Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 105 818
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 2 025
  • у дома
Обаче не да били 80,а 60 въпроса-20 бел,20 мат,10 прир науки и 10 обществени науки.

# 2 026
Или да им направят интересен изпита като в Американския, на есе. Да се учат да мислят, а не само да зубрят апосиопези
Е, тогава ще избухне революцията на майките.
Защо така, защо иначе, защо няма критерий, защо на моето не са признали тази или онази дума.
Идеята е хубава, но не особено приемлива за състезание за държавни училища.

# 2 027
Обаче не да били 80,а 60 въпроса-20 бел,20 мат,10 прир науки и 10 обществени науки.
Извинявам се за спам, но до сега четох ДВ от 1999. За ЕГ се взема оценката от тест + БЕЛ или МАТ, по избор на ученика.

# 2 028
  • София
Сякаш имаше въпрос назад в темата, но не помня да видях отговор - може ли родител да прегледа работата без присъствие на ученика (на 13г, ако има значение)?

# 2 029
Ами аз се каня без него да отида да гледам...
Иначе гледах в сайта на нашето РУО как е било миналата година..има една заповед - пише че е двамата могат да преглеждат, без да снимат...джбре поне че може да не жомаме...сакън ако си го снимам...

# 2 030
Мисля, че идеята е, че ученикът може да си види работата, не родителят. Но понеже е непълнолетен, с него трябва да е и родителят, но като допълнение, не като главно действащо лице. А да се снима не е разрешено за да не им разнасят после по медиите и форумите издънките с грешните проверки.

# 2 031
Така съм го запомнила, така го казах, извинявам се за грешката.
Няма защо,аз изобщо не му помнех името...Обаче съм сигурна,че за ЕГ и МГ не трябваше да си избираш бел или мат,а се държаха и двата изпита и се взимаха и двете оценки.Как е било в Хуманитарните гимназии не знам,защото при нас няма такава.
Кандидатствах 2000г с този тест и изпит по математика, на БЕЛ дори не съм се явявала.
Класирах се и в МГ и в ЕГ. И завърших ЕГ.

# 2 032
Добре де, къде ще ги гледаме тия работи, поне да се червя насаме, да не срещна някоя съфорумка  да си бришем сополите заедно от трагедиите?

# 2 033
  • София
Мисля, че идеята е, че ученикът може да си види работата, не родителят. Но понеже е непълнолетен, с него трябва да е и родителят, но като допълнение, не като главно действащо лице. А да се снима не е разрешено за да не им разнасят после по медиите и форумите издънките с грешните проверки.
Всъщност оценяването подлежи ли на обжалване, ако се види някоя дивотия в проверката? Да знам дали има смисъл да бия 600км

# 2 034
  • София
Няма нужда да карате по спомени. Ето как е било:

НАРЕДБА № 6 от 28.12.2000 г. за приемане на ученици, завършили VII клас или основно образование, в профилирани гимназии, професионални гимназии, техникуми, професионални училища, профилирани паралелки в средни общообразователни училища и в паралелки за професионално обучение в средни общообразователни училища (отм.)

Чл. 5. Приемните изпити по чл. 3, ал. 2 за профилирани гимназии и профилирани паралелки в средни общообразователни училища включват:

1. за профил "Хуманитарен" - тест и съчинение-разсъждение по проблем от изучавано в VII клас литературно произведение;

2. за профил "Природоматематически" и профил "Технологичен" - тест и изпит по математика;

3. за профил "Чуждоезиков" - тест и по избор на ученика: съчинение- разсъждение по проблем от изучавано в VII клас литературно произведение или изпит по математика.

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 17:20 от sanaka

# 2 035
Не подлежат на обжалване. Пие се студена вода.
Но може да се заведе дело, предполагам само, работите се пазят. Ако има основание де

# 2 036
Няма ли възможност да се прегледа работата при спор, особено в част преразказ може да възникнат бая полемики?

Хич и не искам да си причинявам този стрес, дано не се налага:)

# 2 037
  • София
Резултатите от НВО са окончателни и не подлежат на обжалване и преразглеждане. Единствено при технически грешки - напр. разменена работа - се реагира съответно. В този случай трябва да намерят твоята работа. Чувала съм за един такъв случай на ДЗИ, на НВО - не съм.

# 2 038
Всъщност оценяването подлежи ли на обжалване, ако се види някоя дивотия в проверката? Да знам дали има смисъл да бия 600км

Не. Каквато и грешка в оценяването да откриеш, можеш само да пиеш една студена вода. И ние някога затова ходихме, че щерката се беше много напушила, понеже нямаше пълна оценка. Видя се, че не са и видели описанията, тя си начеса егото, дежурната учителка вдигна рамене и дотам.

Иначе можеш да обжалваш ако има техническа грешка. Не знам точно каква е разликата, да объркат работата на някого или знам ли какво. Но май не се е случвало.

# 2 039
  • у дома
Изобщо нямам такива спомени ужас/а съм била в системата,2002г последно и после не съм се връщала/,децата за ЕГ си държаха и бел и мат,не познавам дете,което да е готвило само бел без математика-ако са били по-добри по бел за.чий им е било да се мъчат с математика? Явно застраховка,но ми е чудно и някак си не мисля,че може да съм го забравила-просто не съм си го знаела...
Ето го прословутия  Национален изпит-тест, проведен на 19 юни 2001г/книжките се унищожаваха,но явно не се е следяло стриктно след като съм си прибрала една от тях/

Държали са го като смятам тези,които са родени 1987г

Общи условия

Активация на акаунт