Парфюмни размисли и страсти - 297 тема

• 55 073
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Единственият “лесен“ и “ежедневен“ Амуаж е Sunshine, и пак не го нося много. Обичам го навън, никога вътре, въпреки че става, нищо му няма. Но и ние тук сме с парфюмни обсессии, и не трябва да ни се вярва много. Joy

Epic, Lyric, и  Honour са моите най-големи Амуажни любови, познайте колко ги нося. (срам, срам). Умирах за Fate, интересен, сложен шедьовър, но ми беше почти като музеен експонат, посрещах всяка нова година с него от 2017, и тази го продадох.
Имам само 2 пълноразмерни бутилки- Sunshine и Lyric, с другите ми стигат отливки по 10мл, които моткам 2-3 години.
От нашумелия Guidance нищо не разбрах, прекалено много неща се случваха в него.
Interlude ми стои като разляно мастило с горчиви билки.
Интересно, че единствените тамяни които ми стоят добре, са Амуажните. Други изкарваха киселееща нишка. Имах някога обсесия към тамян и черен пипер , 2013-2015, което и обяснява защо точно тези са ми любими. Heart
Серията с разкошни пастелни бутилки ми навява асоциации с 30те години на миналия век.
Амуажите са изключително пипнати, благородни, пищни аромати, дори моно-жасминът Ashore, нo няма такова нещо като най-най. За всеки е различно.

Аромат за деня- втори пореден ден с Бизанс. Heart Много ми е спокоен и красив.

Другата седмица ще озаглавя Класически Шедьоври, и преглеждам кандидатите.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 09:37 от Dez

# 556
Само не Рефлекшън. Най-лошият парфюм на марката. Мирише на зелени цветя в застояла доста вода във ваза.

# 557
Обожавам Sunshine , буквално  е слънце в бутилка.

# 558
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
За себе си съм преценила,че Amouage са прекалено специфични,за да се носят в ежедневието. И винаги присъства някаква къде деликатна,къде натрапена ориенталска нотка (нормално с оглед откъде са), пък аз много не харесвам ориенталски аромати.
Последната къща,която бих препоръчала за ежедневно ползване/женствени аромати са Амуаж.
Иначе са Уау като нестандартни,фенси аромати,а пакетирането им е може би най-красивото от всички парфюми,които съм виждала. Поднесен лукс във всеки един детайл. Колекционерска стойност.

За Lilac Love и Blossom Love нещо да кажете?

# 559
Byzance, но оригиналният, не новото издание. Разбираемо. Грях, че съсипаха поредния шедьовър.
За Рефлекшън съм на същото мнение, мътна водица с претенции и нулева трайност.
При мен е облачно, ветровито и най-после прохладно. Като за работа по къщата и двора се пръснах с Menta y Menta.

# 560
Аз имам Lilac Love и го харесвам най-вече на пролет. При мен люлякът е не повече от час и след това е доминиращо какао. Приятен е.

# 561
И Sunshine и Lilac Love са разкошни парфюми и са сред фаворитите ми. На мен са трайни, макар че бързо спирам да ги усещам, но моят нос е така с всички парфюми.
Guidance 46 имам на отливка 10мл, още не съм се осмелила да изляза навън с него. Със смесени чувства съм и няма да се сдобия с цяла бутилка нито от него, нито от "обикновения" Guidance. Ако случайно ме удари тухла по главата и ми се приноси, ще си търся отливки. Epic още не съм носила както трябва, а от останалите нищо не ме грабна. Душих на едно летище няколко, включително новия в бледо зелената бутилка, който също не ме привлече особено. Единственият друг, който мисля някога да взема евентуално е Love Tuberose. От него също взех отливка, която за сега ми стига.

# 562
И при мен е като при Lolla. Започва с много люляк и после се усеща какаото. Аз имам 10мл отливка, и на мен ми е приятен, но не ми стана от любимите и няма да си взема бутилка.
Пробвала съм и Material, него го харесах, но много ми прилича на Ani който ми е много любим и предпочитам него.
Сега си прегледах мострите и отливките които имам за проба. От летните ми остана да разнося Bouquet de Hongrie BDK. Ии остава да си нося наличните любими летни аромати ❤
На Дез идеята за тематични седмици е страхотна.

# 563
Единственият Амуаж, които харесах и обикнах истински е Sunshine 🌞 Оглеждам се за бутилка, че нямам капка за цяр както се казва.

# 564
Харесвам няколко парфюма на Amouage, но бих ги носила рядко, ако ги имах. На мен също любимец ми е Sunshine. После се появи Love Delight и се влюбих. Много са различни, но ги обичам и двата. Имам само отливки, но съм щастлива че имам и тях. Харесвах и Lineage, но той ми стои добре един път от...десетина. Не мога да разчитам на него. Така и не му уцелих точното време, може би? Толкова променлив аромат, рядко съм срещала. Много е особен, може да е и много красив, но той си избира кога. При тооолкова много нови, стари, независимо от това, красиви аромати, Amoage са и ще си останат специални. Nature Star
За да не ви заблудя, аз съвсем не познавам всички.

# 565
Благодаря ви много за съветите ,а къде във физически магазин мога да пробвам на кожата ми как е ?

# 566
В Делириум, но няма всичките.

# 567
Единственият Амуаж, които харесах и обикнах истински е Sunshine 🌞 Оглеждам се за бутилка, че нямам капка за цяр както се казва.

Прави ми впечетление, че е доста харесван този sunshine. Определено ще го включа в пробите. Heartbeat . Четох противоположни мнения за Lilac love , за едни е уау за други бил малко ретро... Epic бил женствен, и много хвален Interlude ... голям мерак ми е този interlude

# 568
На мен Lilac Love ми е ретро, абе май само едно прашно и горчиво какао усещам…. Люляк…..Тц…..

# 569
Аз пък няма да се разсърдя на още малко какао Smiley

Общи условия

Активация на акаунт