Парфюмни размисли и страсти - 297 тема

• 55 104
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Да им имам драмите на тези криещите Simple Smile
Поръчах вчера поредния шедьовър на Miller&Bertaux, чакам и друг любимец в голямо шише.
При мен се появи проблем от високата концентрация на етилов алкохол в дизайнерските парфюми. Пръскам на кожа от разстояние и след изсъхване започва ужасен сърбеж. С малкото ми нишови никога не е случвало. Нямам алергии от определени съставки, терпените не ме дразнят, но спиртът вероятно не е от най-качествения и ми действа зле, най-малкото изсушава повече и оттам реакцията на кожата.

# 541
Има аромати които стоят на всички по еднакъв начин и това са Коко Мадмоазел и Мис Диор. Особено Шанелът е моментално разпознаваем винаги на всички. Ангела и А мен също. Има и много други.

# 542
Аз пък мисля, че при тези масово използвани от всички аромати - при това често тежки и натрапчиви, някои хора може би предпочитат да си носят нещо уникално и никой друг да не мирише на него. В този смисъл, разбирам донякъде.

# 543
Не ми пречи дали само аз нося даден парфюм, или още десет души около мен. Приятно ми става, когато някой забележи и попита за парфюма ми. Не лъжа, не крия. Често предлагам даже да го пробват, ако искат.

# 544
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Никога не съм си крила парфюмите. Когато ме питат,го намирам за голям комплимент.
Дори съм шокирана,че хора няма да кажат кой парфюм ползват.. звучи ми толкова нелепо и nonsense.

Имам среща с майката на един бивш (която обожава парфюми откакто я помня вече 25г) и заради нея ще съм с Love Delight.

# 545
На мен също ми е много приятно, когато някой ме попита с какъв парфюм съм и винаги казвам.
Да ви помоля за мнение, въпреки че, аз вече го поръчах. За подарък на семеен приятел. Аз самата не го познавам, само четох за него. Та, нямам дори лично впечатление. Много ми се иска да му хареса, разбирате. Но ви моля за обективното ви мнение, дали изборът ми е удачен? Дали ще се хареса? Да, давам си сметка какъв последен въпрос зададох. Ще съм благодарна за всяко мнение.
Двоумих се между него и втория. Избрах първия.
https://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Encre-Noire-Sport-21369.html

https://www.fragrantica.com/perfume/Montblanc/Individuel-4193.html

# 546
  • The Evergreen State
Във времена когато сме заринати от океани от дизайнерски, ниш, екслкузиви, привета, фланкъри, интензи, легрета, абсолюта, ориенталски, имитации, клонинги, спрени, винтидж и т.н. шанса да откриеш някой да носи същия парфюм като теб сред хората на улицата, или на работа или в мола е все по-малък с това нескончаемо бълване на парфюми. И аз не мисля, че хората непременно лъжат с кой парфюм са, някои забравят и отговарят грешно, някои носят имитация на нещо, някои са насложили един парфюм върху друг, няма как да се сърдим на непознати какво казват за парфюма си Smiley.
Най-накрая срешнах тук друг човек който обича парфюми - оказа се че новата ми колежка харесва парфюми - носи Латафа, но не запомних името, разменихме няколко изречения и марки - радост за ушите ми, стана ми много приятно. Даде ми някакъв подем и желание да нося нещо по-сладко, а защо не и ориенталско на работата (на много силен климатик сме, та чак е хладно).

Тези дни - Twilly d'Hermès Eau Poivrée.

# 547
Аз си поръчах отливки на Intense tiare и White musk. Много ми се иска да ми хареса нещо на тази марка. Чакам с нетърпение да пристигнат, та да видя дали ще ги бъде при мен или не.
тиарето е сладурски, уайт муск отдавна ми е интересен,  откъде поръчахте отливки?
Отривките са от този сайт:
https://www.starcorp.bg/categoriesbg/166
Няколко пъти съм поръчвала от там.

# 548
Приятно ми е да ми правят комплименти и да ме питат кой е парфюмът ми, но не винаги съм в настроение да споделям кой е той. Една от основните причини е, че обикновено трябва да се обяснявам много. Определено масата от хора само си въобразяват, че са запознати с парфюмния свят. Не познават дори най-нашумелите аромати, да не говорим за нещо по-завъртяно. И когато се опитам да споделя какво нося, отсреща почти никога не се досещат. Относно това дали ще ме копират или не, вече съм свикнала и го приемам за комплимент. Не ми е приятно ако се сдобие с любимия ми парфюм само човек, с когото съм често, работя и т.н. И да споделя, че вчера една дама влезе на работното ми място и каза, че при мен ухае прекрасно "на скъп парфюм". Аз благодарих, но тя не изяви желание да разбере името на парфюма и аз не й го казах. Бях уморена и не ми се обясняваше. Беше Versace Crystal Noir 2024. Аз това си нося напоследък, предпочитам да не смесвам аромати, а обратното, да ми се наслагват и да се залепват на всичко мое.

Това е моята любов Angel Muse в шишенце на първообраза. Днес му правих фотосесия, но само тази снимка успях да кача тук.

# 549
Здравейте момичета,
Къде мога да тествам амуажите. И моля за съвет, кой е най- женствение, завладяващ и уау аромат според вас ? Аа и другото и с амуажите ли трайността е според кожата или тук няма грешка в това отношение.

# 550
  • София
Като стана дума за Libre - те са бая.. Аз ползвам и харесвам само Le Parfium, другите не ги понасям изобщо, а това https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Libre-L-A … latine-83296.html ми стои направо мъжки. Така че не се знае дали е излъгала жената Simple Smile
Иначе и аз не обичам хора, които са в обкръжението ми, да ползват същия парфюм. Веднага го отсвирвам. Случвало ми се е немалко пъти обаче.

# 551
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Здравейте момичета,
Къде мога да тествам амуажите. И моля за съвет, кой е най- женствение, завладяващ и уау аромат според вас ? Аа и другото и с амуажите ли трайността е според кожата или тук няма грешка в това отношение.

Много прилична трайност,особено на моите коси (аз винаги пръскам и там), ухаението държи от къпане на къпане. За кожа при мен доволни 7-10 часа.
Аз не мога да кажа кой е най-женствен,защото имам само 2 + още 1 като 2мл мостра.

Crimson Rocks - доминантна роза,ориенталски подправки и захаросаност (мед,канела). Не ми е уау парфюм,нищо романтично и секспапилно няма в него,но е много интересен и не остава незабелязан. Първият,който си взех на сляпо и не съжалявам,макар да не намирам повод да го нося.Евентуално зимата на обяд с приятелки.

Love Delight - флорален,има цитрус,има нещо десертно тип шоколадово парфе,ликьорна череша също при мен се усеща. Малко бъркоч от това по листенце, от онова по капчица и са направили много привлекателен пролетно-летен аромат. За него бих казала,че е женствен.

Имам и Guidance 46 - Не е моето,но е миризма,с която се свиква.Уникален е думата,с която да го опиша. Наскоро казах за него,че ми мирише на вкиснали рози и мухлясали билки.Мисля,че се води Унисекс. Много ми е труден за носене,освен вкъщи да тормозя кучето и котката.Нищо завладяващо не намирам.

За силно женствени аромати съм си набелязала Blossom Love , Lilac love, Reflection като следващи покупки.

# 552
  • София
Скрит текст:
На мен също ми е много приятно, когато някой ме попита с какъв парфюм съм и винаги казвам.
Да ви помоля за мнение, въпреки че, аз вече го поръчах. За подарък на семеен приятел. Аз самата не го познавам, само четох за него. Та, нямам дори лично впечатление. Много ми се иска да му хареса, разбирате. Но ви моля за обективното ви мнение, дали изборът ми е удачен? Дали ще се хареса? Да, давам си сметка какъв последен въпрос зададох. Ще съм благодарна за всяко мнение.
Двоумих се между него и втория. Избрах първия.
https://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Encre-Noire-Sport-21369.html

https://www.fragrantica.com/perfume/Montblanc/Individuel-4193.html

Magda Dimitrova - Отличен избор е Lalique Encre Noire Sport - безкрайно мъжествен и елегантен, стилен, като тук баланса между непринудената, естествена свежест и по-изисканото присъствие ме грабва напълно. Поне при мен, доста кипарис и ветивер излизат във водеща роля и се допълват чудесно. Ветивера не е плътен и землисто-опушен, като оределно загатва за по-мрачното лице на хладното горско присъствие, но в един по-ведър и енергизиращ, въздушен и прозрачен прочит. Единствено не ми допада името Sport, защото духа на композицията, макар и освежаваща, не е никак спортна и това в известен смисъл олекотява посланието и някак сваля от чара и идейния замисъл на парфюма. Но си спомням, че когато излезе, беше много модерно да се пускат нови версии с добавката Спорт в името, та явно от Лалик са търсели актуалност. В моите разбирания, Lalique Encre Noire Sport не е типичния мъжки спортен аромат, като стои по-близо до зрелите мъжествени, улегнали, и по-формално звучащи дървесни парфюми. Има хубави, натурално и хармонично допълващи се разработки в посока на кипарис и хладен ветивер, като усещам и прекрасни минерални акорди, което бих казъл, че го прави доста добър и актуален избор дори в наши дни. Невероятно качество за тази цена Hands Ok Hand
Дано и получателя го хареса Hands Ok Hand

# 553
Deetron, ти си... страхотен,
както винаги! Денят ми започва с усмивка, заради твоите думи! Така ме зарадва...Какво прекрасно ревю!
Благодаря ти! Hug
Парфюмът ми днес, ще е
https://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-Rouge-49331.html
На всички ви, желая прекрасен ден!

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 07:17 от Magda Dimitrova

# 554
  • The Evergreen State
Здравейте момичета,
Къде мога да тествам амуажите...
...

Crimson Rocks - ...Първият,който си взех на сляпо и не съжалявам,макар да не намирам повод да го нося.Евентуално зимата на обяд с приятелки.
...
Имам и Guidance 46 - ...Много ми е труден за носене,освен вкъщи да тормозя кучето и котката...

Макар и да не съм в помощ на Angelima, закачвам се за поста на Adoralova защото съм споделяла и преди -  по същия начин се чувствах - почти не намирах повод да нося моя Amouage Interlude Woman както и няколкото други ориенталски които имам. Е, съвсем до скоро. Дойде ми музата най-накрая за тях. Днес съм с Aмуаж Интерлюд - много ми е любим. И голяма изненада - жегата не му пречи, пестеливо съм напръскана, но за мое изумление - не го намирам задушаващ, нито неприятно тежък.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 09:08 от Athena

Общи условия

Активация на акаунт