Дистанционна работа

• 5 653
  • 147
  •   1
Отговори
# 90
И аз не бих работила, ако някой ме кара да си шервам екрана. А той какво работи точно? Брр гестапо.
Да, най-хубавата работа е точно такава, да имаш обем, а не до еди колко си часа да направиш нещо. Айде не за месеца, ама поне за деня.

# 91
  • По света и у нас
Ти не си шерваш екрана, никой няма такова време да те следи. А по скоро софтуера те засича къде си цъкала с мишката, дали е на едно място или на много места по екрана, дали въобще цъкаш. После те знаят кои файлове си променила, колко имейла си изпратила до кого, с кого си чатила колко време и тн….с кого си говорила по телефона и по тиймс и колко време. Дали си закъсняла за срещи, дали не се появяваш, дали правиш срещи в последната минута и ме даваш на хората време да се подготвят и такива неща.
Пускат ти репорта от дейностите ти веднъж в месеца да си го видиш… уж не те следели. Има даже съпоставка колко си продуктивна сравнено с миналия месец. Кой знае какво още гледат зад кулисите, което ние не знаем. Работата не е това което беше.

# 92
Всички тези детайли с цъкането на мишката, проследяването и прочие са достъпни и могат да се правят и когато работиш от офиса. Въпрос на фирмена политика и доверие. Иначе да, да се чувстваш следен не е най-добрата опция и фирмена политика нито за работа от вкъщи, нито от офис.

Екран се споделя само когато обсъждаш нещо с някого по време на разговор или по време на общи срещи, когато се презентира. Останалото означава, че някой наистина не знае какво да прави и има време за губене.

# 93
  • София
Моя колежка, ръководител на звено в компанията, в която работя, беше пускала такъв доклад за подчинените си по време на пандемията, в началото, когато започнахме да работим дистанционно. Беше установила, че имало хора, които имали по 2-3 часа екранно време, като бяха решили, че всичко над 6 часа е приемливо (дори не се изискваше да са 8 часа, колкото са по договор). Разбира се, същите тези са си били скатавки и в офиса, но там по-трудно се гледа Нетфликс, когато си заобиколен от колеги 😂
И за мен най-хубавата работа би била с набор от задачи за определено време, но за жалост, в моята работа това не е приложимо.

# 94
  • София
Тикетната система е добър инструмент за следене на ефективността, скатаването и т.н. N тикети - N отговора, решения и готово. Аз работя с колеги на този принцип и виждам, че им е приоритетно да отговарят. Никога не съм работила по този начин, но не би ме затруднило тъй като съм съвестна и изпълнителна. Въпреки всичко се чувствам по-спокойна, когато ми е гласувано доверие и не съм закачана освен ако работата не е свършена. Когато един служител приоритизира и не хитрува всички форми на контрол от страна на работодателя са излишни. В големите компании обаче е нормално да има някаква система за следене на работния процес. Иначе ще настане хаос.

# 95
  • По света и у нас
В области като моята не е зора да свърша тикета за най-бързо време, зора е за се из координираш с всички засегнати, да няма недоволни, и накрая но не и по важност да не взривиш някой жител или квартал.
Можеш да си цъкаш колкото искаш ако чакаш отговор… тоя отговор може да не дойде 2 дни и съответно да те спира да работиш.  Естествено ти имаш други неща да действаш но някак си има голи полета в които мислиш. Изглежда, че в Китай има устройства които ти засичат мислите, но това все още май не го използват широко.  Вероятно 5G-то предоставя тази възможност но е на ниво елитни служби все още.

# 96
Хаххаха, ако ме засичат колко работя по мисловната ми дейност, със сигурност ще заработя доста overtime 😁😁

# 97
Ех, а аз си мечтая от Ковида насам да работя дистанционно, но в моята област-право, не мога да го измисля. На твърдо работно време съм+2 часа пътуване дотам в двете посоки. Прави ни се забележка и за 1 мин. закъснение сутрин, клюки, интриги, връзкарщина. Догуша ми е дошло, а до пенсия имам още 10 г...

# 98
  • По света и у нас
Не може да неможе. Смени си фирмата, поне с нещо по- близко.

# 99
Ех, а аз си мечтая от Ковида насам да работя дистанционно, но в моята област-право, не мога да го измисля. На твърдо работно време съм+2 часа пътуване дотам в двете посоки. Прави ни се забележка и за 1 мин. закъснение сутрин, клюки, интриги, връзкарщина. Догуша ми е дошло, а до пенсия имам още 10 г...
Напуснах такава работа.
Изобщо не ме интересува. Здравето, силната имунна система и душевния мир нямат цена.

# 100
  • София
В съд ли работиш или в някое държавно предприятие/институция със задължително присъствие? Защото и ние сме в същата област и с изключение на делата в съда, ходенето по институции и срещите с клиенти, не ходим в кантората още преди пандемията.

# 101
На държавна работа съм. Fever Ray-късметлии сте, че разполагате с времето си. Аз все по-често се замислям дали да не зарежа правото и да гледам деца в някоя частна занималня /много обичам децата/ или нещо друго, с по-гъвкав режим.

# 102
Аз мразя да работя от вкъщи. Ужасно скучно ми е. Тишината ме побърква, разсейвам се и само се чудя какво друго да правя, вместо да работя. В офиса ми е супер, обичам да си говоря с колегите, забавно ми е и съм много по-продуктивна. Доста пъти след работа ходим на заведение с колегите.

# 103
  • Sofia
Хората сме различни и затова е добре, че има различни възможности за работа.

Мен именно разговорите с колегите е нещо, което ме затормозява и ми е много досадно. Неминуемо се стига до някакви клюки и сплетни. А пък да излизам по заведения с колеги след работно време ми е най-омразното. Чувствам се длъжна да приемам, за да не се деля от екипа. Чудя се какви ли не причини да изтъквам, за да не ходя. А ако случайно се стигне до там да отида, ми е адски нервно, защото за мен това е губене на време и реално го възприемам като професионален ангажимент в свободното ми време, което за мен е неприемливо. В началото ми беше трудно да отказвам, но с годините вече не. Но пък когато откажа, аз се оказвам малко аутсайдер, което е малко тъпо.

Всичките тези негативни емоции си ги спестявам с дистанционната работа и ми е супер спокойно, независимо колко ми е натоварено. Също така знам, че ако не успея да свърша нещо в работно време, винаги мога да го свърша в удобно за мен време. И с хоум офиса правя много повече overtime, което автоматично ме прави и по-продуктивна. На място в офиса много рядко съм стигала до overtime, все бързах да се прибирам, че нали задръстванията....

# 104
Аз мразя да работя от вкъщи. Ужасно скучно ми е. Тишината ме побърква, разсейвам се и само се чудя какво друго да правя, вместо да работя. В офиса ми е супер, обичам да си говоря с колегите, забавно ми е и съм много по-продуктивна. Доста пъти след работа ходим на заведение с колегите.
Предполагам нямаш деца или ако имаш са порастнали.
За жена с малко дете хоум офиса е благодат.

Общи условия

Активация на акаунт