Дистанционна работа

• 5 644
  • 147
  •   1
Отговори
# 45
Екстроверт съм и обичам сред хора, НО офис работата взима цялата енергия в атмосфера на клюки, интриги, фамилярничене...Искам хоум!

# 46
  • София
Ще повторя и предните мнения, но много зависи от човека, но и от позицията. Бих посъветвала авторката да разпита, ако може, дали работата се състои в контакти с клиенти, колеги, каква е комуникацията - изцяло писмена ли, със срещи ли, дали сте в една часова зона и т.н. Аз работех изцяло дистанционно по време на ковид (то всички де, не само аз) и изобщо не ми липсваше офиса и контакта с хора, защото контактувах много с колегите онлайн през деня. След това смених работодателя и имаше дни, с които дума не продумвах по цял ден - всичко се случваше по имейл, колегите и клиентите бяха в САЩ или някъде другаде по света и това ми повлия изключително зле. За първи път трябваше да полагам супер много усилия да водя нормален социален живот (или поне такъв, какъвто бях свиканал да водя) и да имам необходимото за мен количество контакти, като това само по себе си ме напрягаше. По ред причини напуснах това работно място и сега работя хибридно - мога да ходя в офиса и  да работя от къщи. За мен това е идеалния вариант, отделно, че всичките ми колеги са в моя часови пояс и през деня контактувам с изключително много хора, без значение дали съм в офиса или не.

# 47
Работя дистанционно над 10 години. Освен това работата е такава, че не изисква да работя определени часове, а имам обем работа, която да свърша за месеца. Ако не успея, просто получавам по-- малко пари, ако работя повече, получавам повече. Това е най- хубавото нещо, което ми се е случвало в трудовата ми биография. Синът ми също работи от няколко години у дома. Стаята му е голяма и има удобно направен домашен офисен кът, казва, че работното му място е по- голямо вкъщи от офисното и  е визуално отделено от останалата част от стаята. В началото се вайкаше как щял да стои затворен,вече не иска да чува за офис.

# 48
  • София
Ън ми напомни нещо много важно - моят съвет е ако някой желае да работи приоритетно от дома си, да има подготвено пространство. Говоря за бюро, удобен стол и условия, близки до офис условията.
По мое мнение работата от диван или легло изглежда примамлива, но всъщност бързо се усеща, че е ад.

# 49
  • Somewhere far away
е разбира се че трябва условия. ама бюро смятам всеки има вкъщи- а и да няма лесно ще си набави стига да има желание и да прекарва едно количество часове пред монитора. същото и със стол. аз имам офис стол и бюро макар и малко, от бюрото спестих, но от стола не!  Стола ми не е някакъв боклук, а е  хубав , ергономичен, с лумбална опора - и го имам от години, въпреки че  не работя  от вкъщи.

# 50
Моят опит с хоум офиса е от ковид насам - работя предимно от вкъщи. Сфера финанси, Outsourcing компания.

За мен е трудно, аз съм "социално животно". Имаме офис, но не ни задължават да ходим. Когато ходя, ми отнема поне 2 - 2.5 часа време, път и трафик. Стоя още заради условията, гъвкавост, малки деца.

Според мен задължително трябва да си имате офис пространство вкъщи. Кухненската или холната маса не са дългосрочна опция. Столът е много важен!

Дисциплина - моят проблем е, че не ставам от стола, винаги съм на разположение, гася компютъра късно. Въобще вкъщи работя много повече, отколкото ако съм в офиса.

Спорт и психично здраве - трябва нещо да се прави - хоби, танци, срещи с приятели.

# 51
  • София
Здравейте, в момента работя в офис, но искам да напусна. Бях на интервю и съм одобрена само, че работата е дистанционна. Моля да споделите как се чувствате тези, които работите от вкъщи, не се ли депресирате. Малко ме плаши тази социална изолация и незнам какво да реша. Все пак условията които ми предлагат са по добри и това ме изкушава, но пък липсата на контакти с колеги ме плаши. Страхувам се да не изпадна в депресия.Моля споделете как се чувствате като работите от вкъщи?
IVA имаш право да се притесняваш, но има и решения. Зависи много от естеството на работа, от системата за присъствие, наличието на видео разговори, разговори с клиенти или колеги. Също така са важни почивките и как ги използваш. Голям плюс е ако имаш поне час обедна почивка, в която да си активна, не да останеш вкъщи, а да излезеш и да си сред хора ако това ти липсва. Аз съм дистанционно от ковид и съм си наложила железни правила, защото в началото положението беше трагично. Ходих чорлава и по пижама нон стоп. Както казваше една приятелка - не съм по нощница, а по денонощница. Когато се усетих, че няма да стане така си наложих като стана, да се гримирам, среша, оправя, облека все едно трябва да ходя физически на работа. Започвам работа задължително и само когато съм се привела в приличен вид, закусила и пила кафе. В обедната почивка тренирам - фитнеса е до нас. Задължително имам поне едно излизане на ден искам, не искам го правя. Иначе депресията не ти мърда. Ако си общителна и социална това ще те спаси. Още един съвет - свърши ли ти работното време по договорка, оставаш само няколко минути ако имаш да си довършиш нещо и затваряш компютъра. Аз все още не успявам да си го наложа и тенеденцията при мен е категорична: работя повече от вкъщи отколкото в офиса. Това става защото държа нон стоп компютъра отворен и не мога да се сдържа да не свърша нещо ако го забележа. Просто съм такава - но това е сред НЕ ПРАВИ нещата. Почивката е за да си починеш. Това са ми съветите ако решиш: 1. контрол над времето 2. грижа за себе си (спорт и външен вид) 3. общуване с хора ежедневно.
Пожелавам ти успех

# 52
Имах дистанционна работа, и я смених за хибридна. Беше добър избор. На мен контактите не ми бяха достатъчни, а стоенето у дома ми дойде в повече. Успех!

# 53
За мен депресията дойде когато ни върнаха в офиса, хибридно не 5 дни. Вече бях вкусила свободата и нищо не можеше да ме убеди че 3 часа загуба на ден си струват. Стреса ми донесе и бърн и други грижи.
Зависи от човека бих казала. Има служители, които така и не се настройват на хоум офиса. Други като мен, цял живот ще въздишат по него...зависи ти какъв човек си.

# 54
Каква депресия...няма по-хубаво от дистанционната работа! Дано повече да има такива или поне избор.

# 55
Не е нужно да си в депресия. Достатъчно е да не ти се стои вкъщи постоянно.

# 56
Не е нужно да си в депресия. Достатъчно е да не ти се стои вкъщи постоянно.
Още по-добре тогава, ще имаш много повече свободно време и енергия за излизане, и спорт. Около мен всички в залата чакаха да са хоум офис по време на ковида, че ги въртяха, за да могат да дойдат, вместо да пътуват до офиса.

# 57
По мое мнение работата от диван или легло изглежда примамлива, но всъщност бързо се усеща, че е ад.

Ъ, защо? Аз изкарах цялата пандемия на леглото с лаптоп и нямаше негативни последствия, освен няколко допълнителни кг.

# 58
Аз си купих малко бюро и стол, някои фирми отпускат и средства за офис оборудване. Може да работиш и от терасата лятото, парка, близкото кафе.

# 59
Здравейте, в момента работя в офис, но искам да напусна. Бях на интервю и съм одобрена само, че работата е дистанционна. Моля да споделите как се чувствате тези, които работите от вкъщи, не се ли депресирате. Малко ме плаши тази социална изолация и незнам какво да реша. Все пак условията които ми предлагат са по добри и това ме изкушава, но пък липсата на контакти с колеги ме плаши. Страхувам се да не изпадна в депресия.Моля споделете как се чувствате като работите от вкъщи?
Понякога си мислите, че ще работите по-добре с хората, но мислите точно обратното. Че е по-добре никога да не работиш с хора, защото секторът на услугите е най-лошото място за работа.

Общи условия

Активация на акаунт