Лекуващият ме лекар в Софиямед ме насочи към изследвания за тромбофилия и антифосфолипиден синдром. Има различни мнения за това къде точно се е образувал тромбът – според някои лекари е възможно да се е образувал директно в белодробната артерия, според други има още неизвестни, но със сигурност не е дошъл от краката.
В момента съм на лечение с Ксарелто, като ми беше казано, че терапията ще е около една година.
След преживяното започнаха силни паник атаки и няколко пъти се наложи да влизам в болница.
Радвам се искрено, че при теб има напредък и че се чувстваш по-добре физически – това наистина дава надежда.
Видях и препоръката за д-р Минкова в Токуда и записах час, за да чуя и нейното мнение.
До сега освен в СофияМед , бях насочена за консултация с Паскалева и Разбойников , но конкретно към Паскалева има леки резерви , особено и след прочетените неща тук, въпреки че към този момент следвам нейната терапия за прием на Ксарелто.
все едно чета за себе си.
Мен вчера ме изписаха с масивна двустранна БТЕ. Така че при мен лечението тепърва започва и не мога да помогна с опит.
Не е след раждане.
След секциото и спирането на НМХ имаше само съмнение за БТЕ (задух, д-димер 2.2, и отклонения в кръвно-газовия анализ). Но на скенера нямаше нищо.
Но ето 3г по-късно все пак се случи.
Моята терапия ще е доживот, защото съм с Тромбофилия - Фактор 2 Протромбин.
Най- важното е сега да се погрижиш за себе си. Всички ми казваха, че тромб се разбива бавно , аз го разбих за няма и три месеца, така че ти пожелавам същото да стане и с теб.