Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 9 135
  • 278
  •   3
Отговори
# 270
  • София
Здравейте! Знаете ли дали в Цибалаб или Рамус правят Анти-Ха?

# 271
Здравейте! Знаете ли дали в Цибалаб или Рамус правят Анти-Ха?

Мисля, че не.

Вчера д-р Минкова каза да го направя или в Токуда или в 3-та градска.

Не се прави в лабораториите - много е неудобно, но това е.

# 272
Здравейте, след инжектиране задържате ли иглата 2-3 секунди и тогава да махате? Това ми е дадено като съвет, инжектирам, броя до 3 и тогава вадя и притискам с памуче. Притеснява ме, че някой път ми текне кръв, но не виждам дали и лекарство.

# 273
Дори и да се изследва в Рамус Анти-ХА, не бих. Те там едно ЧХГ не могат да измерят адекватно. За по-специфични изследвания по-добре където е препоръчано.

# 274
Здравейте, момичета! Бременна съм в 18 седмица и съм с PAI хомозигот и мутации с неусвояването на обикновена фолиева киселина. Ходя на хематолог и за сега няма нужда от терапия, следя си коагулацията на 4 седмици. Преди 2 седмици Д-Димер ми беше малко завишен - 1.25,при референтна стойност до 1.29 за бременни в този семестър .Хематоложката ми препоръча да пия по 1 таблетка натаспин и след 2 седмици да повторя коагулацията. Днес ходих, за жалост не е паднал Sad, а малко се е увеличил и се притесних. Миналата година при бременност беше 1.22 и спадна след прием по 1 таблетка  натаспин на ден. Имах загуба в 25 седмица, но беше заради вътрематочна инфекция Sad До края коагулацията беше добре и не се наложи терапия. АПТТ  също е по-ниско сега , последния път беше 38.7.Сега  е 29.30.Иначе по време на бременност ми е варирало от 30.31-32.До сега не ми е бил толкова нисък. Референрна стойност в лабораторията за бременни във втори триместър е 21.1-38.1.Фибриногенът ми е в граница.  Знам, че не са  стряскащи тези стойности,но  пак се притеснявам...И за жалост чак вторник ще е на работа хематоложката ми, а не мога да намеря телефона и  Sad Някой от  Варна може ли да препоръча добър  хематолог освен Д-р Стайкова (тя е моята).Обмислям и да си запиша онлайн час при Професор Тончев. Писах и на АГ и чакам да видя какво ще ми отговори.

# 275
Най-бързо ще ви отговори Галя Кондева в Haelee. С писане стават нещата, но е много коректна и бърза, може и последващи въпроси в рамките на няколко дни.

# 276
  • София
Аз направих антиХа в Токуда и излезе 0,22. Веднага пратих на д-р Кондева, но още чакам отговор. Останалите изследвания са с нормални стойности, та много се притесних. Дали ще ми вдигне дозата на 0,6?

# 277
  • София
Антония,
Според мен не е притеснително и можеш да си изчакаш вторник. Всяка бременност е различна, недей да сравняваш.🍀

Ариел, гранична е стойността, ако и развитието на бебето и кръвотока на маточните артерии при преглед е ок, аз бих изчакала следващата контрола.

# 278
  • София
Ами в крайна сметка  ми вдигна на клексан 0,6 , заради килограмите, понеже съм станала 80кг… иначе бях на преглед в понеделник при аг и каза, че кръвотокът е добре. Хематоложката само не ми каза дали и кога да пусна антиХа отново, за да види дали дозата е Ок. 
Антония,
Според мен не е притеснително и можеш да си изчакаш вторник. Всяка бременност е различна, недей да сравняваш.🍀

Ариел, гранична е стойността, ако и развитието на бебето и кръвотока на маточните артерии при преглед е ок, аз бих изчакала следващата контрола.

Общи условия

Активация на акаунт