Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 23 497
  • 730
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Клексан няма 0.3, само 0.4. Ако е почнал сърбеж, може да е достатъчна причина да смениш. Пусни пкк с дкк и еузонофили, ако са повишени - има алергична реакция.

# 721
Ами аз така разбрах Нихтянова, защото няма Клексан 0,3 да пусна антиХа преди да сменим. Имам ПКК от понеделник и еозинофилите са 0,76 при норма до 0,46. Явно ще минавам на Клексан.

# 722
  • София
За капката забравих да пиша:
След като почистиш мястото със спирт, забождаш иглата бързо, натискаш буталото бавно, изтегляш иглата бавно и натискаш с памучето със спирт.

# 723
Момичета, бихте ли препоръчали добри хематолози в София, които са наясно с мутациите и бременност?
Казвайте и дали работят с направления.

ПС В НГЛ също пазят кръвта и може да се правят допълнителни генетични изследвания при нужда.

# 724
Споделям ти една бележка, която съм си направила преди доста време и не знам дали всичко в нея е актуално
За мутации - бременност. Хематолози - Лисичков (Хематологията), Паскалева (НКБ), Тончев (МЦ Калчев, онлайн Медрец М, МВР болница (там работи с направление)), Веселина Иванова (Токуда, онлайн Хийли), Минкова (Токуда, Неовитро), Кондева (Вита 2, онлайн Хийли).
Промених тези, които знам че имат промяна.

# 725
Благодаря, Слънчице!
Проф. Паскалева май не е хематолог, а със специалност клинична лаборатория,  специализирала в областта на тромбозите. Била съм при нея за изследване на антикоагуланти, макар и не свързано с бременност.
https://www.hearthospital.bg/staff/doctors/iva-paskaleva/

Някой има ли впечатления от д-р Георги Тончев, хематолог?

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 15:39 от Diorela

# 726
  • На изток от Ада
Мн го харесват Тончев.

# 727
  • София
Хемостазиолог се води проф. Паскалева.

Допълвам Проф. Станева в Токуда, тя е ангиолог, чувала съм добри мнения за нея.

# 728
Момичета, а някой читав хематолог, който работи с направление, няма ли? АГ е дал направление, все пак да се използва. Ако се наложи, тогава и към светилата в областта.

ПС Питах в МВР б-ца, кабинета  не работи с направления, нито със заплащане, отиваш, чакаш и който лекар се уцели.

ЕДИТ
Мисля си, че най-добре би било, да отиде някъде с направление, ако трябват допълнителни изследвания, да й ги пуснат и тогава с пълния набор документи да направи платен преглед с добър хематолог. АГ я е пратил най-вече заради фамилната обремененост. Мутациите са хетерозиготни и конкретно тези не били особена опасност, говорих и с лекар генетик.

Можете ли да ми кажете, освен генетичните изследвания, какви други е добре да се занесат на хематолога?
В тази статия чета, че е добре да има и доплер на плода.
https://9meseca.bg/problemna-bremennost/kakvo-predstavliava-trombofiliiata
Цитат
Правилно би било при консултацията с хематолог да се представи интерпретацията на доплеровото изследване.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 16:11 от Diorela

# 729
Аз съм доволна от Тончев. Да, отиваш и чакаш, но те май са всеки ден сутрин, работи заедно с д-р Нихтянова, май започва да делегира повечето неща на нея. Пускат доста изследвания и 1 стотинка не съм платила. "Хоспитализират те", за да мине всичко по каса.
Иначе знам, че Минкова е ангиолог и гледа с доплер. Аз освен генетичните друго не съм носила на хематолога.

# 730
Благодаря, Слънчице!
Желая ти много късмет и да нямаш проблеми. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт