12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех!

• 46 765
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
  • София
За успокоение съм чувала за капите на д-р Бах.
Да яде мед и орехи - орехите са много полезни за мозъка.
Също да се наспива добре и да има някаква лека физиеска активност.
И да се намали темпото - то я ясно, че на финалната права трябва да се учи, но да не е екстремно, че да не се получи обратния ефект.

# 121
  • Пловдив
Благодаря мили Дами!
Lady Cassiopeia Duval ще пробвам тази рецепта Hug
jasmin tisane ,аз не искам да го изпитвам, но той ми тиква едни листи в ръцете и аз само сравнявам отговорите, но снощи блокира Scream

# 122
  • София
Да, в Школо в графа Годишен успех е сметнато точно както трябва да е.
Само да уточня, че се взимат числата за 11 и 12 клас, делят се на 2 и това е успехът от дипломата.

# 123
Всяко дете си се чувства по различен начин спокойно. И моето през годините ме ползваше за слушател по различни предмети, но в никакъв случай това й желание не я вкарва в графа "неоправна". Ясно е, че може да се запише на телефон или да си напише нещата на лист и после да си ги провери, но така се е чувствала по-добре. И през ум не ми е минало да й кажа "не ме занимавай" или "оправяй се сама, вече си голяма".

# 124
  • София
Седорелакс за успокоение. Като мента, глог и валериан е, но без глог, защото той също повъзбужда. Става за тийнове според педиатър. Ментов чай също.

# 125
  • София
Благодаря мили Дами!
Lady Cassiopeia Duval ще пробвам тази рецепта Hug
jasmin tisane ,аз не искам да го изпитвам, но той ми тиква едни листи в ръцете и аз само сравнявам отговорите, но снощи блокира Scream
Не е упрек, моля те, не го приемай така.
Като го изпитваш, само още повече ще се притесниш и ти.
Нека да прави паузи за почивка и да се наспива. Съветът с ментата и глога е добър, но... по-скоро има ефект плацебо, отколкото реално да прави нещо.
За възможен блокаж: първо решават задачите, които знаят. Ако нещо не знае...оставя го за момента, не губи време в паника, а продължава нататък. На изпита се опитва да се гледа отстрани, все едно цялото нещо е за някой друг. Да мисли за материала, не за последствията. Този момент - какво ще правя, няма да ме приемат, напълно трябва да се изхвърли от мозъка (трудно е, но не е невъзможно, нека опита). Не се губи време във вайкане, трудните въпроси оставя за накрая и сериозно сяда да помисли върху тях, когато е приключено всичко друго идеално (неподозирано е какви неща изскачат в такъв момент, може и 3/4 от нещата да се решат, пък уж не ги знаят и не се сещат).
Били сме и ние студенти, минали сме през това, говорим с тях и така.

# 126
И нищо не е на всяка цена и не се знае кое в действителност ще се окаже най-добро за тях. Ако не това - друго, ако не сега - догодина. Нищо научено не е напразно. Животът е пред тях, само да са здрави! Не е съвсем успокояващо за тях, но все пак.

# 127
Мента, глог и валериан върши работа, според мен, но трябва няколко дни да се попие. Естествено, че с 20 капки няма станеш непукист.

Да се успокояват притеснените деца и поздравления за силната мотивация. Ако я нямаха и не се готвеха усърдно, нямаше да се безпокоят толкова.

Кураж и за седмокласните ни мами.Flowers Hibiscus
Ей го Серафим до днес на никого нищо не беше сторил. Днес му тежат на съвестта 56 хиляди седмокласници.Grinning

# 128
..... И през ум не ми е минало да й кажа "не ме занимавай" или "оправяй се сама, вече си голяма".
                Нашата мама пък е на другия полюс. От години им повтаря "големи сте , оправяйте се сами" и...те се справят. Преди малко ме изкараха от релсите, защото разбрах, че заминава за Белгия на 30-ти. Попитах дали влизат в сроковете за класиране и записване. Малката ме изгледа, като извънземно. За щастие ще се върне преди крайния срок за записване. Майка и пък каза - аз ще я запиша. Та такива ги творят моето дете и неговото дете. Купили билетите и изобщо не са погледнали сроковете.

# 129

Не знам дали има други луди майки, като мен, обаче аз съм си направила една малка папка със списъци - дати за записвания, дати за обявяване на 1 и 2 класиране, минимални балове за прием от предишни години, специалностите, за които ще кандидатства в различните университети, сметнала съм му бала за всяка специалност, за която ще кандидатства.... Луда работа, ама ми е по-лесно така Simple Smile
Чак балове не съм смятала, но на един лист и аз съм си записала сроковете за подаване на заявления, излизане на класирания, записвания. Ами трябва си. В два университета ще кандидатства и в двата тези срокове са различни. По-прегледно и ясно ми е така, отколкото да надничаме из сайтовете и все да проверяваме кое кога беше.
Дано го приемат още на първо класиране в желаната специалност и да си спестим сетнешни главоболия. Балът му е с 1 точка по-висок от миналогодишния минимален за първо класиране, та дано стигне.

# 130
  • Пловдив
Благодаря за подкрепата Момичета. Извинявам се, но явно съм доста емоционална тези дни. Явно и на мен ми трябва мента, глог и валериан Innocent

Знае че, нищо не е на всяка цена. Но...
В 9. клас, точно на 8 март, докато отиваше към училище, го блъсна кола. Последваха операция, реанимация… инвалидна количка, още една операция, и пак операция… рехабилитации. И накрая дойде заключението: ще ходи с канадка до края на живота си.
Преживя сериозен стрес. За да му покажа, че и с канадка можеш да бъдеш силен и вдъхновяващ, започнах да му пускам „Д-р Хаус“. Познайте какво си избра да учи, след година и половина по болници?
Тази мечта го изправи на крака, даде му сили, мотивация и желание за живот. Престана да се взира в бездната, и започна да прави разлика между хората ( учителката по физическо му писа 4, защото бил „сакат“ и не покривал нормативите. Не че аз някога съм ги покривала. )
Днес той ходи без канадка. Ако не знаеш , никога няма да забележиш разлика между него и останалите му връстници.
Да,  нищо не е на всяка цена, но неговата мечта е една , да стане Лекар. Да помага така, както на него му помогнаха едни невероятни специалисти.
 Желанието е там. Остава само да е спокоен и да продължи напред.

Пожелавам всяко наборче да бъде прието там, където го дърпа сърцето му.HugHeart

Скрит текст:

# 131
mrancho, жив и здрав да е и да постигне мечтата си с лекота! Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 132
  • София
mrancho, жив и здрав да ти е синът! Това на първо място! И му пожелавам да сбъдне мечатата си!

# 133
mrancho никой лекар ли не се сети да издаде протокол за освобождаване от физическо?  За мен този предмет е за "разпускане", като изключим спортните училища. Понякога обаче създава още повече напрежение.
Медицината ми е слабост и му пожелавам успех.

# 134
Божееее, пък ние сме тръгнали съвети да ти даваме! Та вие какъв път сте минали! Да е жив и здрав, ще постигне тази мечта и много след нея! Ще помогне на много хора и ще се гордееш с него! Нека всичкото лошо е зад гърба ви и само хубаво напред! Научил се е да се бори, така че ще успее с всяко предизвикателство!

Общи условия

Активация на акаунт