Женомразието в България - Мит или Реалност ?

• 22 643
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Lanarte, какво да  ти кажа.
Много комплексирани "мъже" има, много инсели, много ред пилчета.
Наскоро четох, че мъж пребил приятелката си, защото му направила забележка, че пиел.
Ама и такива защо седят при алкохолици? Не ги разбирам.
Не ти харесва, че пие, ставаш и се махаш.

Не може да променяш хората, приемаш ги каквито са.

А де, ама аз като кажа същото ме нападат, че оправдавам насилниците...

Те не са виновни за насилието проявено над тях.
А за избора си на мъж.

Абуто, насилието над жени не е от любов. А от омраза, комплекси и слабоумие.

# 76
Някой говореше за индустриализацията и развитието, с което съм съгласен. Но у нас е малко изкривено - индустриализацията се случва за много кратко историческо време, буквално за 25-30 г., по командно-административен път, а с нея идва и урбанизацията. Тогава много бързо, но изкуствено, се изравняват правата между половете. По-късно, обаче, следва известна деиндустриализация, която обаче е съпътствана от екстремна урбанизация. Като прибавим и липсата на морални стожери (повсеместен атеизъм, материализъм), това ме кара да поддържам тезата си, че сме по средата на нищото, или, в по-смекчен вариант - по средата между Запада и Изтока, но със спецификата на дезориентирано общество, без ясни ценности.

Та, в тази красива среда, моите въпроси бяха дали някои хора буквално не се възползват от това положение - когато е удобно да използват патриархалните нагласи, а в друга ситуация да залагат на равенството и пр. Не ви ли боде очите, не ви ли нагарча леко?

# 77
Petko09699, дай някакъв пример, за да разберем какво точно имаш предвид.

# 78

Примери дал Господ - с жена си кавалер и всичко 50:50, с любовницата мачо или нежен мачо, властен патриарх Simple Smile И обратното...

# 79
Много лесно давам пример - средностатистическата еманципирана жена иска хем да е силна и независима, и да не стои от сутрин до вечер в кухнята и да не налива ракия, но иска и цветя и да и се плати в ресторанта и на бали да я заведат защото има хубави очи. Същият такъв мъж иска хем традиционно семейство, където жената седи вкъщи, готви, чисти, пере и отглежда, но и не иска да я издържа и да и плаща - нали е силна и независима - да работи на работа, пък после също и вкъщи. Едно средно положение, където всички искат само облагите, но не и работата, която трябва да се свърши, за да ги има тези облаги.

# 80
Примери дал Господ - с жена си кавалер и всичко 50:50, с любовницата мачо или нежен мачо, властен патриарх Simple Smile И обратното...
И какъв е проблемът? То това си е време оно Simple Smile но само в обратния ред съм го виждала.

Drama Llama, имам предвид, че не виждам връзка с омразата.

# 81
Ох, някои хора са много наивни и история не са чели.
Жената винаги е работела.
Преди обаче не имала права. И пак е работела и то много, но пък и за по-малко пари.
Даже отскоро придоби правото да има права над децата си.

# 82
Кой твърди че гледането на деца не е тежка работа, дори и без пране или готвене или шиене или селскостопанска работа?
Аз само казвам че къщната работа е валиден избор, и че може точно това да се харесва само по себе си, но не е безрисково, или лесно постижимо чисто икономически погледнато.

# 83
  • София
Много лесно давам пример - средностатистическата еманципирана жена иска хем да е силна и независима, и да не стои от сутрин до вечер в кухнята и да не налива ракия, но иска и цветя и да и се плати в ресторанта и на бали да я заведат защото има хубави очи. Същият такъв мъж иска хем традиционно семейство, където жената седи вкъщи, готви, чисти, пере и отглежда, но и не иска да я издържа и да и плаща - нали е силна и независима - да работи на работа, пък после също и вкъщи. Едно средно положение, където всички искат само облагите, но не и работата, която трябва да се свърши, за да ги има тези облаги.
Накратко, всички ние се нуждаем от съпруга (в превод, слугиня). И те, нещастните мъже, и ние, работещите жени.

# 84
И какъв е проблемът? То това си е време оно Simple Smile но само в обратния ред съм го виждала.

Drama Llama, имам предвид, че не виждам връзка с омразата.
Всякакви случаи има - напр. писенце/ котенце/ агънце в офиса/ службата, а вкъщи - див звяр. Тогава патриархано ли е или равнопоставено? Simple Smile

# 85
  • София
Всеки мъж, който смята, че има право да се държи кофти у дома си - да вика и да не дава пари, е женомразец.

# 86

Всякакви случаи има - напр. писенце/ котенце/ агънце в офиса/ службата, а вкъщи - див звяр. Тогава патриархано ли е или равнопоставено? Simple Smile

Лицемерно е.

# 87
  • Обран бостан ;)
Не се съмнявам, че е реално. Чувал съм го неведнъж, а именно, че не изкарвам достатъчно. Обикновено го казват жени, които харчат кинтите на тати и мама.

Предполагам се заглеждаш по жени, които не са ти по джоба?
Възможно ли е?
Скрит текст:
Много често сме го дъвкали този проблем във форума.
Няма как ако вземаш минималната или средната работна заплата и да сваляш жени, на които външният им вид струва петцифрено число.
Просто свалете летвата, ама така като чета никой не ще.
С трици маймуни не се ловят.

Стига с тоя джоб бе Ариел. Мъжете си преценят коя да черпят и коя не. Ако никой не те черпи, почерпи се сама.

Всеки мъж, който смята, че има право да се държи кофти у дома си - да вика и да не дава пари, е женомразец.

А, ако вика и дава пари е женолюбец. Желязна логика ! Wink

# 88

Това важи и за жени, и е на пръв поглед по-скоро загубеност, а на втори - несправяне с нови ситуации. Всяка житейска промяна е нова ситуация, и подхода зависи и от характер, и в някои случаи кой каквото е видял че се прави тази ситуация (или всяка нова ситуация) от родителите си - и като действия, и като емоционална нагласа.

# 89
Ми "преценявай" си и стой сам бе Бънди.
За хубавото се плаща.
Имах познат висок 1,55 все жени по 1,80-1,90 с манекенски мерки искаше - ама кинти нъцки.
Накрая си взе жена висока колкото него, закръгленичка, но симпатична - догодина вдигат сватба.
Като все ще си "преценяваш" стотинките ще си стоиш сам.
Жените нямаме проблем с това - има предостатъчно други мъже.
За вас няма достатъчно жени.

Общи условия

Активация на акаунт