Парфюмни размисли и страсти - 297 тема

• 53 804
  • 748
  •   1
Отговори
# 15
За Addict съм съгласна и аз.

# 16
  • Sofia
С уговорката, че все пак трябва да се тества лично, за мен скъпо ухаят YSL Libre,  Chanel Gabrielle,  Jour Hermes.

# 17
  • София
с извинение ама тук стана като във фейса-моля предложете име за момче/момиче, което да навява че е с богат аристократичен произход . Парфюма за мен е неразделна част от моментно състояние или излъчване на човек, настроение или преживяване. Няма универсална формула, само добър усет и такт за поднасяне. Моя съвет е да се погледнете сутрин в огледалото и тогава да решите с какво да се напръскате. Успех!

# 18
с извинение ама тук стана като във фейса-моля предложете име за момче/момиче, което да навява че е с богат аристократичен произход . Парфюма за мен е неразделна част от моментно състояние или излъчване на човек, настроение или преживяване. Няма универсална формула, само добър усет и такт за поднасяне. Моя съвет е да се погледнете сутрин в огледалото и тогава да решите с какво да се напръскате. Успех!
Абсолютно подкрепям!
Веднага ви давам пример: скъп парфюм е Baccarat, но никога няма да го сложа, защото за мен е болница, превръзки и йод.
За "скъпо" ухаещ парфюм ви препоръчвам:
https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Boucheron-Quatre-29443.html
Не съм срещнала някой, който да не го харесва.
И дано вече да се приключи със сагата "скъпо" ухаещ парфюм. При наличие на толкова парфюмерии и сайтове, които предлагат отливки не е толкова трудно да пробваш и намериш своето нещо. Кожата и хормоните имат главна действаща роля в развитието на ароматите. Това, което е луксозно за мен  може въобще да не е "скъпо" за вас.

# 19
  • София
Момичета, търся парфюм, който да мирише на "скъпо", да е траен и не прекалено тежък.
Това за скъпото го прочетох в отзив за good girl blush и в този ред на мисли .. той траен ли е? За класическата обувка знам, че не е .. Иска ми се такъв забележителен парфюм, но и да не е буквално скъп /до към 150лв/.
Някой има ли вече парфюма на Марокънойл?
Moroccanoil съм си го набелязала за тест, ако ухае като серията им за коса, супер.
Ще са ми интересни отзиви, ако някой го е пробвал.

За скъпото - много е индивидуално. Good Girl Blush, Blush Elixir и Very Good Girl Glam са много красиви аромати. За мен имат Делина вайб, правени са от Quentin Bisch все пак.
Аз лично обаче не мога да преглътна кичозните им флакони, затова и от Glam си взех травъл спрей. Красиви, упойващи, отличителни аромати са и трите, забелязват се.
За мен лично на скъпо ухаят парфюми с нероли и портокалов цвят, но все пак зависи как са съчетани, могат да бъдат и доста бръснарски.
Бих препоръчала тези:
по-бюджетен - https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Neroli-Amara-49913.html
по-скъп - https://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Paris-Venise-49696.html
Ухаят наистина на скъпо и на лукс.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 11:51 от jasmin tisane

# 20
Да се изкажа и аз по новата тема. Предимно мисля да заложа на Dior Privee  Balade Sauvage, Tom Ford Soleil Brulant, ефирния Santal Massoia Hermes, Dior Dune, DKNY Women.

Не следя много, много парфюмните новости на пазара, но от пробваните до момента нищо не ми е харесало.

За "скъпоухаещи" парфюми, не намирам нищо лошо в това да се пита, интересно е да се узнае субективното възприятие на пишещите тук. Не виждам защо е това нравоучение.

# 21
Днес нося новия ми Granita Aziri Paris.
Този парфюм е с най-истинският аромат на меден сладък пъпеш. Изключително съм изненадана от това колко реалистична е миризмата. Има малко карамел  в средните нотки, който още подслажда пъпеша. В базата се усеща и ванилия, лека и мека. Истинско прекрасно лятно гурме. Отлично излъчване и трайност, не мога да спра да го вдишвам. Всички ме пипат с какво съм и отбелязват пъпеша. Доста се колебах дали да го купя, защото не го познавах, но една парфюмна приятелка ме накара и съм и страшно благодарна. Изключителен летен парфюм.

https://www.fragrantica.com/perfume/Aziri-Paris/Granita-93084.html

# 22
  • София
Някой тества ли вече Impadia BDK Parfums?
Ще се радвам да прочета някакви впечатления.

# 23
Благодаря за новата тема Heart
Обожавам аромат на пъпеш и диня през лятото .....

# 24
Аз пръснах Impadia за проба, много ми хареса първоначално, много.
Но след няколко часа върху мен остана натрапчива и дразнеща ванилия с роза
Не съм мерило, писах по-горе, че новата ми лятна любов е Saharienne

# 25
Някой тества ли вече Impadia BDK Parfums?
Ще се радвам да прочета някакви впечатления.
Аз го нося.
Детето на Гайдънс и Делина е. Много женствен, силен, излъчващ и красив.

# 26
  • София
Благодаря!
Ще се търси за проба.
Аз пръснах Impadia за проба, много ми хареса първоначално, много.
Но след няколко часа върху мен остана натрапчива и дразнеща ванилия с роза
Не съм мерило, писах по-горе, че новата ми лятна любов е Saharienne
Силно се надявам да чета отзиви от повече хора, които не се считат за мерило Heart
По-автентично ми е.

# 27
Много е силна Impadia, ММ ме помоли да се измия, а бях пръснала само веднъж.
Сякаш колкото повече стоеше върху мен, толкова по-силна ставаше.

Ванилия усещам във Cinema / YSL, но тук е по-друг начин и парфюма ми застава добре.
Като ориентир - Carnal Flower върху мен стои нежно, бяло, креместо

Някой тества ли Velvet Iris на Essential Parfums?

# 28
Да, много е силна. И аз пръскам по веднъж. Точно като бебе на Делина и Гайдънс е. Розите са същите от Делина, а започва като Амуажа. Наскоро бях на парфюмно събитие и доста от дамите бяха с него, харесван е.

# 29
Тази  Impadia ми звучи много моя .....

Общи условия

Активация на акаунт