12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех!

• 46 729
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Вчера получихме дипломата (91 НЕГ). Намерих я в регистъра на МОН от първи опит със серийния номер. А очаквах трудности.

# 451
Аз трудностите ги очаквах от сайта на СУ  и не ме изненадаха. Голяма простотия е това с плащането, честно, ако не бяхте вие да гарантирате, че може само с карта, а не през epay, няма как да се сетиш сам, толкова тъпо е направено. Дъщеря ми беше готова да хукне до изипей, абе викам в 21 век живеем, бгмамите казаха, че става, и стана ама......ненужно трудно и подвеждащо.
Сега очакваме в профила да се появи бала ли? Ако се появят проверете си ги, на наше познато дете бяха утроили грешна оценка, големи разправии имаха, дано поне това не ни се случи

# 452
R@N, сега трябва да получите мейл, който ви уведомява, че документите ви са обработени и като влезеш в профила си  са нанесени оценките, които ви трябват при балообразуване. Няма изчислен бал. Има брой на местата за съответната специалност.
              Не знам защо ви е било трудно за плащането. След попъване на заявлението получихме мейл с линк как да се плати с карта и стана много бързо. За СУ става дума.

# 453
На кого е  Ипей, нямам представа, ама е с голям гръб! Всеки път се разтрепервам, държавата като ме пренасочи към плащане чрез И/Изипей и им видя таксичките😀
Вдигала съм се от единия край на града до другия, за да платя глоби към КАТ с карта на ПОС терминал в районното, за да ми е без такса😀 За цяла София има само 4 районни, в които има ПОС!
В Изипей глобите се плащат една по една и таксите са съответния брой😉

# 454
Таня_Иванова за НСА трябва ли медицинско? Или е за записването?
При нас дипломите ще ги раздават в сряда, ако успее да го съчетае с подаването на документи ще е много добре.
Боряна, при попълването онлайн не ни поиска  никъде да сканиране медицинско, но днес трябва да получим имейл дали сме се справили 🙂

# 455
  • София
Аз пак да си повторя въпроса, вече сигурно има повече записани за класиране в ТУ.
В профилът онлайн какво ви пише срещу матура, ако кандидатствате с нея? Все още ми пише - Оценката за конкурса не е дешифрирана. И на преференции не е отразена преференцията от ТУЕС.

# 456
R@N, сега трябва да получите мейл, който ви уведомява, че документите ви са обработени и като влезеш в профила си  са нанесени оценките, които ви трябват при балообразуване. Няма изчислен бал. Има брой на местата за съответната специалност.
              Не знам защо ви е било трудно за плащането. След попъване на заявлението получихме мейл с линк как да се плати с карта и стана много бързо. За СУ става дума.

Този линк беше неактивен в полето онлайн плащане, активно беше само всекцията за еasypay, чак толкова да не съм плащала онлайн не е, редовно ми се налага, такова чудо не бях срещала.

Сега си гледа персоналната информация, има попълнени бройки....15, ужас, но това, което ме притеснява е, че пише няма оценки от положени изпити, това е вярно, но и  пише Няма оценки от дипломата. А дипломата е прикачена, вижда се, ръчно оценки наистина не сме въвеждали в никое поле, така ли беше при вас?

# 457
Да, спокойно, така е в началото. Като обработят документите ще получи мейл и ще си вижда оценките, които са му балообразуващи.
Балът ще си остане 0.

# 458
  • София
Плащането с карта в СУ става през активния бутон за плащане на Easypay. Т.е. влиза се през бутона и от там се дава опция за онлайн плащане. Не знам защо така тъпо са го направили. Написали са уточнение в полето за онлайн плащане, но, ако не го види човек, има да се чуди как да плати.

# 459

А защо? Не е ли редно да видим колко са го изчислили те /системата/ с оглед случая, за който ви казвах по- горе с грешно изчисления бал, как ще разберем, ако е така?

# 460
А, нз защо Simple Smile)), казвам как е при моята дъщеря и при всички познати. Вероятно системата им е такава, че трябва да натиснат бутон изчисли, за да смята всички въведени данни и ще изчакат срока и като имат всички заявления ще я стартират да смята.

# 461
Да пишете за всяка новост, която се появи, да проверяваме и ние. Засега новото е само орязания брой места

# 462
  • у дома
Аз пак да си повторя въпроса, вече сигурно има повече записани за класиране в ТУ.
В профилът онлайн какво ви пише срещу матура, ако кандидатствате с нея? Все още ми пише - Оценката за конкурса не е дешифрирана. И на преференции не е отразена преференцията от ТУЕС.
Ако те притеснява защо не звъннеш в ТУ,за да ти е спокойно?
Аз звънях вчера,защото се оказа,че за специалността,която иска нищо,че е на български искат документ за владеене на езика-моето има ДЗИ ае и Кеймбридж сертификат-важат и двете,като без значение кое използваме трябва да заплатим още 50 лв.Жената беше много търпелива и любезна...

# 463
  • София
Ако те притеснява защо не звъннеш в ТУ,за да ти е спокойно?
Аз звънях вчера,защото се оказа,че за специалността,която иска нищо,че е на български искат документ за владеене на езика-моето има ДЗИ ае и Кеймбридж сертификат-важат и двете,като без значение кое използваме трябва да заплатим още 50 лв.Жената беше много търпелива и любезна...
На кой телефон, има само един общ обявен, на него ли?
тел.: +359/02-965-2845

Ъпдейт, свързах се. Нормално било и двете полета да са така, по-късно, когато обработят информацията (някога, не е ясно кога) ще се появят липсващите информации.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 14:32 от Klemy

# 464
....... Не е ли редно да видим колко са го изчислили те /системата/ с оглед случая, за който ви казвах по- горе с грешно изчисления бал, как ще разберем, ако е така?
                Когато ви се появят оценките ще видите дали са тези, които дават най-висок бал за съответната специалност. При нас / има само едно желание/ са отразени точно двете ДЗИ, които участват с различен коефициент и общ успех от дипломата.
                  ПП. Пропуснах - спред мен оценките се въвеждат ръчно / за това ти изпращат мейл с потвърждение за обработени данни/, а изчислението и класирането са автоматизирани.

Общи условия

Активация на акаунт