12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех!

• 46 858
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
При нас на 23.06. ще раздават дипломите

# 196
Интересно платеното с колко ли ще се увеличи

Таксите за платено обучение в СУ би трябвало да бъдат публикувани скоро на страницата - https://uni-sofia.bg/index.php/bul/studenti/taksi_i_studentsko_kreditirane
Миналата година ги публикуваха със заповед на ректора на 03.07.2024. (в последния ден за подаване на документи за участие в класирането). Друго си е да кандидатстваш за платено без да знаеш таксата, сигурно смятат, че така е по-вълнуващо. Laughing

# 197
Някой да има идея за НСА за специалност Треньор на вид спорт, примерно баскетбол, какви документи се вадят за доказване на практикуването на спорта? Пише, че трябва да е по образец, но не намирам такъв 🙂

# 198
Някой успя ли да подаде вече документи за СУ? От половин час се мъчим и ни спира на последната стъпка при плащане с карта. Полетата с дата на валидност и CVV си стоят неактивни и не може да се пише в тях.
А какви снимки качихте на дипломата?
Четохме, четохме, и нищо не разбрахме - това първа страница и корицата, пък вътрешна част на дипломата, пък гръб и корица... А аз бях сканирала двустранно самата диплома, и бях решила, че е достатъчно. Някъде бях прочела, че можело да се снима дипломата и с телефон, ама шантаво ми се видя... А за свидетелството от 10 клас какво качихте? Може да се прикачи само един файл, та не успяхме да съчиним как да качим две снимки. Помо-о-ощ!

# 199
При нас на 23.06. ще раздават дипломите
сряда, 25.06, май никой не е по-късно Simple Smile
Тогава е официалното връчване на дипломите, но днес съвсем неофициално си я взе, даже вече е преведена и изпратена на университетите и сега започва голямото чакане и гризане на нокти за нас. Дано до седмица-две да имаме отговор и то положителен Rolling Eyes

П.П. Отворих файла, който сте пуснали по-горе, наистина ли таксата за Инженерна химия и съвременни материали е 11 346?!?!

# 200
  • София
Нещо не успявам да намеря таксите да държавна поръчка и за платеното обучение в СУ и в УНСС. В СУ ги има тези от миналата година, а в УНСС изобщо не ги намирам

https://www.mon.bg/regulation/reshenie-%e2%84%96-362-ot-5-yuni-2 … 2025-2026-godina/
Таксите за 2025/2026 г.

Много благодаря.
Таксите в СУ са двойни. Утре ще разгледам и УНСС. Интересно платеното с колко ли ще се увеличи
За унсс не видях разлика от миналогодишните

# 201
П.П. Отворих файла, който сте пуснали по-горе, наистина ли таксата за Инженерна химия и съвременни материали е 11 346?!?!

Да, но тази специалност е от професионално направление 4.2. "Химични науки", което е защитено и студентите са освободени от такса. Държавата плаща и вероятно това обяснява размера на обявената такса. Wink

# 202
  • София

Сигурно е защитена специалност и държавата я плаща. Както и всички физики.

# 203
  • гр.София
Трия. Разбрахме се с Лейди Касиопея...

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 22:29 от blanc

# 204
Някой успя ли да подаде вече документи за СУ? От половин час се мъчим и ни спира на последната стъпка при плащане с карта. Полетата с дата на валидност и CVV си стоят неактивни и не може да се пише в тях.
А какви снимки качихте на дипломата?
Четохме, четохме, и нищо не разбрахме - това първа страница и корицата, пък вътрешна част на дипломата, пък гръб и корица... А аз бях сканирала двустранно самата диплома, и бях решила, че е достатъчно. Някъде бях прочела, че можело да се снима дипломата и с телефон, ама шантаво ми се видя... А за свидетелството от 10 клас какво качихте? Може да се прикачи само един файл, та не успяхме да съчиним как да качим две снимки. Помо-о-ощ!
Сканирах 1ва страница със снимката на детето в един файл. Във втория -вътрешните две страници с оценките и в 3-ия последната стр. с подписите и печатите. Свидетелство за 10-ти клас не е необходимо (не е със звездичка отметката).

# 205
Включвам се в състезанието - най-късно получена диплома - при нас още дори няма съобщение кога ще ги дават .

Някъде назад се обсъждаше дали минималните балове ще са подобни на миналогодишните  според отличните оценки от тази година . Ще вметна , обаче , че там където бройките са намалени примерно с 10 , трябва да се гледа с какъв бал е бил единайстият отзад  напред . Да се гледа , да се гледа .... ама къде ?!

Предполагам при седмокласните майки, клин клин избива и в момента КСК им е бял кахър Laughing ! Наистина , НВО е най-голямата гад !
Да попаднат децата в най-подходящото за тях училище !

# 206
Сряда 25.06.сме и ние...

# 207
  • Някъде в Европа...
При нас уж утре дипломите..
На 23.06 ще ходим до ТУ - Варна да я занесем. Не можело онлайн, защото трябвало и други документи на място да се попълнят, въпреки че е записан и с платен първи семестър. Ще пуснем и за общежитие, въпреки че вероятно ще се организира с приятели, също бъдещи студенти там,  за квартира....
Бързам да оправя документите му аз (не, че някой ме иска с него), но да съм сигурна нсй-вече за общежитието, че ми предстой втората самостоятелна ваканция - бягство...
Той пък букнал на к. Градина някскъв мезонет и ще ходят с гаджето и приятели, така и не разбрах кога..Иначе тази събота (доколкото разбрах) ще е в СтЗ на събора на БМВ...

# 208
А това връчване на дипломите тържествено ли е? Приемливо ли е родителите да присъстват, или би било странно...
Че се чудя...
Аз съм в отпуск заради матурите на дребното и се колебая дали да отида днес.

# 209
Масово е тържествено и присъстват и родители. За всеки случай и аз питах изрично как е при нас и се оказа, че , да, и родителите са поканени.

Общи условия

Активация на акаунт