Парфюмни размисли и страсти - 297 тема

• 55 064
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Има жени, които търсят съвет как да се облекат, за да изглеждат добре и секси, има и професионални стилисти-консултанти. Хайде да не се гмуркаме в темата, че е твърде обширна. Така е и парфюмите. Не струват по 5 лв, че да я караме проба / грешка, отливките пък са занимавка - да търча по 10 пъти до куриера просто нямам време. Консултанти в Дъглас реално няма, в нито един от двата мола, а просто отегчени продавачки. Парфюмериите в Бургас се броят на пръсти, в безмитния тестери няма.
Благодаря и за изразеното мъжко мнение!

# 211
Ама то и препоръките от темата ще са проба-грешка! 😀
Както и да е, успех ви желая. 😊

# 212
Определено подкрепям мненията за парфюмите, които ухаят на свежо и чисто, че се приемат много положително от мъжката аудитория. До колко са им секси тези парфюми, не знам. Но това, което със сигурност знам от опит, е че колкото по-малко е сложен и извъртян парфюмът, толкова по-голяма вероятност има да се хареса от господата. Истината е, че ако мъжът не е парфюмно заинтересован и така да се каже "навътре в нещата", той си харесва по-обикновените миризми. На прима виста се сещам за Narciso Poudree, My Way, Aqua di Gio, Cerruti 188, Crystal Noir, Coco Mademoiselle (да слагам го при обикновените, защото вече много често се среща и е лесно достъпен в имитационен вариант). Но както има мъже, които си падат по натруфени мадами, така има и такива, които предпочитат мацки, които не излагат всичко на показ и са по-умерени. Аз го казвам така: секси е всичко, което ме кара да се чувствам аз секси. Blush

# 213
  • Чукарландия
Привет. Издирвам парфюм с автентична и сравнително плътна нота на липа. Имам Floris Limes, но при мен е твърде цитрусов и изчезва за секунди. Във времето съм ползвала L'Artisan Parfumeur La Chasse aux Papillons, хубав е, твърде белоцветен обаче... може би нещо сходно все пак.
Благодаря на отзовалите се.
Tilia е такъв. Невероятен шлейф, трайност и липа.

Денс, за коя Tilia става въпрос? Че ми изскачат няколко? 😁
Скрит текст:

# 214
Привет. Издирвам парфюм с автентична и сравнително плътна нота на липа. Имам Floris Limes, но при мен е твърде цитрусов и изчезва за секунди. Във времето съм ползвала L'Artisan Parfumeur La Chasse aux Papillons, хубав е, твърде белоцветен обаче... може би нещо сходно все пак.
Tilia е такъв. Невероятен шлейф, трайност и липа.

Денс, за коя Tilia става въпрос? Че ми изскачат няколко? 😁
Скрит текст:

Първата е с липа.

# 215
Да първата. Този парфюм разбива, откакто е излязъл и много хора са силно влюбени в него.

# 216
  • Somewhere far away
Има ли го в бг сайтовете ? не го намирам, а аз обожавам липа!

# 217
  • The Evergreen State
Сега видях, че днес е международния ден на тропиците Simple Smile. Кой парфюм от колекцията си асоциирате с тропиците? Аз нямам много такива, но все пак може би такива са Boucheron Jaipur Bracelet, Jean Patou Sira Des Indes, Dior J'adore L'or. Други два които нямам, но много харесвам са Guerlain Terracotta и Kenzo Amour.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 00:00 от Athena

# 218
Съпругът ми намира за секси абсолютно винаги, без значение лято или зиме, Allien Mugler. От скоро захаресва и Blend Oud Sapphire.

За мен секси самоуверено, и една идея малко по-различно, е Nishane Ani. Може би защото си приключих бутилката и съм в носталгия. Но си плаче подновяване това, колкото и да не съм фен да повтарям и колкото и да съм редуцирала купуването на парфюми.

Memo Sintra също  е много хубав лятото. Една идея по-умерен и безопасен от Ani.

Armani Si, класическият, най-най-първата версия, е другото ми предложение. Няма път, в който да го сложа, и някой да не го отбележи. Хем е една идея чист и нежен, хем има нещо леко палаво и закачливо с него. Отделно и откъм трайност в лятото е повече от чудесен.

Парфюм с липа - Tilia с три ръце.

На мен ми се случи шантава случка тези дни. Отивам на гости при родителите ми - цялата къща мирише на чу-ден мъжки парфюм. Питам баща ми какво носи - не знаел точно, но всички в работата му били полудели по неговия парфюм😀 той сам рядко си купува парфюми, обикновено му подаряваме със сестра ми.
Отивам днес, същият аромат се носи още от пред вратата. Питам баща ми кога се е пръскал, той казва, че за днес все още не е слагал парфюм. А ароматът е повече от върховен… карам го моментално да ми донесе бутилката, при което виждам Sauvage Elixir, който, на всичко отгоре, съм му била подарила аз преди години, а той забутал някъде до скоро. А въобще нямам никакъв спомен.
Та, официално това е един от най-страхотните за мен мъжки парфюми, наред с Dior Homme Intense старата версия.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 00:10 от Jollie

# 219
Сега видях, че днес е международния ден на тропиците Simple Smile. Кой парфюм от колекцията си асоциирате с тропиците? Аз нямам много такива, но все пак може би такива са Boucheron Jaipur Bracelet, Jean Patou Sira Des Indes, Dior J'adore L'or. Други два които нямам, но много харесвам са Guerlain Terracotta и Kenzo Amour.
Секси (нали сега е по темата)тропически ми е Crystal Noir Parfum 2024. Страхотен! ♥️

А, последният пост на Jollie е супер! За Armani Si на 100% съм съгласна! Зa Nishane Ani също, както и за Dior Sauvage Elixir.
Благодаря за споделеното, Jollie! Flowers Tulip

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 05:01 от Preet Saini 774354

# 220

Още едно липово предложение от мен:
https://www.fragrantica.com/perfume/Laboratorio-Olfattivo/Tiglio … abilis-80475.html
Доскоро беше наличен в monna.bg

# 221
  • София
За мен, чудесен аромат с нотки на липа или  липов чай е  Hermès H24 Eau de Parfum
В пирамидата му няма липа, но пък аз я усещам. Тествайте го, напълно унисекс природен парфюм.

# 222
Ако някой познава White Tea Korres може ли да го опише?
Извадих го и пръснах хубаво сега, да, продължавам да го обожавам Simple Smile Имах го преди години и поднових, защото сред всичко, което имам ми липсваше. Сочен свеж флорал от начало (сигурно е фрезията), не твърде сладък, с чаена нотка, която се усеща през цялото време, но не е толкова натрапчива като зелен чай например, а по-мека и нежна, с достатъчно цитрусова свежест за лекота. За мен е красота за всеки сезон, честно казано трудно бих си представила на някого отявлено да не му хареса, ако обича чай, цветя и малко цитрус.
Уточнявам, че аз имам старата версия на ЕленА (https://www.fragrantica.com/perfume/Korres/White-Tea-Bergamot-Freesia-12111.html), но доколкото се ориентирам новият е много сходен, ако не съвсем същият.

# 223
За мен секси е Alien и винаги  получавам комплименти от мъже ,-както за лятната версия (goddesse intense) , така и за най-любимият ми аромат (Alien Essence Absolue).
На GAULTIER DIVINE  и въобще техните аромати може да погледнете.

# 224

Общи условия

Активация на акаунт