Честно казано намирам дистанционната работа за доста по-натоварваща от присъствената в офис. Опитът ми е, че или има микромениджмънт, или overtime, който е незаплатен. Лично аз намирам, че съм доста по-продуктивна да работя от вкъщи. Само че когато аз влагам усилия в повече, но обемът на работа се увеличава, вместо да стои на едно ниво, моята продуктивност започва да ми вреди, вместо да ми носи ползи. Завъртам се в омагьосан кръг на това да работя повече и да влагам много, а всъщност да стоя на едно ниво. Може би поне половината от месеца не ползвам обедна почивка, а по договор имам час и две почивки по 15 мин, което прави час и половина дневно. На практика в честия случай успявам да ползвам половин час. Определени дни от месеца работя по 11-12 часа понякога и без обедна почивка. Така че започвам да мисля, че работата от офис носи едно допълнително спокойствие на работодателя, че работниците си вършат задълженията, без да има онова пренапрежение от микроменаджиране. Не знам къде е истината и кой е правилния вариант. Само знам, че съм на предела.