Женомразието в България - Мит или Реалност ?

• 22 774
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
  • По света и у нас
Детските травми са по Карл Юнг, а либидо и геструдо ( или там каквото беше)  е по Фройд. 😉
Смятам че прекалено много народ проходи на психолози и целия ютюб бълва съчувствие прекалено много, вече всички си оправдават лошотията с детските си травми въпреки че им е ясно че повтарят  моделите на откачените си родители.

# 301
Аз съм беден и непривлекателен, заради този пуст феминизъм съм сам. Ако го нямаше феминизмът, жените щяха да са задължени да ме вземат въпреки това.
Тогава родителите ù пък нямаше да я дадат Grinning не от голяма любов обаче, това е ново явление в човешката история; просто бедните и грозни мъже всякога са били нежелани.

Има и още нещо - в старите времена е имало много войни и болести по казармите - остават малко мъже. А инстинктът за майчинство/ продължаване на рода е бил много силен. Поради липса на избор - всякакви бракове са били възможни.

Подобно е напр. в Русия - малко мъже, а от тях - много пияници. Жените се бият за мъже. Това е известно в целия свят... Simple Smile

# 302
  • По света и у нас
В бг жените са безкрайно разглезени, защото нашенци са учени по турски обичай: жената, детето и пресето да са на сигурно място, той ще командва и разправя с проблемите и така всички ще са ОК.
Обаче тази нагласа е в конфликт с идеала за старата мома кариеристка, който се пропагандира от САЩ (БТВ, Али МакБил и тн.). Освен това жената която е с такъв домашен дикатор седи като фикус и мрънка, че няма развитие и че и е тъпо. От друга страна, като я пратиш по широкия свят и се запознае с европейската и американската представа за мъж, им се изправят косите, а като идат при арабите им се стъжнява още повече. За китайския мъж въобще няма да коментирам там дори китайските жени не си ги харесват.
Общо взето, хващайте си по един хубав, умен и полово мощен българин и не се оплаквайте толкоз, че били комплексари. Това да им е кусура. Мъж ли е - комплексар си е бай дефолт, използвай му това качество в твоя полза, както рускините са се специализирали в това.

# 303
Няма да се съглася, че българската жена е разглезена. Съвременната българска жена, която аз познавам е направо за канонизиране: работи по 8 часа на ден (минимум) на равно с мъже, мъкне цялата домакинска работа, организира всичко, свързано с това семейство - от ежедневните неща на децата, през лекари, та до почивки и ваканции. Не стига това, ами е в супер форма, ходи на фризьор и маникюр и се поддържа красива, за да може отруденият ѝ съпруг, като се прибере вечер да има не само топла храна, ами и наслада за окото. А той милия се занимава с “мъжката работа” - ще рече сменя гумите на колите два пъти годишно и някои дребни  ремонти ако се наложи, по някакво чудо може да извършва от време на време геройства, като да оправи съдомиялната, което рязко вдига самочувствието му на мъж, помагащ на жена си. Общо взето мъж, който има изискването за “стоящавкъщижена”, но няма парите за “стоящавкъщижена”. А тя милата сама се поставя в това положение, като представя канските усилия, които полага като “нищо особено” и “не е голяма работа”. Разчекнала се в неделя и наготвила 5 степенно меню, изчистила, оправила, изпрала и ..”а, не и нищо особено. Крем карамел ли? Сега ще врътна един. Не е голяма работа”.
На българската жена ѝ се изправят косите от чужденци, защото той като започне да я отменя в голяма част от нещата на принципа “готви този, който се прибере пръв” или “пазарува този, който има повече свободно време”, вземе, че води децата събота и неделя някъде по своя инициатива и нейната “не е голяма работа” някак увисва. И почне да му търси кусури, че си делят сметките по равно, че бил много обран, а не пламенен, че тая спокойност я убивала … Та общо взето е права Примадоната, че за българската жена си е подходящ български мъж. Ей тъй да му носи чехлите вечер и като си кряскат един на друг да държат “страстта” помежду си. За мъжете оттатък Босфора нищо не мога да кажа. Ама не ми се чини читава работа някой да ми изтъква за напредък, че мога да карам кола и ако ми се виждат кичури коса изпод забрадката не е голяма драма. Я виж, някъде само процеп за очите имат.

# 304
  • По света и у нас
Чак пък 5 степенно меню... айде айде. Заведенията се праскат по шевовете... Като ходиш из София всичко живо набива дюнери и банички вкрачка или папка седнало из ресторантите. 24/7 Толкова ядящи хора не бях виждала накуп.

# 305
  • Somewhere far away
Хайде пак глупости. Нито искам да нося чехли на когото и да било, нито искам някой да ми подвиква и не смятам , че това поддържа страстта.

# 306
Хайде пак глупости. Нито искам да нося чехли на когото и да било, нито искам някой да ми подвиква и не смятам , че това поддържа страстта.
Ирония? Сарказъм?

# 307
Моите наблюдения са, че българската жена хич не е толкова отрудена и раздаваща се. И е поставена в едно много приятно положение на жена – нещо средно между студените меркантилни порядки на Запада и балканския манталитет на иху-аху.
Има привилегията да избира и да е свободна в действията си – при избор на професия, мъж, дрехи, начина живот, обличане, хобита и тънъ. В същото време може преспокойно да замине за едни 3 дни до гръцко или турско за иху-аху - я с приятеля/мъжа си, я с приятелки, семейно без да се налага да пуска отпуск 6 месеца предварително, да държи сметка на прекия си мениджър (и подобни щуротии от запада) или да си плаща сама за тези удоволствия като една преуспяла корпоративна ку@ка (не че няма и такива, но те са малко в Бг).
Та – аз не разбирам идеята на темата.
Не смятам, че в България жените са мразени или дисреспектнати. Напротив даже.

# 308
Моите наблюдения са, че българската жена хич не е толкова отрудена и раздаваща се. И е поставена в едно много приятно положение на жена – нещо средно между студените меркантилни порядки на Запада и балканския манталитет на иху-аху.
Има привилегията да избира и да е свободна в действията си – при избор на професия, мъж, дрехи, начина живот, обличане, хобита и тънъ. В същото време може преспокойно да замине за едни 3 дни до гръцко или турско за иху-аху - я с приятеля/мъжа си, я с приятелки, семейно без да се налага да пуска отпуск 6 месеца предварително, да държи сметка на прекия си мениджър (и подобни щуротии от запада) или да си плаща сама за тези удоволствия като една преуспяла корпоративна ку@ка (не че няма и такива, но те са малко в Бг).
Та – аз не разбирам идеята на темата.
Не смятам, че в България жените са мразени или дисреспектнати. Напротив даже.
Сега като го представяш по този начин, особено в частта спонтанно ходене някъде и свободен избор е наистина така.
Иначе раздава си се жената - ела да видиш германката как се ядат само макаронени изделия и хляб със салата и саламчета за вечеря. “Мусака?!” вика “туй е много трудоемко. Ще го направя за някой празник”. Божкеееей ние мусаката си я правим като за “Добър ден”. Не е голяма работа 🫣

# 309
Това е до културни различия, не до женски свободи.
Никой не те кара и тук да готвиш мусака и крем карамел насила. Познавам български двойки, които живеят точно по този начин със саламчетата и нудлите. До начин на живот е.
Аз обичах да правя крем карамел и мусака. Но никой не ме е карал или очаквал всекидневно. Когато аз искам и си реша – това си е вид отношение за мен. И не е толкова трудоемко всъщност,  подготвяш за 20-30 минути продуктите и мяташ във фурната да се пече.

# 310
Бях прочела някъде, че ако един мъж “хейти” по всички жени (не конкретно една бивша, която го е наранила) и започва изречения с обобщения на всички жени с лоши думи, всъщност на подсъзнателно ниво иска да е жена. Изпитва завист и за това избива в злоба. Другата версия, която всички сме чували е травма в детството - лош баща насилник (видял го е като поведение и го повтаря) или отсъстваща майка.

Не е необходимо физическо насилие в детството.
Една дума, възпитание , отношение е достатъчно да създаде черти в характера.

# 311
  • Out of the Mix
Честно казано не ме вълнува готвенето, предпочитам да не робуваме на кухнята.
Има и млади жени, на които им се занимава, ако иска, няма да я спирам, но по-добре животът ни да не минава в това, и без това има толкова неща за правене, а като се връща от работа изморена, по-скоро предпочитам да вземе душ, да й направя масаж, да е подсигурено, каквото е нужно, и да правим секс и да се отпускаме, наслаждавайки се и презареждайки батерии за следващия ден.

Разглезил съм се много и съм си направил лесен живота, имайки около мен всичко - прясно и с избор бол, та да робуваме на готвене? По-скоро не.

Мусака не обичам, ям 3 пъти на високосна.
Крем карамел и соц. десерти също, бъкани с гадна, рафинирана бяла захар.
Дай си ми пресните сезонни плодове, друго не искам.

100 пъти предпочитам, и цял живот мога да съм на месо и зеленчуци, то реално затова съм и в такава форма.
А сладураната да ме изкушава с някакви калорични чийзкейкове и не знам си какви десертчета, че повечето жени обичате сладичко, не искам да пълнея.

Агресия, насилие, тропане по маса и изблици не понасям, двупосочно.

# 312
  • Somewhere far away
Да де, просто това слагане под общ знаменател никога не е било вярно. Българките си били за бг мъжете - ми не, всеки си е различен.

# 313
На българската жена ѝ се изправят косите от чужденци, защото той като започне да я отменя в голяма част от нещата на принципа “готви този, който се прибере пръв” или “пазарува този, който има повече свободно време”, вземе, че води децата събота и неделя някъде по своя инициатива и нейната “не е голяма работа” някак увисва.
Или е възпитана, че ако не си върши женската работа, ще бъде сменена, защото няма друга полза от нея.
Моите коси не се изправят от такива мъже.

# 314
Разбира се, че обобщенията са неправилни и нередни, ясно се вижда, че и с цел разкрасяване съм преувеличила. Да обсъждаме женомразието също е на база обобщения. В крайна сметка тенденцията се извежда на база най-много, най-често и в масовия случай. Единичните случаи само показват различието спрямо масата. Нито моят мъж е масовият българин, нито на мен ми се изправят косите от чужденци. Това и масата, която аз наблюдавам. И да, съвсем не всеки мъж се радва и изисква мусака. Говорим за масата. Прочетете темите “той и казал нямала ли да измие чиниите”, “тя е на ръба на силите си с две малки деца, той иска спокойствие вечер и да си гледа тик ток”, “той ѝ казал, че 2 перални на седмица са много”, “той нямал време да напазарува и детето няма кой знае какво да яде” и мнооого други все такива битовизми. Разделят се и изведнъж той тръгва по почивки и ресторанти с новата портньорка. Премного ще се радвам  ако в повечето семейства нещата са по друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт