иван Вазов   Една българка   Какво е внушението на цитата от V част от "Една българка": Селянката се окахъри, да имаше криле, щеше да го вземе и да хвръкне с него

Общи условия

Активация на акаунт