От плода на нашата любов АПРИЛ ще дойде с нов живот!

• 18 406
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
  • Beyond the Frontiers
За количките доста се чудих и гледах, но тъй като моят шеф /работя в частна фирма/ изяви желание да направи подарък и да купи той количката, в крайна сметка се спрях на два модела Portofino Cam и Chicco CT 0.2 Cortina. Обаче се оказа, че Чико не внасят този модел в България отдавна, а нова доставка се очаква към 15.04., така че сега чакаме. Интересното е, че в един магазин даже поискаха да ме запишат в списък на чакащите  newsm12. Мислех, че тези неща са останали в миналото.
Хайде мамчета, порадвайте се на слънчицето.

А да се похваля вече си имам и педиатър - уговорих се с една докторка и съм много доволна.  newsm53

sun sun  Nature Sunny  Nature Sun With Face  Nature Partly Sunny

# 181
  • София
ЧЕСТИТО МАЛКО ЛАМЧЕ НА МАМА ЛАМЯ!
Да расте здраво, палаво и обичливо!  Heart Eyes

За името. Най-важно е майката и таткото да са на едно мнение. Ако те са единни, никакви баби и дядовци не могат да се бъркат. Ние не го допускаме.  Naughty Родителите са тези, които носят отговорността за детето, те са тези, които взимат решенията! Като се започне от името. Не допускайте манипулации и сръдни! Поставете им въпроса така: Що за баба и дядо са тези, които се сърдят за подобно нещо?!? По-малко ли имат внук/внучка, ако не се казва с тяхното име?
Да си гледат работата.
Най-обичам някой да ми каже, че нещо се прави, защото така се прави или защото така е прието. Склонна съм /глупаво/ да направя напук само заради това. Подписах в черна рокля само в присъствието на кумовете за ужас /и напук/ на майка ми. Тя беше на прага на истерия, но й мина до истинската сватба на следващия ден. Wink
Ако истински ви обичат, не може да се цупят дълго. Peace

Аз идвам от ЖК. Бебка се разхълца по време на записа и не мирна през цялото време.  newsm32 Едва записахме няколко минути.
Док отказа да ме провери за разкритие, за да не предизвикаме нещо по-рано. Имам напрегната мускулатура и незнамсикаква си маточна дейност. Хванахме контракция, която не усетих /значи имам повече, отколкото си мисля/ и сега трябва да си лежа и да пия хапове до петък. Т.е. до четвъртък, когато ще ме приемат.
С две думи, няма да дойда утре на училище.  Sad
Отивам да се метна в леглото.

# 182
  • Пловдив
ЧЕСТИТА БЕБКА НА ЛАМЯТА !!!

Аз все така съм си 2 в 1 Simple Smile
Вече се и примирих Simple Smile
А депресията ми мина като се видях с Филка и Еми на лекцията. А относно отношението на небременните ми приятелки... май по-скоро аз съм си виновна. Е, и те не проявяват гоаляма загриженост,о пук е нормално. На мен някак ми е трудно да водя разговор за неща, които най-малко ме вълнуват. Надявам се като родя нещата да се променят и да си имам отново пълноценни отношения с хората.

Джейн, според мен е много важно в тази ситуация таткото да вземе стабилна позиция и пред теб и пред родителите си. Майка ми е имала такива проблеми и едва ли не, са искали да ги разделят с баща ми. Не е правилно ти да влизаш в пряк конфликт с тях. Посредника е ясен кой е  Simple Smile

# 183
Илит жалко че няма да можеш да дойдеш утре на лекцията. Ще стискаме палци всичко да мине добре.
Аз сега отивам на преглед да видим какво ще каже докторката.

# 184
Честито бебенце, Ламята НеСпаска!

Страхотно име сте избрали!!!!!

За името: моят свекър не дойде да види внук си първите 6 месеца (а за изписването да не говорим...). След това зълва ми кръсти първородния си син на него, но пак не беше доволен, защото детето носи фамилията на зетя, а не неговата (при това зетя е чужденец, лелелеле...).
НО, моят мъж беше абсолютно непреклонен: детето ще си има лично негово си име и точка по въпроса! Сега с второто свекъра се опита да подмята отново, но съпругът ми го отряза категорично, че НЯМА да е на него. Та не се наложи аз да се намесвам.... първия път си поплаках няколко пъти от пълната липса на заинтересованост от внука, ама сега изобщо не ми пука. Детето има прекрасен дядо (моят баща), който се грижи чудесно за него.

Аз нямам признаци да раждам скоро, но съм много болна: имам гнойна ангина и от днес съм на антибиотик - Аугментин. Нямам сили да стоя на краката си, а баткото е в пролетна ваканция и детето си иска играта и разходките...

Желая Ви приятен ден и по - малко болежки!

# 185
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРЯ НА ЛАМЯТА неСПАСКА И НА ТАТКОТО! ЗДРАВИ, И МНОГО МНОГО ЩАСТЛИВО СЕМЕЙСТВО! Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose baloni

Ох тези имена.........пък и чак да не искаш да си видиш внука/внучката заради това, да си развалиш отношенията с децата ти, защото те са ползвали правото си на избор, да кръстят детето си както смятат, че ще е най-добре за него/нея.Напълно съм съгласна с Илит  Е и аз не мога да го разбера. Аз съм се родила с името си, на св. Анна, но съм кръстена на родителите на баща ми. Не се оплаквам, харесвам си името.  Просто си мисля, че особенно дойде ли си детето с името, значи има защо да е така. А иначе, така както купуваме нови дрешки на новороденото, така и съм убедена, че името трябва да си е само негово. Ако по стечение на обстоятелствата се доближава до някоя баба или дядо, или си има тахна буквичка - чудесно.

Ларсен - стискам палци всичко да мине безпроблемно при теб! Както и при всички останали!  thumbsup

Накой беше писала преди (не ми се рови назад), че за нормално се счита раждане между 38мата и 42 та седмица. В 'Аз чакам дете' пише , че терминът е дата, която определя времето от 4 седмици, в които е нормално да се роди бебето /2 седмици преди и 2 седмици след термина/. Неодносено е ако се появи преди 37 мата седмица, и преносено след 42та.  А в една друга книжка - брошура, дадена ми от личната лекарка, по статистически данни само 3 % от бебета се раждат на термин. А 47 % от първородилките раждат след термин.
Та, всички, който сте наближили или минали термина си, горе нослетата, скоро ще гушкате слънцата си. Дано това ви е поуспокойло малко! Аз съм решила да си чакам , докато не излезе. Е стигне ли 42ра седмица, ще го вадят. Няма как. Но преди това няма да ми предизвикват раждане

# 186
Честито бебе на Ламята неСпаска!   bouquet   bouquet   bouquet

Днес гледахме бебока. Станал е вече 3400. Много тясно му било и си имал съвсем малко водичка  Crazy бил застанал застрашително ниско  Joy Еми при тая теснотия...

За името - от двете щерки на татко си, според ехографа, само аз ще го зарадвам с мъжко внуче... и като ме е започнала неговата мама да съм му продължавала името  Joy Ама тя забрави с кого си има работа, душата! Да се оправят!  Crossing Arms Който иска да кръщава, първо да роди!

Илит,  smile3521 и аз подписах в черно. С къса джинсова пола, късо джинсово сако с прозрачен потник и високи велурени ботуши. И двамата с мъжа ми бяхме с каскети  Joy Беше много весело. Само с кумовете и дори не в Стара Загора, а в Трявна. Баба ми по бащина линия беше толкова бясна, че от март (когато се оженихме) си мълчала пред дружките си и почерпила, че съм се оженила чак когато баща ми й споменал, че може да минем да я видим... с големия корем  Laughing Малии, ми какво ще кажат комшиите  Shocked И почерпила всички моментално  hahaha

# 187
Честити бебенца на всички родили мамчета!Да сте живи и здрави !!!  bouquet  bouquet  bouquet
Моля,впишетеме и мен в списъка със секциото - на 9 април,в АГ Варна. Още малко остава, и не мога да повярвам.Късмет на всички оставащи бремелинки! Hug

# 188
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
ЧЕСТИТО НА ЛАМЯТА ЗА МАЛКАТА БЕБОНА
  bouquet  bouquet  bouquet

# 189
  • Попово
Здравейте момичета кокичета Simple Smile  ние вече сме си у дома  Party Благодаря за хубавите пожелания, да ви се връщат здрави усминати бебчета  Hug и разбира се Честито на всички новообебили се Simple Smile а на другите Хайде не остана Simple Smile

# 190
pepena ,много хубаво ,че вече сте си вкъщи,значи сте добре и всичко е наред.Разкажи по-подробно за раждането и чакаме снимки. Hug Peace Hug
Све-дим,оздравявай скоро,че времето наближава,нищо,че аз съм наред според термина,току виж и вие сте ме изпреварили. Laughing
Мадлен,в коя болница ще си?
Благодаря отново за подкрепата,и аз стискам палци при всички вас раждането да мине леко и бързо и да си гушкаме здрави бебчета. Praynig

Последна редакция: пн, 02 апр 2007, 15:58 от larsen

# 191
  • Пловдив
Сега се връщам от преглед Simple Smile
Нашата мома.... нямам думи.... има си собствено мнение, и това е!
Както предположих се е завъртяла тази нощ, но за щастие по оста си - преместила си е гръбчето от ляво в дясно. Главичката е все още високо... имаме си вода и плацентата е добре....
Абе, няма да се ражда Simple Smile За мануален преглед, както обикновено не може да се говори...
Вече било добре да минавам всеки ден или през ден да ни слушат тоновете
А-а-а и ни дадоха направление за хоспитализация (нали последно ми се обясняваше, че не било нужно), явно се оказва, че все пак се изисква такова Simple Smile
Утре сме на преглед в Селена, пък да видим там какво ще ни кажат:)
Илит, ти питала ли си док какво е това хълцане newsm78 , защото моя нали каза, че не било хълцане, ама и не каза какво е и съм в недоумение все още #Crazy
Алекси, това за чакането до 42 седмица... Докато бях в 3-4 месец като четях маймунската тема, бях абсолютно убедена, че ще си искам всичко да мине максимално естествено, без да се пресилват нещата със системи и дури, ама тогава на фона на оставащото време до термин, 1-2 седмици нямаха голямо значение. Сега... малко с по-други очи гледам Simple Smile Аз пак искам естествено, ама айде малко да се поразбърза тази наша калпазанка  Joy

# 192
Честита щерка на Ламята НеСпаска  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
И на другите мами, родили преди нея, които съм пропуснала!  bouquet  bouquet    bouquet

Страчи, радвам се че големия момент наближава! Grinning
Сигурно ще се разминем в болницата, защото аз за сега нямам признаци и секциото ще е сигурно към 17-18 Април. В сряда съм при мойта докторка - последен ултразвук сигурно.

Момичета, как ви е хемоглобинът преди раждането?  Моят е 110 - не е мръднал последните 2 месеца, пия ТОТЕМА всеки ден.

Стискам палци на larsen и всички други, които "очакват включване" всеки момент! Praynig

# 193
  • Попово
Като цяло раждането мина по учебник, водите ми се плиснаха през нощта при поердното посещение в тоалетната Embarassed отидохме в болницата в 5,40 сутринта, тоалет, преглед, запис на тоновете в предродилна и в 10ч вече бях с болки и контракции на по 3 минути... ако не беше високото кръвно 180/120 преди преместването в родилна зала всичко щеше да е по вода, иначе бебо излезе с 4-5 напъна като на последния и аз помогнах... имам разкъсвания но не са толкова страшни, док се упражни и избродира нещо не много сложно отвътре и отвън, но всичко вече е забравено, е малко дърпа ама се търпи Wink а и бебко е добре Simple Smile в интерес на истината пожелавам на всички раждане като моето, разбира се без високото кръвно  Hug интересното беше че ми измериха кръвното още на родилната маса и в края беше 120/80 като една олимпийка  Crazy
Ето и снимки на бебока Wink http://pepena.multiply.com/photos/album/2?mark_read=pepena:photos:2  и съм със сменена линийка Simple Smile

# 194
ЧЕСТИТО НА МАМА ЛАМЯТА НЕСПАСКА!!!
Дано малката кукла расте много, много здрава и щастлива и да носи на мама и тати много радост.

Някой може ли да ми каже дали с болничния след раждането (за 42 дена) се попълва някакво Приложение или не. Четох инструкциите на НОИ, но не намерих нищо точно за този болничен.

Общи условия

Активация на акаунт