Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 9 112
  • 276
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Natashinka, не пишеш в коя седмица си, но резултатите са ти в норма, макар че АнтиХа е гранично. При следващия преглед при АГ (с доплер) попитай как е кръвотока на маточните артерии и в норма ли е бебето за седмицата, в която си.
Аптт, д-димер и фибриноген имат различни референтни стойности за бременни, прегледай първата страница на темата или 2-3 страници назад - пиша ги непрекъснато са справка.

Emiliq08990, д-димер и фибриноген са в норма. Изчакай си консултацията с хематолога. При мен АПТТ беше ниско през цялата бременност при нормални други показатели.

# 256
Дели, извинявам се за пропуска, в 11+6 съм. Благодаря ти!

# 257
  • Замък сред облаците
Също и зависи какви са референтните на лаборатотията (на Токуда нали са 0.3-0.6, тогава 0.2 ще е ниско).

# 258
При мен в Токуда при 0.23 ми вдигнаха дозата.

# 259
Здравейте, може ли коментар?
В 16+5 съм, хомозигот по ПАИ и хетеро по АСЕ. Терапията ми е фраксипарин 0,4 до момента.
Едната хематоложка каза, че изследванията ми са чудесни и няма нужда от корекция.
Другата иска 2х седмично да слагам 0,6 вместо 0,4 фраксипарин, защото анти Ха й се вижда ниско. И сега не знам коя да послушам, мисля след 3 седмици да си пусна пак и засега да не правя нищо.
Няма проблеми с кръвотока и развитието на плода.
Попринцип в деня на взимане на пробата, си сложих фраксито в 8:20, и отидох 12:10-15ч и мисля че ако са се забавили с изследването оттам да има промяна.
Предния път беше 0,34, но си дадох 30мин преднина. 😀
Благодаря за съдействието!

# 260
  • София
Няма референтни стойности за това антиХа, къде е правено?

На мен проф Паскалева ми искаше антиХа от 0.2 до 0.4. В Токуда референтните стойности са между 0.3 и 0.6.

Аз бих изчакала до следващото изследване. 🍀

# 261
Извинявам се, не съм го качила цялото….🫣

В лабораторията, където съм го изследвала го дават 0,3-0,6. На мен 0,26 ми се струва гранично, затова мисля да изчакам.

Благодаря! 🌸

# 262
Момичета, тези на НМХ терапия, какво следите на 4-5 седмици?
На мен са ми казали д-димер, фибриноген, анти Ха, аптт и ПКК.

Не ми искат протромбиново време и антитромбин, например. Не знам защо и важно ли е.

# 263
  • София
Правилно са ти казали.

# 264
Момичета, помощ.
Излезнаха ми изследванията и не са добре.
В 29 г.с. съм на клексан 0.6 от около 6-7 седмици. Изследванията са правени в Токуда.
Аптт 23.9 ( реф: 22- 28) Изследване преди 4 седмици 23.5.
Фибриноген 4.52 ( реф. 2-4) Изследване преди 4 седмици - 3.
Д димер 5.40. Изследване преди 4 седмици 3.80
Анти ХА - 0.36.

Чакам д-р Минкова да коментира, но доста се притесних. Терапията излиза че ми е добре, а аптт не е мръднало, останалите покаатели са се увеличили, д -димер почти двойно.... Да търся ли и друг за консултация?

# 265
  • София
Без паника. Бременна си, нормално е с напредването на бременността да се повишават показателите.
Ето референтните стойности за бременни, виж си за 3 триместър нормите
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm

# 266
Да, поуспокоих се вече. Докторката отговори, каза че д-димер й се струва нереално висок и иска да го повторя и ще видим. Благодаря!

# 267
Здравейте,
Искам да попитам – ако случайно си поставя инжекцията на място, където вече има малка буца/подутина от предишна инжекция, лекарството ще се усвои ли добре или има риск да не подейства?

Благодаря предварително!

# 268
  • Замък сред облаците
Не би следвало да не се усвои. Но тъй като буците стават заради на елени капиляри, може евентуално да стане по-голяма буца.

# 269
И аз уцелих буца току що и май цялото лекарство изтече отвън като извадих иглата,какво да направя според вас?

Общи условия

Активация на акаунт