Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 9 280
  • 287
  •   2
Отговори
# 210
  • София
НМХ е профилактична терапия при тромбофилия. След като имате високорискова мутация, най-добре не отлагайте започването му.

Аз съм с нискорискови мутации и бях на нмх от деня на трансфера. Без профилактика имам загуба в 13гс с пълно отлепване на плацентата.

Тромлофилните мутации могат да предизвикат проблеми или при бебето, или при майката. Появи ли се проблем, вече може да е късно за назначаване на терапия. Затова профилактиката се започва предварително. Няма място за притеснение. Успех!

# 211
Здравейте,  другата седмица имам планирано секцио и съм на профилактика на Фракси 0.4 . АГ ми каза ,че дозата е малка/профилактична и няма нужда да го спирам няколко дни преди операцията. Може ли да чуя и вашето мнение ,не е ли добре поне предния ден да не го бия ....

# 212
  • Замък сред облаците
Паскалева май съвсем е изплискала, освен за нискорисковите, вече и високорисковите неглижира. Днес във ФБ групата точно четох за момиче с моята нискорискова (хомозигот ПАИ), що й била терапия (не е правило момичето съответно) един вид и бам, след секцио тромб и емболия.  В Надежда съшо чувам че масово отхвърлят профилактиката под давление на Стаменов, който не вярва в тромбофилията много. Макар че като лекар да не “вярваш” за нещо доказано от медицината, не знам….
Та към Скарлет - не отлагай профилактиката, не влизай в черната статистика…. Впрочем носителството на мутация в Лайден не е просто “риск”, това Е носителство на тромбофилия.

Никита, зависи как ти е коагулацията. Какви са й стойностите?

# 213
Днес във ФБ групата точно четох за момиче с моята нискорискова (хомозигот ПАИ), що й била терапия (не е правило момичето съответно) един вид и бам, след секцио тромб и емболия.
Аз съм същата, но при Русев...

# 214
Скоро не съм пускала ,Понеделник ще пускам и ще споделя.  Благодаря

# 215
А при мен с хетерозигот по ПАИ, сумати лекари преди бременността казаха няма проблеми и в 5-6 м , добре че ме пратиха на лекар, такива неща лъснаха, че съм си на хубава терапия. Добре че не се случи най-лошото

# 216
  • София
Здравейте! Може ли мнение за резултатите. В 17г.с+3 съм, на клексан 0,4. Преди 2 седмици пусках и антиХа , което беше 0,31.

# 217
  • София
При мен секциото беше планирано 24 след последната инжекция.

В крайна сметка родих със спешно секцио 20ч след инжекция. Имах минимална кръвозагуба.

Продължих с инжекции 16ч след сецкиото.

# 218
  • Замък сред облаците
Ариел, ок е, но момичета, пускайте антиХа заедно с другите показатели принципно, не през седмици. В смисъл, ясно че антиХа не се пуска всеки месец, но когато го пускате го пускайте с коагулацията.

# 219
Здравейте, вчера и днес не знам какво ми става, но си изпускам часът за инжекцията (обикновено я поставям я в 8:30-9 ч.), вчера в 12ч., а днес в 15:30.
Поетапно ли да го докарам до 9 ч. Като всеки ден скъсявам с по 1 час или така ли иначе ще раждам секцио след по-малко от месец и да го добутам часът на поставяне вечерта например към 21-22 ч.
Какво ще ме посъветвате?

# 220
  • София
Не е страшно. И аз забравях, по едно време си сложих римайндър на телефона и се пооправиха нещата. Бих го върнала сутрин с по-ранно поставяне за 2-3 дни. Планираните секцио обикновено са сутрин.

# 221
Момичета, досега само съм хвърляло по едно око в темата по-скоро с информативна цел, но дойде и моят ред да си задам въпросите. Имах пуснах от преди година основен пакет за вродена тромбофилия, откъде всичко беше в норма, но по съвет на АГ все пак добавих впоследствие и фактор 13 и АСЕ, та това е резултатът:

От прочетеното тук подразбиране, че изолирана патология в АСЕ гена не е драма, но все пак Ви моля за мнение относно риска при подобна мутация и нуждата от терапия, както и каква евентуално би била тя?
Предварително благодаря за съветите! 🍀

# 222
  • Замък сред облаците
Повишава риска от прееклампсия АСЕ, профилактиката е с аспирин и е удачно да се започне сега (след консултация с лекар).

# 223
Благодаря за бързото включване, АА, аз също до този извод стигнах. В миналото съм пила за известен период от време АП, явно пак ще го започвам (и тогава ми беше назначен от лекар).

# 224
Здравейте, момичета! Не видях другата тема и ще попитам тук, дано не е проблем.

В 34гс съм и това са кръвните ми резултати, като ме притесни ниското аПТТ. На терапия с Клексан 0.4 съм и се консултирам с д-р Тончев, но все още нямам отговор и през това време чета. Пусках антиХа преди 3 седмици и беше 0.33. Досега аПТТ се движеше около 29.

п.с С хетеро Фактор 2 и хомо ПАЙ съм.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 21:39 от бъстед

Общи условия

Активация на акаунт