Дистанционна работа

• 5 641
  • 147
  •   1
Отговори
# 120
Да дам и аз своите 5 лв. по темата.

Честно казано намирам дистанционната работа за доста по-натоварваща от присъствената в офис. Опитът ми е, че или има микромениджмънт, или overtime, който е незаплатен. Лично аз намирам, че съм доста по-продуктивна да работя от вкъщи. Само че когато аз влагам усилия в повече, но обемът на работа се увеличава, вместо да стои на едно ниво, моята продуктивност започва да ми вреди, вместо да ми носи ползи. Завъртам се в омагьосан кръг на това да работя повече и да влагам много, а всъщност да стоя на едно ниво. Може би поне половината от месеца не ползвам обедна почивка, а по договор имам час и две почивки по 15 мин, което прави час и половина дневно. На практика в честия случай успявам да ползвам половин час. Определени дни от месеца работя по 11-12 часа понякога и без обедна почивка. Така че започвам да мисля, че работата от офис носи едно допълнително спокойствие на работодателя, че работниците си вършат задълженията, без да има онова пренапрежение от микроменаджиране. Не знам къде е истината и кой е правилния вариант. Само знам, че съм на предела.

# 121
Няма кой да ме накара да не си вземам почивките, независимо дали от офис или отвкъщи. Това си зависи изцяло от теб и е крайно вредно за теб. За час и половина може направо да отидеш до близкия фитнес за тренировка, те са по 50 мин. .

# 122
  • София
brumm, съжалявам да прочета това - за мен също дистанционната работа може да е по-натоварваща от офисната по отношение на оувъртайм и обща организация. Ако съм в офиса, винаги гледам до 18-18.30 да си свърша задачите и да си тръгна, но когато съм от нас, знам, че мога да погледна и още нещо, и още нещо и така мога да откарам до 9-10 вечерта в работа, докато междувременно върша и някакви домакински задължения (примерно, слагам да готвя, междувременно ще отговоря на още 1-2 имейла). Трябва желязна дисциплина, която според мен поне, е по-лесно постижима в офисна среда, но хората са различни и за някои офиса има повече разсейващи фактори.

# 123
Е как до 10 часа... семействата ви не се ли сърдят, половинката не иска ли да правите нещо заедно, децата не искат ли внимание? Не ги разбирам работохолиците защо слагат работата пред семейството, сякаш 9-10 часа от най-активната част от деня за работа е малко.

# 124
Има и нещо друго - при положение, че overtime се налага, но не се заплаща, най-нормалното е да регламентираш начин на ползването му. На теория мога да го ползвам, но при положение, че няма ясен знак кога и как и на какво основание, на практика се оказва, че работя като луда за нищо.
Когато не са няколкото натоварени дни в месеца, гледам да не стоя на лаптопа след работно време, но в тези дни буквално трябва да съм там постоянно, не мога да изляза, за почивка обедна не говорим, почвам час по рано и свършвам няколко часа след работното ми време. И пак казвам, ако примерно имаше опцията - петък след обяд се казва, спираме да работим, за да си ползваме изработените часове, ок, съгласна съм, но и това го няма.

Ами сърдят се, мъжът ми като ме види, че стоя след 6 часа и казва, че ще ми затвори лаптопа, за да ме накара да спра. Децата милите, една седмица от месеца не ги знам къде са и какво правят. Кой ял, ял.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 07:36 от brumm

# 125
Ами, ние сме хората, които трябва да поставят границите. И на себе си, и на работодателите. Щото иначе, като се види, че едно магаре може да носи, почват да го товарят. Докато грохне.

# 126
Има и нещо друго - при положение, че overtime се налага, но не се заплаща, най-нормалното е да регламентираш начин на ползването му. На теория мога да го ползвам, но при положение, че няма ясен знам кога и как и на какво основание, на практика се оказва, че работя като луда за нищо.
Когато не са няколкото натоварени дни в месеца, гледам да не стоя на лаптопа след работно време, но в тези дни булвално трябва да съм там постоянно, не мога да изляза, за почивка обедна не говорим, почвам час по рано и свършвам няколко часа след работното ми време. И пак казвам, ако примерно имаше опцията - петък след обяд се казва, спираме да работим, за да си ползваме изработените часове, ок, съгласна съм, но и това го няма.

Ами сърдят се, мъжът ми като ме види, че стоя след 6 часа и казва, че ще ми затвори лаптопа, за да ме накара да спра. Децата милите, една седмица от месеца не ги знам къде са и какво правят. Кой ял, ял.

И аз преди да имам децата бях така на дистанционната си работа. Има такива хора като нас, които са малко по-притеснителни, склонни към прекален перфекционизъм, накрая страдат най-вече те и семействата им от този начин на възприемане на работата, на задачите, на света като цяло, а работодателя може само да печели от това. За такива хора може би е по-добре работа от офис, за да има поне някакъв външен фактор, който да ги ориентира кога да приключат работа( не че не съм седяла и в офиса до 21:09 часа изцяло по мое желание🫣луда работа) Сега ми предстои да се върна на работа пак след второто майчинство и съм твърдо решена да не правя оувъртайм в името на семейството ми и на запазването на психичното ми състояние, но знам, че това ще бъде едно от най-трудните неща, които ще трябва да направя. Но, както мъжа ми казва, сега не можеш вече да си позволиш лукса да седиш и минута след работното ти време и е прав.

# 127
При нас оувъртаймът се плаща, иначе стане ли време да затварям лаптопа - затварям и прибирам в шкафа. Все пак, пращаме имейли, не сме мозъчни хирурзи, ще оцелеят.

# 128
Здравейте!
Запознати ли сте с фирмата Beautiful company bg ltd?
В момента търсят оператор кол център?

# 129
Аз се ядосвам, защото мм е работохолик и просто съм на насъбрала яд към такива хора. Точно заради това той не е хоум офис, а решихме да бъде в co working space, съответно да не носи работа вкъщи, да няма лаптоп вкъщи и съм го помолила точно в 6 да тръгва оттам. Спазва го, защото осъзнава че е проблем, обаче знаете ли какво направи.. записа курс! Записа курс и след като му вдигнах луд скандал вече си прави задачите по него в обедната почивка и 2 дни в седмицата ходи час по рано, защото аз съм от офиса и ми отнема повече време това. Така ме дразнят тези работохолици! Не го разбирам това нещо, какво има в главата на тези хора! Той едва с мен тръгна по почивки...

# 130
Не бих се хванала, разгледах обявата в джобса - става въпрос за така наречените cold call, тоест звъниш на нищо неподозиращи клиенти, за да им предлагаш продукти. Такива фирми обикновено обвързват заплатата с успешни продажби, а основната заплата е много ниска.

И аз съм от работохолиците, но сегашния ми мениджмънт ме отучи, буквално ще ме погнат с факли ако работя по нощите безплатно.

# 131
Здравейте!
Запознати ли сте с фирмата Beautiful company bg ltd?
В момента търсят оператор кол център?
Ох тия кол центрове не стават. Ако не успееш да продадеш определен брой измишльотини, направо може да останеш без работа. И докато имаш ще си в постоянен стрес.

# 132
  • Out of the Mix
Таня, еми сбъркала си мъжа май. Stuck Out Tongue Winking Eye (шегувам се)
Твърдо съм и аз за граници, и дисциплина.
Личният живот и време, здравето, са по-важни от всичко друго.

Сави, що така си пропиляваш младостта?
Работи си, супер, ама без да се товариш толкова, при положение, че не си сама, имаш и опора, и т.н.

Ако сега изпадна в такава ситуация, ще я дауншифтна бързо, бързо, защото партньорът си иска своето.
Аз не бих се лишил от пълноценното време с любимата за някоя стотачка или хилядарка отгоре. Естествено не се броят стотинки и винаги може още, и още, но все пак. Simple Smile

Имах една работохоличка, не се разбрахме, при все, че нищо не ни липсваше, все искаше да доказва нещо.
Понастоящем е директорка, в което няма лошо, но за сметка на личния живот, което за мен е цЪ.

# 133
Revoker - така си е, вече ми е много по-спокойно, откакто сама си сложих граници.

# 134
Честно казано не мисля за себе си като за работохолик. Може би не мога да преценя правилно, защото ми липсва страничен поглед. Не стоя по желание на работа до късно. Просто фирмата е такава, че го изисква, макар и негласно. Двама човека от екипа вече напуснаха.

Общи условия

Активация на акаунт