Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 10 320
  • 309
  •   2
Отговори
# 300
Здравейте! Имаше една фб група и чат, където можеше да се намери Фракси и клексан, обаче не я намирам. Ако не са я изтрили, някой може ли да пусне линк ?

# 301
  • София
При бременност физиологично се повишава кръвосъсирването, дори без да имате мутации.
Нормите са втори триместър са до 1.29µg/mL
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
Ако имате притеснения, консултирайте се с хематолог.

здравейте, днес реших да си пусна някои изследвани и резултата за Д димер е многооооооо над нормата - 1100 ng/ml при граница 250 ..... и Доста се притесних. Остана;лите неща са в норма - протромбиново време 80; INR 1.15; fibrinogen 1.3 i APTT - 28
Но този Димер е над 4 пъти увеличен .....
Преди няколко месеца пусках изследвания за тромбофилии и всичко беше отрицателно. Сега съм бременна в 6ти месец и май с тези единици си е в нормите

PandaBanda, има група Тромбофилия и Бременност (с главни букви).

# 302
Здравейте момичета! Съжалявам, че изобщо ми се налага да търся подобна група, но съм притеснена.
Имам едно нормално родено детенце преди 2 години, но за жалост преди 2 месеца абортирах и търся проблема.
Пуснала съм пакет за тромбофилия, моля ако някоя от вас е по-адекватна по темата, да ми помогне да ги разчета, че докато мина през лекаря, ще полудея..

# 303
  • Замък сред облаците
Привет! Тромбофилията не е основен проблем по всяка вероятност, въпреки че има мутации и е препоръчителна профилактика от положителен тест с НМХ инжекции.
По-притеснителни са долниграничното вит Д, хипофункцията на щитовидната жлеза (не е автоимунна причина, по-скоро проблемът е в ниски нива на микроелементи - вижте си и желязото как е; фТ4 трябва да е между 17-20, 12 е доста ниско и дава данни че нещо не достига в организма за правилно отделяне на хормон) и инсулиновата резистентност. Комбинацията от тези неща води до некачествени яйцеклетки и увеличава шанса за неправилно оплождане и аборт (особено и най-вече в ранна бременност).

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 00:04 от АА

# 304
  • София
Здравейте, преди десет дни минах от клексан 0,4 на клексан 0,6, заради ниско антиХа 0,2, пускано в Токуда. Днес пуснах контрола, като очаквах да се е вдигнало, но за моя изненада резултатът беше отново 0,2. Направих теста в “Надежда”.

# 305
Здравейте! Днес пусках АнтиХа в Токуда, но излезе стойност 0.25. Предишните дни не е слагано точно в определен час, а плюс минус един час. Дали това може да окаже влияние върху резултата? На фраксипарин 0.6 съм.

# 306
Здравейте, моля за съвет, повечето от вас имат опит, не знам как да постъпя. По принцип слагам фраксипарин към 8 вечерта и почнах да го измествам с по 2 часа, днес трябва да го бия към 2 на обяд. Доктора обаче иска възможно най-скоро да пусна АнтиХа, утре или вдругиден. Проблем ли е, че няма да има няколко поредни дни в един и същи час. Мога ли утре да си бия инжекцията в 10 сутринта и да отида в лабораторията след 3 часа и половина - 4? Чудя се какво да направя.

# 307
  • София
Cadiz,
Ако не сте поставяли в един и същи час поне 4-5 дни, резултатът няма да е релевантен. Във вашия случай - със скъсяване на интервала, резултатът ще е базиран на терапия на 20-22ч на денонощие, вместо на 24ч.

Ariel26,
бих пуснала повторно изследване в същата лаборатория, защото може да има разлика в начина на изследване, в реактивите и в референтните стойности.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 13:53 от delisardeli

# 308
Здравейте, моля за помощ. С хипофункция на щитовидната жлеза съм ( Хашимото ), инсулинова резистентност, която е в затишие ( кръвна захар, инсулин и HOMA index са нормални ). След мисед в 6гс направих изследване за тромбофилии и излезнах хетерозигот на Фактор 5 Лайден и MTHFR. Бях при др Тончев на консултация и той ми каза че при положителен тест трябва да започна Фраксипарин/Клексан. АГ ми казаха обаче да изчакам поне 10 дни закъснение на цикъл за да ида на преглед при тях. Та, направих тест днес ( 2 дни преди очаквания цикъл ) и е положителен. Не знам каква да бъде първата ми стъпка Sad Предстои ми пътуване след няколко дни за балнеолечение което още повече усложнява нещата - казвали са ми при бременност да не влизам в басейни/море, да не се грея ( гореща вана или душ ) итн което в повечето случаи е основа на балнеолечението.. Ако изобщо отида, ще се пазя разбира се, но не знам как да постъпя с лекарите. Съвети са добре дошли! Благодаря!

# 309
Чудите се дали да започнете фракси ли? Започнете го, лайден е високорискова мутация, аз съм с лайден и го започнах от деня на ембриотрансфера.

Общи условия

Активация на акаунт