От плода на нашата любов АПРИЛ ще дойде с нов живот!

• 17 869
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
jane_sk, единственото,което мога да те посъветвам е да не се влияете! Naughty Като се роди бебока те със сигурност ще омекнат!!! При нас ситуацията е на обратно, аз исках да кръстим госпожицата на майката на бъдещия тати, тя уж се зарадва,но после казала, че това е много голяма отговорност.....ми като ще! Mr. Green И още една такава история малко за разведряване: Когато аз съм се родила, майка ми е искала да ме кръсти на свекъра си,от уважение,обаче той казал, че на "пиклА" буквата си не дава, искал момче да се кръси на него......а знаеш ли какво е станало? Той ме е отгледал, той ми е прал пелените и той си е играл с мен, обичал ме е най-много от внуците си, а всички му казвали, че приличам страшно много на него. Той до последно не е можел да си прости глупостта, че не е искал да ме кръстят на него! Така че възрастните хора са склонни доста да прибързват и не се различават много от децата. Остави ги, пък ще видиш как ще се променят като им се роди внучето, с коя буква започва името му, няма да е от никакво значение!

# 166
  • Пловдив
Здравейте и от мен! Снощи имах доста контракции, безболезнени и от време на време и една странна болка ниско долу Naughty ooooh! Crossing Arms, та си помислих вече, че идва момента, но днес нищо.  SadМоята лекарка каза, ако до края на седмицата не съм родила трябва да отида на преглед, а ако не е тръгнал бебо до 15.04- термина ми, няма да ме чакат и ден, заради проблемите ми със сърцето. Никак не ми се иска предизвикано раждане, но какво да се прави, най-важното е малкият да се роди жив и здрав.
Относно името, смятам, че никой няма право да се бърка, единствените , които трябва да решават- това са родителите, всичко друго са накак си консервативни убеждения. Въпреки, че моите свекър и свекърва са доста съвременни хора и не се месят, си мисля обаче, че някак си се надяват да ги подновим, а свекър ми е прекрасен човек, затова живот и здраве май ще е на него! Naughty Peace Naughty

# 167
  • на североизток
Честита щерка на Ламята!Да е жива и здрава и да радва всички около нея!На мама-бързо възстановяване!
При нас нищо ново-нямам все още признаци за предстоящо раждане, но пък и имам още време до края на месеца!За сега съм доста спокойна, че чак се учудвам на себе си Rolling Eyes!Ще видим как ще е като наближи Laughing!
Стискам палци на Ларсен и на всички мами, които очакват бебоците си тези дни!
Пазете се, момичета!

# 168
Това с имената е такава глупост според мене!!! Когато се раждаше детето на брат ми, баща ми не ги остави на мира докато не го кръстят на него. Използваха се какви ли не доводи и убеждения. Брат ми се съгласи. И какво от това. Понеже си развалиха отношенията, баща ми вижда детето на 5 месеца и пак на толкова щеше да го вижда, независимо как се казва.
Направо не мога да повярвам как в днешно време все още има хора, които да поставят условия за това и да се сърдят!

# 169
За името - на нас никой за нищо не ни се бърка, родителите ни са млади и такива неща на кой ще е кръстено не ги вълнуват, каквото решим ние. Но пък и като цяло и двамата сме си извоювали пълна независимост и никой не ни се бърка.  Peace Ако съм на твое място няма да се огъна, дори с риск да се изпокараме  Naughty Да си раждат деца и да си ги кръщават, както искат  Twisted Evil , сега това ще е вашето дете и ще си го кръстите, както вие решите, те са имали своя шанс #2gunfire
mmegi, браво на бебошанчо
Hug

# 170
За името - не позволяваме никой да ни се бърка Naughty! Не че са се опитвали, като ни знаят какви сме Crazy. Имената и за момче, и за момиче, които бяхме избрали, не са на нито един от роднините. Макар че да си призная аз страшно много харесвам името на майка ми - Калина - но не посмях да го предложа, защото преди това бях направила шумни декларации, че няма да кръщавам бебето на никого  Embarassed. То пък после се оказа момченце, така че отпадна напълно възможността Калина  Rolling Eyes. Сега името, което сме избрали, носи първата буква на свеки, но и ние, и тя знаем, че не е кръстено на нея - чисто съвпадение.
Стискам палци на Страчи и всички мами, които чакат бебетата всеки момент Praynig! В този ред на мисли, Ларсен, как са нещата при теб?
Аз съм на преглед от 17 часа и вече нямам търпение да се видя с бебчо Heart Eyes. После ще докладвам.

# 171
  • София
Честито бебче на Ламята

Да и е живо и здраво и много радости да носи.
На мен след 12 часа на 20 минути нах-сетне ми спряха контракциите. Мойта маймунка се погрижи да ми прави първоаприлски номера, ама аз и обясних да си седи вътре и за сега се е кротнала  Laughing
Приятен ден на всички и хубава разходка в това прекрасно време.

# 172
Честито на всички мами с бебчета - да са живи и здрави и много да ви радват!!!!!  bouquet

Ох момичета аз още се боря с вирус ли е какво  Sick. Един ден съм добре и на другия пак сополи и температура. Пия парацетамол, но не ми действа...... Утре влизам в болница !!! Хем се радвам, хем умирам от страх.  Дано да се оправя, че ако не ми дават да виждам бебо ще умра. Стискайте палци. Леко раждане на всички!!!! До скоро!!! Hug

# 173

Стискам палци на Страчи и всички мами, които чакат бебетата всеки момент Praynig! В този ред на мисли, Ларсен, как са нещата при теб?

Аз съм си още вкъщи и засичам контракциите,явно по-бавно става разкритието,но поне кръвотечението спря.Гледам да не се залежавам,а да се движа ,но пък почва да ме боли като се претоваря.От вчера мъжът ми готви,мие чинии и се оправя с детето,добре,че поне нямаме домашни и уроци-нали са във ваканция.
За имената-вечният спор между поколенията.Едва наскоро по-младите родители започнаха да не налагат мнението си за избор на име.Толкова хора познавам,които не се поглеждат с родители , братя и сестри точно поради тази причина,а е толкова грозно.НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ПОДОБНИ МАНИПУЛАЦИИ.Детето си е ваше и вие си изберате името.
Преди малко се чух па телефона с Виви-ан.Двете със  Смут са в съседни стаи и се виждат често.Бебчетата са добре и правят опити вече да се  се кърмят.Утре изписват Смут ,а Виви-ан в четвъртък най-вероятно.Праща поздрави на всички !!!
Тери,стискаме палци всичко да е наред,оздравявай !!!

# 174
Честито бебче на Ламята.Да е жива и здрава и да радва всички около нея!На мама-бързо възстановяване![

Вчера добра разходка си направих и се чувствах прекрасно, но оня ден от този нисък хемоглобин , цял ден ми беше лошо и не можах да мръдна  Sad

Утре сме на училище нали? Моля да ми запазите място че може и да закаснея малко. Трябва да ходя за направление от личната лекарка за алерголог.

За името имаме няколко имена на които сме се спряли, но нищо не сме решили още, направо ви завиждам че сте си избрали вече.Ние категорично заявихме че няма да кръстим бебето на някой и вече темата не се коментира, по скоро се притесняват, че не сме решили как да се казва.

Относно депресията, и аз се чувствам зле когато съм сама, а пък и не мога да излизам защото почти постоянно ми е лошо и ми е криво. Приятелите не се обаждат , защото всеки път като искат да ме видят аз не се чувствам добре, ама добре 4е остава още малко.

Лек ден   bouquet

Лек ден

# 175
  • София
За имената - ние още като съобщавахме новината за бебето на родителските тела, ги предупредихме, че няма да го кръстим на никой, за да няма сръдни за в бъдеще 9по стечение на обстоятелствата това може да е единственото внуче и за двете страни). И от дете страни получихме уж разбиране. Но от скоро време моя собствен баща ми прави намеци да сме го кръстели на свекър ми  Twisted Evil Свекър ми е страхотен човек, много мил и внимателен към мен, но мисля, че в случая въпросът е принципен, а и не разбирам това от страна на собствените ми родители.

Много  ми е омръзнало от такива стари типично български "традиции" -  да се кръщават децата на някой, да се нарича свекървата и свекъра "майко" и "татко". Ами че нали си раждам своето дете, искам да си го кръстя както на мен ми харесва. То ако трябва да се спазят всички "норми" ще трябва да родя 5-6 деца,за да мога и аз да ис го кръстя накрая както ми харесва  Close . Или пък 29 години съм имала едни майка и баща и изведнъж се сдобивам с още едни. Ами не мога така. Родители на мъжа ми са страхотни и поне за сега не съм имала проблеми с тях (пу, пу, да чукна на дърво), но немога да ги нарека "майко" и "татко". Стигнахме до абсурдната ситуация да се притеснявам да се обръщам към тях  Sad И всичко това заради някакви си стари норми.

Не знам защо трябва да си усложняваме толкова много живота. А и живеем вече в 21 век. Традициите не са това, което бяха  smile3506

# 176

Здравейте и ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ СЪС СЛАДКИ БЕБЕШОРИ, ДА ГИ РАДВАТ, СЛУШАТ И ДА БЪДАТ ЗДРАВИЧКИ!!!

В този ред на мисли гледам че Бенита не е писала да не би да има нещо ..... дано  Laughing

За намесата на родителите. Моят мъж е толкова против всякакво даване на мнения и опити за влияние че на родителите си ми е забранил да казвам каквото и да е, и не стига че не сме им казали как ще се казва а сме решили мноооого отдавна ами сега не им е казал че ще раждам секцио и за кога е насрочено. Та в този ред на мисли според мен дали ще се месят или не бабите и дядовците зависи дали вие и съпругър ви ще им позволи. Аз на моите всичко съм казала но те нямат никакви претенции за нищо а просто ги осведомяваме.

Поздрави на всички.  Peace

# 177
  • В реалността
благодаря на всички за съветите. Още повече, забравих да спомена, че преди да се оженим при едно събиране на роднините вкъщи, свекър ми заяви, че той си имал деца и само те можели да го наричат "татко". Та се постави един вид въпроса как ще му викам аз. А сега подобни претенции #Cussing out.
Досега уж сме си налагали своето, ама...
Ще видим какво ще става - май големи скандали ни чакат, но дано поне да не почнат да странят от нас или да направят друга подобна глупост

целувки на всички, сега излизам малко на разходка, че хич не мога да трая сама вкъщи - душичката ми се свива. И като се прибера дано да има още бебчета Hug

# 178
  • София
В никакъв случай не се поддавайте на манипулации за името. Детето си е ваше. Особено щом и мъжът ти споделя същата гледна точка. Най-добре на никого, за да няма пристрастия после. Нашите не са пробвали да се месят, но те и добре ни познават и знаят, че няма да им мине номера  smile3534, защото сме доста самостоятелни.
Иначе аз признаци разни от сорта на ту болки, ту контракции и т.н. си имам от доста време, ама не съм зараждала  #Silly. А и като чета то обикновено си почва от раз с признаците Simple Smile
Ние вече си имаме и количка. След като ви се оплаках за тъпаците от Щъркел в София се обадих в магазина в Русе и се оказа, че количката дето бях харесала на витрината като цвят още стой, но е от другия модел Принцес Рол. Казаха, че не е проблем да я съблекат и да облекат другия модел Принцес, защото разликата е само в двойните въртящи предни колелета и в различни нива на дръжката. Пак бяха много любезни и мили. Аз пратих майка веднага да ходи на другия ден и да я взема (и да почерпи жените) дето се отзоваха веднага. Сега ще пиша на мейл-а на веригата магазини да похваля едните и да се оплача от другите, но първо исках да вземем количката и да е сигурно  smile3508
Дано като я видя на живо таз количка впечатлението да е като предния път  newsm03, когато я видях, защото тогава много ми грабна окото- една оранжевка.

# 179
Здравейте мами. Как сте?
За името ние имахме такъв проблем при Гого виски искаха детето да е кръстено на него накрая реших да го кръстя на съпруга ми за да не сърди никой а и на мен името страшно ми харесва.    

Общи условия

Активация на акаунт