Парфюмни размисли и страсти - 297 тема

• 55 018
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Аз зимата си бях взела отливка на La Belle Flower Edition и все още му се чудя.Около мен всички го харесват и ме питат с какво съм.Кайсии не усещам,но е топъл и женствен парфюм.La Belle Paradise Garden женския вариант го взех миналата година,има леко ухание на кокос,но при мъжкия е по изразен ,макар че не го пише в състава.Мъжкия ми е фаворит за тази година и вече изпръсках 75 мл.В немските сайтове е на много добра цена.От там ми изпратиха мостра на Divine elixir и чакам по добра цена,за да го взема.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 16:26 от Maya Zhelyazkova

# 646
  • Чукарландия
Съвсем се обърках с тези фланкъри. Кой точно е мъжкия на JPG с кокос? 🤗

# 647
Бел, този
https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Le-Beau-P … Garden-88836.html
Много як кокос, силен и смокини има. Унисекс въпреки, че се води мъжки. Много силен и траен.
Твоите момчета ще разбиват с него. На мъжа ти не го давай, но го носи ти.

# 648
  • Чукарландия
Денс, аз точно за ММ го гласях, че много обича кокос. 😁
Ще го вземам, да видим кой ще го докопа пръв. 🤣

Иначе за мен ще издирвам лимитката с кайсията, откривам го, но много висока цена държи пущината! 🤣

И само да похваля Le Parfum in White Elie Saab. Най-хубав от всички Ле Парфюми на Сааб. По цял ден го усещам върху мен, това не ми се е случвало отдавна. След около час-два спирам да регистрирам парфюм, с който съм, а с този не е така. При нас температурите са макс до 24 градуса през деня, може би това му е идеалното време! 🤗

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 12:51 от BBeLLa

# 649
Ооо и аз много харесах Le parfum in white с други аромати на марката не се разбрах.
Дава ми малко Barenia вайб 😁
Обмислям дали да си взема бутилка, но имам други по-напред в списъка.

За разходка сред природата избрах Ck in2u. Много лек, свеж и приятен.

# 650
  • варна
А отзив за Джубилейшън?
Пищен, плътен, красив, но много ретро. Много рози, иланг, смоли и амбър. Също силен тамян.
Трайност безкрай, излъчване над 30 метра. За улегнали дами обичащи ретро парфюми само. Никога насляпо. Има прилики и то сериозни с Митсуко Едт Герлен. Прилича и на пищния, много ценен и любим мой колекционески аромат Acqua di Parma Profumo Acqua di Parma
Парфюм за червен килим и вечна моя любов. Него не го пръскам вече, пазя го.
Благодаря!Вече ще си го нося с чиста съвест, но само вечер.Все едно сте ме нарисувала в представянето му.През деня от бранда предпочитам Диа чист, сапунен и ретро. Тъкмо , като за мен!

# 651
  • на терасата
Имам Blossom Love и го обожавам!
Мирише на чистота, на някогашен сапун Lux - розов.
Мирише на мляко и роза. Никога не ми тежи, винаги се чувствам прекрасно с него. Младежки чисто и безгрижно.

Трябва да го пробвам задължително. На мен Dia ми мирише на белия сапун LUX.
Нямам нищо на Amouage, само съм помирисвала някои неща от капачки и единственото, което ме накара да пръсна на блотер беше Dia. Но ще тествам Blossom Love и Sunshine. Ако ги има налични за тест в някой магазин в Парадайс, разбира се.

# 652
Аз днес пак природствах и, понеже, се топнах в точно тая вода на 18° въздушна температура, трябваше да си измисля някакво забавление за остатъка от деня, докато ми тракаха зъбите. 🥶
Резултатът:

Ще рече човек, че или само тоя парфюм имам, или само него нося. А нито едното не е близо до истината. 😆 Просто така се  пада, пък и явно на някакво подсъзнателно ниво ме привлича да го фоткам.

Някой по-назад питаше за Black XS L'Exes.
Значи, аз понеже го обожавах и изпръсках поне 3 пълноразмерни бутилки, адски много страдах, когато го спряха. А те го спряха преди доста години; чак завидях малко на потребителката, че чак сега е разбрала. 😀
Намира се в ибей на ужасни цени и от съмнителни продавачи.
Black XS EDT не е последващ, а е предшественик. Горе-долу е близо, но е толкова осакатен и тих, че даже не ми липсва, след като го приключих.
За Black XS EDP в глупавото, скучно шише, нищо не мога да кажа, но се съмнявам да е близо.

И да не си помислите, че бродя само по водоеми... ходя и по поля, също.😂
Скрит текст:
Златните полета са представата ми за август, винаги. 💛🧡🤎

# 653
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Снощи докато рових из козметичните чанти,видях на дъното 2мл от Queen of Silk (Creed).
За него съм писала колко шокирана останах първия път когато го тествах вкъщи.Беше в подаръчен сет с поръчка на козметика.

Днес излизам и ларж пшит пшит 4-5 пръски..Задуших се,задуших хората около мен.Аз и преди бях казала,че този парфюм (предполагам и други на марката) не допускат кислород.До такава степен са обсебващи и задушаващи.

И няма изветряване - като инжектирано в кожата и дори душа не успя да го заличи.
Специално този парфюм не е моят(хем цветя,хем захар,хем нещо отблъскващо на дървесина) ,но не е и неносим.
Ако не им бяха супер ретро и скучни бутилките за моя вку с(а аз много държа на презентацията) бих си купила някой техен парфюм. Също така са и по $500, в горната луксозна гама.
Знам,че Кармина им е най-полулярна.

# 654
  • София, Лагера
Бел, този
https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Le-Beau-P … Garden-88836.html
Много як кокос, силен и смокини има. Унисекс въпреки, че се води мъжки. Много силен и траен.
Твоите момчета ще разбиват с него. На мъжа ти не го давай, но го носи ти.
О, Денси, много "мой" ми звучи този аромат! Имаш ли идея къде мога да го тeствам? Че се нахвърлих наскоро по акъл на ревюта на L'Artisan Premier Figuier, а на живо хич не ми допадна, добре че не го поръчах на сляпо.

# 655
  • Враца
Сега се сещам да ви питам, вие усещате ли прилика и общи "черти", в Sunshine Woman Amouage и Love Mimosa Amouage ?

# 656
Не. Мимозата е един от малкото парфюми на Амуаж, който не понасям.

# 657
  • Чукарландия
За тези, които обичат смокини в парфюм! Аз-не.
Предложение от L’Erbolario. За някой може да изскочи зайче! Смокиново! 😉

# 658
Здравейте, влизам да споделя една “мъка”, която вярвам, че споделям с голяма част от вас, а именно да се влюбиш в парфюм, който вече е спрян от производство/лимитиран и не се намира лесно и/или на поносима цена.
Благодарение на страхотна дама във фб групите наскоро се сдобих с отливка на парфюм, който от известно време представлява интерес за мен: Mugler Angel Iced Star. Любител съм на кокосовите аромати, а този стои божествено на моята кожа. Heart Eyes
За мое съжаление едва преди 2 години се потопих в парфюмния свят и изпуснах момента да се сдобия с тази кокосова любов в бутилка.
Въпреки “мъката” ми, вярвам, че ще успея да намеря флакончето, което чака мен!

Ще се радвам да споделите дали имате сходна на моята парфюмна “мъка”.

# 659
  • Бургас
Сега се сещам да ви питам, вие усещате ли прилика и общи "черти", в Sunshine Woman Amouage и Love Mimosa Amouage ?
Нищо общо нямат, Мимозата харесвам, а Съншайн не мога да го понасям.Ако познаваш Карат на Картие за мен имат прилики с Мимозата.Амуаж само след много проби в различно време е моя съвет.Твърде са променливи и капризни за без тест.Познавам почти всичко там и най- любими са ми Онър, който на моменти ми е леко ретро, Блосъм, Туберозата.Диа ми е смазващо ретро, както и Люляковата им любов, аз там люляк не усещам изобщо.Епик харесвам само в базата.Други няма да споменавам, че трябва да ги оплюя качествено и ще ви го спестя.Качествен бранд, но не е за всеки.

Общи условия

Активация на акаунт