Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 9 119
  • 276
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Aptt има различни референтни стойности при бременност
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/aPTT.htm
Нормално е, с напредването на срока на бременността кръвосъсирването се повишава, Аптт пада.

# 226
Момичета, предстои ми първо изследване на антиХа след два месеца на Фраксипарин 0.4. Коя от трите лаборатории: НКБ, Св. Екатерина или Александровска бихте препоръчали или няма голямо значение? Трябва ли да се обадя предварително за час? (при мен ще се падне точно на обед в 12:30ч)

# 227
Аз ходя в Токуда, не трябва там да записвате час, резултата излиза след час.

# 228
И аз отидох в Токуда, освен трудното паркиране, всичко беше много лесно.

# 229
Аз пусках в центъра на Надежда в Парадайса.

# 230
  • Замък сред облаците
Аз от Св. Екатерина съм доволна, никакво чакане, без записване на час.

# 231
Здравейте, нова съм в БГ Мама. Бременна съм за втори път (първия завърши със задържан Аборт) в 8г.с. съм и пуснах за първи път изследвания свързани с коагулацията. Пия само Натаспин назначен от хематолог. Бих искала да чуя мнението ви за изследванията докато дойде часът за хематолог.

# 232
  • София
Всичко изглежда наред според изследванията. Потърсете добър АГ с доплер, който да следи кръвотока на маточните артерии и да евентуално изоставане.

Мутации в гените за тромбофилия имате ли и какви?

# 233
Да, ето ги:

# 234
  • София
Да, имате няколко нискорискови мутации, някои от тях засягащи усвояването на Б9 и Б12.

Отидете при добър фетален АГ в 12гс, да погледне кръвотока на маточните артерии и ако е необходимо да назначи нещо допълнително. Коагулация може да пускате контролно на 3-4 седмици. Засега всичко е наред. Стискам палци!

# 235
Здравейте, в 22 седмица съм и имам ITGA2 ( интегрин а2) C807T Хетерозиготна мутация. Приемам само Акард 150. Веднъж в месеца по съвет на хематолог пускам контролно коагулация. На пръв поглед всичко е наред, за съжаление най-рано в понеделник мога да ги покажа на хематолог.

# 236
  • София
Сравнете си резултата с референтните стойности за бременни по триместри:
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm

# 237
Здравейте скъпи момичета,
Пиша тук, защото не знам откъде да започна. Май месец след прееклапсия, родих по спешност момиченце в 7я месец. За съжаление и все още по незнайни за нас причини, тя почина месец и половина по-късно. С мъжа ми бихме искали да пробваме отново, но т.к  лекарката, при която бях е много заета и до момента не можем да се видим оттогава, бих искала да попитам тук за добър лекар рискова бременност, с когото мога да направя консултация. Липсата на доверен лекар е нещо, което ме измъчва и не ми дава мира, защото останаха много отворени въпроси, на които няма кой да ми отговори.
Страх ме е, че тази прееклампсия веднъж отключена, може да се отключи пак и искам да знам какви са реалните ми шансове.
Освен за лекар, бих искала да попитам о за съвет на какво друго трябва да обърна внимание. Кардиолог имам, той си ме следи, но в момента проблем с кръвното нямам, освен на емоционална основа.
Бих била благодарна за насоки и съвети, защото излиза, че тук мога да получа много повече информация, отколкото получих последните 4 месеца.
Благодаря ви предварително.

# 238
Момичета, искам да попитам – докато коремът ми все още не е супер опънат, ОК ли е да слагам инжекциите там? Мога да хващам гънка, но е по-дебела, просто защото винаги съм имала малко коремче. До сега си слагах в ръцете, но сега искам да се възползвам от корема, докато мога. Бия на линията на пъпа от двете страни редувам и също да попитам мога ли да измествам по линията към паласките?

# 239
Здравейте, момичета! Аз съм с нискорискуви мутации и не съм на терапия. Бременна  съм в 16 седмица. Съгласувала съм с хематолог и на 4 седмици си проверявам коагулацията. Вчера бях на преглед и превантивно почнах по 1 таблетка натаспин на ден. Днес ми излязоха резултатите и ми е притеснено, че Аптт ми е доста високо-38.7 s.От 1 месец пускам коагулация и до сега ми е било 31,56 най-много. А предния месец 30.31.Знам, че е по-притеснително да е под нормата, но пак се тревожа. Иначе до 42 е в лабораторията. Но видях в таблицата за втори триместър, че 38.1 е максимума. Фибриногенът ми е добре. Д-Димер е малко завишен, но е в норма. С натаспин ще падне. Миналата година за 2 седмици спадна.

Общи условия

Активация на акаунт