Женомразието в България - Мит или Реалност ?

• 22 756
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
  • По света и у нас
Моите коси се изправЯХА от мъже, които се притесняват, че като поостареят, жена им ще ги смени за по млад.  Такива обаче мусака не ядът, а екологично чисти амброзии и хормон на младостта,  съответно няма как да ви се лепнат.

# 316
  • Somewhere far away
. Разделят се и изведнъж той тръгва по почивки и ресторанти с новата портньорка. Премного ще се радвам  ако в повечето семейства нещата са по друг начин.
И аз се надявам нещата да не са така, но при положение че бастуна  си е бастун- той ще си остане такъв завинаги. И с новата ще е така, в началото почивки, розовите очила и цветя и рози, но като /ако заживеят заедно пък не дай си боже ако имат и деца, ще е същия къвто е бил и с предишната.

# 317
Отдавна това е мит в българските семейства. Жената отрудена майка, домакиня, чакаща на вратата с чехлите и салатата, и мъжа тропащ по масата издаващ команди.
И не, не мога да сложа българският мъж под общ знаменател- Комплексар.
До индивид е .
А жените отдавна си имат права, свобода и привилегии, както в обществото, така и в семейството

# 318
. Разделят се и изведнъж той тръгва по почивки и ресторанти с новата портньорка. Премного ще се радвам  ако в повечето семейства нещата са по друг начин.
И аз се надявам нещата да не са така, но при положение че бастуна  си е бастун- той ще си остане такъв завинаги. И с новата ще е така, в началото почивки, розовите очила и цветя и рози, но като /ако заживеят заедно пък не дай си боже ако имат и деца, ще е същия къвто е бил и с предишната.

Съгласна съм с това. Бившият ми действаше по един и същи начин с всяка в началото - почивки, екскурзии, аху иху- после тиху - завряна в кухнята, че и на 40 часова работна седмица.
Това са някакви фантасмагории как с "новата" се държат по-добре - правят го в пеперудения период докато не я заврат боса до печката.

# 319
Според мен българките не са точно глезени. Има семейства, в които млади момичета са едва ли не обучавани (за съжаление точно от майките си, които според мен лично правят голяма грешка като налагат подобни явно техни си виждания на децата си) да готвят и чистят, с великата цел да си намерят съпруг после и да му угаждат. Което 🤢... Сакън да не останат без мъж, че то сигурно е страшно иначе. Не знам мен много ме дразнят такива хора, даже не мога да определя точно защо

# 320
Още няколко поколения да се сменят и тоя манталитет ще се измете съвсем.

# 321
Още няколко поколения да се сменят и тоя манталитет ще се измете съвсем.
Ем … да. Прехода от слънчогледови семки към черен хайвер изисква време. Минимум няколко поколения.

# 322
Хубава мома род няма, та хайвера бързо се учи.

Още някое лъжливо овчарче няма ли да се размечтае в каква форма е и как седи на трон и нарежда какви зеленчуци да се ядат, да си отприщи въображението, преди да му дойде времето за втора смяна.

# 323
Не знам за вашето “женомразие”,но на мен женомразЕНЕ ми е по-благозвучно.

# 324
Аз също познавам много българки с дългогодишни бракове с чужденци.
Това нищо не значи.
Много ви се иска българките да не стават за нищо, но при правилните мъже разцъфват.

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 19:45 от Arielle

# 325
Тук вече пълни глупости се пишат.
Имам познати с бракове по над 20 години с чужденци - поляк, двама германци, швед, англичанин, американец - живеят добре и децата си гледат и си помагат и се уважават.
Клишетата за жената българка идват от не знам какви комплексирани мъже - няма такова нещо, това е в главите ви само. Всичко е до човека, до възпитанието, до уважението - във всички националности има свестни хора и такива , които не са. За щастие повечето са си светни нормални хора. 
Темата се е разводнила страшно много и се изгуби смисъла.

# 326
Изобщо не съм съгласна, че всички българки примират за чужденци. Не.
Друго си е познатия ни Ганьо и с възможностите му и с мурафетите му.
А и българския мъж си е мъжествен и надарен.

# 327
Според мен българките не са точно глезени. Има семейства, в които млади момичета са едва ли не обучавани (за съжаление точно от майките си, които според мен лично правят голяма грешка като налагат подобни явно техни си виждания на децата си) да готвят и чистят, с великата цел да си намерят съпруг после и да му угаждат. Което 🤢... Сакън да не останат без мъж, че то сигурно е страшно иначе. Не знам мен много ме дразнят такива хора, даже не мога да определя точно защо
Не знам къде сте виждали момичета, "обучавани от майките си  да готвят и чистят".
Тва са някакви фантасмагории, дето от 30-тина години са в раздел фантастика. Joy

# 328
А би било хубаво момичетата, както и момчетата да могат да готвят и чистят. Заради тях самите.
Щото другата опция вече се вижда - майките да им вървят цял живот подир задниците, щото "децата" не могат и да си бръкнат сами в ...

# 329
Ами, хубаво е. Научили сме ги.
Но и на друго сме ги научили. Да мислят с главите си.

Общи условия

Активация на акаунт