Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 10 016
  • 303
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Пускайте в болничната лаборатория, щом изследват на място.

# 196
Здравейте, до сега не съм писала в темата, с някои от вас сме се засичали в другите теми.
Имам назначена терапия от хематолог 0.4 Фраксипарин след трансфер и препоръка в 7ми ден от старта на 3-4 час да изследвам Анти-ХА Фактор. Утре се пада да пусна изследването, но звънях в две лаборатории и ми дават различна информация, та сега съм в чуденка.
Лаборекспес - трябвало да съм на гладно и пробите се пращали в Германия - резултатът излиза за около 20 дни
СитиЛаб - не е от значение дали е на гладно, резултатъ излиза в рамките на деня
Според вас в коя лаборатория да отида, 20 дни ми се струват много, предвид, че акоима нещо трява да секоригира дозата.
Във Варна съм, ако някой може да препоръча изпитана лаборатория, ще съм благодарна.

# 197
  • Варна
Believe23 аз пусках в Лина това изследване и мисля, че става бързо. Един съвет не го пускай в Събота както направих аз и стана чак в Понеделник.

# 198
  • София
АнтиХа е най-добре да се изследва веднага. Пробата трябва да се вземе 3,5-4ч след поставянето на инжекция. Успех!

# 199
АнтиХа е най-добре да се изследва веднага. Пробата трябва да се вземе 3,5-4ч след поставянето на инжекция. Успех!
Да, точно така го планирам Simple Smile Благодаря!

# 200
Здравейте, съвсем скоро родих и слагам все още Клексан.
Колко време след като го спра се пускаше контрола?
Забравих какво ми каза хематоложката, а не искам да ходя веднъж, за да ми каже и втори път с резултатните.

# 201
  • Замък сред облаците
В деня след последната инжекция можеш да пуснеш.

# 202
Здравейте. След трансфера бих около 1.5 месеца фраксиоарин. После пуснах тромбофилии които са отрицателни и спрях всичко и фраксито и аспирина. На феталната излезе само 1:112 запреекламсия и сега ми се иска да пусна някакви изследвания, но незнам какви? Сега съм 20 гс

# 203
Мога ли да пусна д димер, аптт, фибриноген, заедно с анти ха? Тоест ще ми се падне по обяд и ще съм яла и пила течности.

# 204
  • Замък сред облаците
Анонимна, на ФМ искай да ти измерят налягането в маточните артерии и си мери кръвното ежедневно. Не ти ли изписаха аспирин профилактично?

Виолетка, не се влияят от ядене и пиене.

# 205
Анонимна, на ФМ искай да ти измерят налягането в маточните артерии и си мери кръвното ежедневно. Не ти ли изписаха аспирин профилактично?

Виолетка, не се влияят от ядене и пиене.

Не вече от 2 месеца нищо не пия. Как се Мери налягането в маточните артерии

# 206
  • Замък сред облаците
С доплер.

# 207
Здравейте, момичета. Връщам се с малък ъпдейт за моя случай и още една доза объркване като човек, който тепърва се сблъсква с медицински разногласия. За да напомня, в момента съм бременна (29+5 г.с.) и през юли ми откриха риск от тромбофилия - Лайден 5 и MTHFR (C/T) барабар с риска от прееклампсия през май. Пия си Акард х1 вечер, приемам още 1000 лекарства за щяло и нещяло, следя изкъсо на всеки преглед кръвоотока към бебето, който е супер и си поддържа нормално развитие, даже вървя малко напред. Консултирах се с хематолог проф. Паскалева от НКБ, която ми направи изследвания и всичко беше в норма, според нея рискът е умерен, не е висок. Препоръча започване на НМХ от 34 г.с. и 3 седмици след раждането + спиране на Акард от 34 г.с. Мнението ѝ е, че трябва да се следя, но има време за фракси/клексан. Каза все пак за по-високото ми кръвно да се консултирам с кардиолог.

Понеже всички топ препоръки бяха я отпуска, я с пълен график, попаднах на добри мнения за доц. Христова от Надежда и си записах час при нея в частен кабинет. За кръвното е отделна тема, засега съм го регулирала с Допегит 2х1, но направихме все пак нужните изследвания. Изненадата ми беше, когато каза, че задължително трябва да започна НМХ веднага, защото тези мутации са супер опасни и не трябва да се чака до 34 г.с., защото тялото няма да реагира толкова бързо на лекарството. Обясних, че съм направила консултация с проф. Паскалева, отделно на ФМ АГ обясни същото - чак 32-34 г.с., но според нея веднага трябва да се действа. Разбира се, всичко ще се обсъди със следящия ме АГ, но часът ми е чак другата седмица и исках да попитам дали на някого му се е случвало същото - разногласия от два отделни специалиста. Някак си ми се иска да се доверя на хематолог, понеже той е прекият специалист в случая, но пък при бременност искам най-доброто за себе си и бебето. Вие какво бихте предприели?

П.С. Опитвам се да се свържа с проф. Паскалева, за да я попитам за второ мнение, но нямам много успех. Ако някой има контакт, много ще се радвам да сподели на ЛС. Благодаря!

# 208
3ма доктори при хетерозигот Лайден ми казаха Клексан още от трансфера, така че ей сега тъкмо ще си го бия в надупчения корем Simple Smile

# 209
И аз съм с Лайден и на мен ми казаха от ден 1 на положителния тест да започна Клексан!

Общи условия

Активация на акаунт