12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех!

• 46 840
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
Погледнах набързо местните университети, обаче разбивката не е по специалности, а само по направления. Ми не е нормално почти във всички ВУЗ 50% от приемът да е по направление 5.3 Комуникационна и компютърна техника

# 166
Скофти ми се и на мен, но се тая. Мисля, че не всеки с 6 ще иде на нашите специалности, надявам се!

# 167
Хепи, броят на пълните шестици е по-висок, но те са доста по-малка част от непълните  шестици, които според презентацията на МОН са по-малко от 2024. Тоест може би няма да се струпат баш при нас. На моята в едното уни са намалили бройката, с което се скофтват леко нещата, но ... каквото такова.

# 168
  • у дома...
спрямо двата файла в темата (стария и новия), значи миналата година. Къде се виждат заявените бройки от университета?
имаше го в платформата за обществено обсъждане на нормативни актове.
На първо четене май в СУ бройките максимално се доближават до миналогодишния прием.

# 169
Бе, писах ли ги тук, не помня! 
Пълните 6-ци са с 50 повече, над 5.50 с двадесетина по-малко спрямо м.г. Това като умножиш броя на явилите се по процентите на МОН.

# 170

С - 92 май е разликата в над 5.50

# 171
Пълните шестици по математика са около 300. Като ги разбелим по пол, да речем, че към 180 са момчета. Много от тях са на деца от МГ, част от тях имат таргет чужбина, други се целят в кн, си и инф във фми. Към инженерните специалности рядко има желаещи от мг. Съдейки по баловете от м.г. нямате повод за притеснение.

# 172
Къде да видя в дипломата датата на завършване? Има дата на зрелостна комисия и дата на регистрация на дипломата, но са различни...

# 173
Аз гадая на балове, в сравнение със 7 клас е по-лесно. Но ми е притеснено.
Може би основно, защото нямаме водещо желание, а няколко полу. Аз имам де, за бъдещия студент обаче още е мъгла положението.

# 174
При моите първото е ясно, но несигурно, а оттам нататък са по-сигурни като прием, но не и като желана подредба.

# 175
mrancho, прегръдки и от мен! Преминали сте през голямо премеждия! Много успех на момчето ти, да сбъдне мечтите си!
Успех в КСК на всички кандидатстуденти!
Моя син също ще кандидатства в НСА. Даже реално само трябва да си подаде документите и да се запише след това. У нас в момента напрежението е съсредоточено върху седмокласните НВО, с баткото само следя датите да не изпусне нещо.

# 176
  • София
При моите първото е ясно, но несигурно, а оттам нататък са по-сигурни като прием, но не и като желана подредба.

И при сина е така. Финансите са му ТОП приоритет, а другите сме ги написали, като резервни варианти. И е голямо чудене за реденето - дали след Финанси, да пишем Финанси платено и в двата университета, и чак тогава да пишем другите или първо да пишем държавните поръчки и след това платените.
Нещо не успявам да намеря таксите да държавна поръчка и за платеното обучение в СУ и в УНСС. В СУ ги има тези от миналата година, а в УНСС изобщо не ги намирам

# 177
# 178
За УНСС пише 350лв на семестър, държавна поръчка. Платено не съм гледала.

# 179
  • София
Благодаря ви. Дано да останат такива, че с това увеличаване на всичко, няма да се учудя и таксита да се вдигнат.

Общи условия

Активация на акаунт