Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 108 287
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 795
Моята не е сбъркала 16 въпрос, но аз често съм дискутирала по работа строителния закон, наредби, документи и тя е свикнала с тези термини и не я плашат. Терминологията е забиваща и като цяло леко двусмислена, извън речника на децата е.

# 796
Аз ще пиша до МОН, още утре!

# 797
Мисля, че от всички видове документи правилника  им е най-познатия. Всяка година се подписват под Правилника за вътрешен ред в училището

# 798
  • Sofia
И като дадат на всички деца по 2 т. За този въпрос каква ще е ползата?

# 799
Аз съм по-склонна да приема правилника за отговор, защото децата би трябвало да са виждали разпечатан училищния правилник за .вътрешния ред. Законът не е документ, докато не се материализира,той е нормативен акт, уреждаш някаква материя. От учебния материал в 7 кл се учи за законодателната власт и приемане на закони, но не помня да е казано, че закон е документ.  Не е коректен въпроса.

# 800
Въпросът е труден, но не е некоректен.

# 801
  • ту тук, ту там
Има ли дете с правилен отговор на 16-ти въпрос?
Моят син каза, че е написал правилник. Надявам се, че правилно си спомня. 😅

# 802
Така, аз търсех думи с главна буква. Намерих Закон за......., но правилник трудно открих. Не смея да твърдя, че съм права, но като същ.нарицателно не трябва ли да бъде с главна буква и това.

# 803
  • ту тук, ту там

Хайде по 2т на всички на въпрос 16 и да се приключва казусът. Stuck Out Tongue Winking Eye
А дали ще е справедливо спрямо децата, които все пак са отговорили вярно? 🤔

# 804
Това, определено не е дискусия, в която някой може да каже кое е правилно. За мен , съставителите на въпроса, не са наясно какво е документ, но разбира се, нямада си признаят😊
Въпросът е труден, но не е некоректен.

# 805
  • Пловдив
И като дадат на всички деца по 2 т. За този въпрос каква ще е ползата?

Спокойствие в майчината душа и удовлетворение в седмокласната, че МОН си признават недоразуменията.

# 806
Така, аз търсех думи с главна буква. Намерих Закон за......., но правилник трудно открих. Не смея да твърдя, че съм права, но като същ.нарицателно не трябва ли да бъде с главна буква и това.
Не, защото пише, че всяко училище може да одобри правилник (някакъв си), ако се цитира конкретен такъв, тогава ще е с главна буква.

# 807
  • Пловдив

Хайде по 2т на всички на въпрос 16 и да се приключва казусът. Stuck Out Tongue Winking Eye
А дали ще е справедливо спрямо децата, които все пак са отговорили вярно? 🤔

Разбира се, че не.
Кога нещо е било справедливо за всички?
Масата се гледа, масата Joy

# 808
Според мен ( пък и ме устройва Stuck Out Tongue ) ще е добре да има и частично точкуване.
Щом има деца, които са се справили - заслужават си пълния брой.
Такива, които все пак са разбрали въпроса- каквато част от отговора им е вярна
И такива, които са писали аргументи -0

Явно има и такива, които са се справили и ще са ощетени.

И все пак става дума за четене с разбиране...едно е документ друго аргумент.

# 809
Как така законът да не е документ? Какво е, ако не е документ? Сега юристите тук можем да изпаднем във формализъм и да си спорим с терминологията, но по-разбираемо ли щеше да бъде за децата, ако бяха написали посочете два акта? Законът, правилника, наредбата, инструкцията, заповедта…всичко това са документи. По спомен-конкретно, изрично, писмено изявление на физическо лице, материализиращо информация относно факти с правно значение.

Общи условия

Активация на акаунт