Женомразието в България - Мит или Реалност ?

• 22 740
  • 731
  •   1
Отговори
# 435
При реклами с "обърнато съдържание", когато мъжът се възприема като сексуален обект от жена обаче интересно защо оплаквания няма.
А има ли изобщо такива реклами? Защото в България масово се експлоатира образът на жената като стока, като домашна помощница и сексуален обект, докато мъжете не са подложени, или поне не в такава степен, на подобно опредметяване.

# 436
Лошото е, обаче че това се прави с всеки мъж пуснал тема за реален проблем, хейта е огромен и се пишат някой  път умопомрачителни неща.
Не е вярно.
Изобщо, лъжеш с такава лекота, че не ми се разправя с теб.
Прочети мнението над моето - как пък нито един от свестните мъже във форума не се оплака, все ти
Отвори произволна тема пусната от мъж и чети какво става още на 2ра или 3та страница. Казването на черното бяло не помага, това сме го коментирали и с модератор тук. Безсмислено е да отричаш нещо толкова очевидно, че и да обвиняваш в лъжи.
В такъв сорт коментиране съм участвала и аз и за това казвам, че не е вярно.
Всяка тема в която мъж/жена се държи като хората, върви добре.
Всяка тема, в която се дрънкат глупости (от жени и мъже) отива към критикуване и понякога хейт.

Но ако човек вижда хейт на полов принцип, докато друг мъж не се оплаква от такова нещо, първия трябва да се позамисли.

# 437
Не можах да намеря по-подходяща тема, затова реших да използвам тази. Сигурно ви е попаднала информация за рекламата на ЦГМ, която е определена като сексистка, и свалена веднага от сайта им. За който не е запознат - ето линк с информация, има я и самата реклама: https://boulevardbulgaria.bg/articles/otkroveno-seksistka-reklam … blichno-izvinenie

Съгласни ли сте, че рекламата е сексистка, и смятате ли, че обижда жените?

Накратко - за мен не е, само е закачлива и хваща окото. За дъщеря ми обаче ще е непростимо сексистка и абсолютно неприемлива.  Времената се смениха.

И може би е прав този, който каза по-напред, че не отива на държавна/общинска институция да е толкова разчупена. Ако беше реклама на бира или мастика щеше да е ок май Wink

# 438
  • София
Вярно е. Мъжете тук ги правят дармадан, понякога съжалявам, че никой не им вниква в проблема, щот е зает да му вика - то си си виновен.

Жените също. Тук като цяло не е добре да пускаш тема с личен проблем. Но само мъже надигат гласове как всичко било по полов признак, бетер феминистките, дето толкова им пречат.

# 439
  • София
Нда, изтлея това внимание и отношение към питащите, няма го вече.

# 440
Няма нужда от спорове. Всеки може да види (ако иска), че форумът е пристрастен. Но това е колкото вярно, толкова и нормално, нали "интереса клати феса" и "битието определя съзнанието", а тук пишат жени все пак.

# 441
Има просташки шеги, които казани на маса или сред добри приятели са готини. Тази реклама е тип " тъпо пиянде се шегува в кварталния магазин".
Не бих казала, че е точно сексистка, То реално унижено е момчето. Grinning

# 442
И на мен рекламата ми е тип чалга. Нещо като сезона на дините или какво беше там.

# 443
Сетих се за една реклама, която ми показа един приятел преди време, като започна работа за съпорта им (м/д, не знам защо наемат момчета за това). И до ден днешен не знам как се чувствам спрямо нея :Д Не знам мъже ли, жени ли са я измислили, ясно, че идеята е да e empowering, ама на мен ми е малко странна и агресивна за такъв продукт

# 444
Спорът възниква от неверни твърдения.
Никога не съм нападала или хейтила нормален мъж във форума, това е.
И не само аз.
Както се каза по-напред, доста от пишещите сме обвързани и с деца момчета и тн. Няма мъжемразство (като някакво противопоставяне на темата в която пишем)

# 445
  • По света и у нас
Много е зле, кой го нае този сценарист от горно нанадолнище?

# 446
  • София
Няма нужда от спорове. Всеки може да види (ако иска), че форумът е пристрастен. Но това е колкото вярно, толкова и нормално, нали "интереса клати феса" и "битието определя съзнанието", а тук пишат жени все пак.

Аз съм забелязала, че мъжете във форума се подкрепят в 99% от случаите. Това пристрастно ли и защо не е ок, ако жените също го правят (и то в къде, къде по-малък процент)? Още повече, че жените нападат и жени с не по-малко настървение, докато мъжете не се нападат. Та за какво е тая драма? Големи жертвички, ама пък седят, та явно им харесва Wink

# 447
При реклами с "обърнато съдържание", когато мъжът се възприема като сексуален обект от жена обаче интересно защо оплаквания няма.

https://youtu.be/rTtmEvyfAmo?si=VArDkrPSgDupsJL8

Така набързичко една силно сексуална реклама. Ако някоя от вас е гледала какво точно рекламира този силно атлетичен мъж и не се е разсеяла от тялото му няма да й повярвам.
Сексуална - да. Но сексистка - не. Да не говорим, че тоя и сам не си знае пола.
Онази с картата е по-скоро просташка, отколкото нещо друго. То по тая линия всякакви там мастики, бири и пр.реклами с таргет "мъже" трябва да си свалят рекламите.

# 448

https://youtu.be/rTtmEvyfAmo?si=VArDkrPSgDupsJL8

Така набързичко една силно сексуална реклама. Ако някоя от вас е гледала какво точно рекламира този силно атлетичен мъж и не се е разсеяла от тялото му няма да й повярвам.
Тази реклама предлага ли нещо друго освен тяло?
Освен това - рекламите на Calvin Klein винаги са силно сексуализирани и тази не прави изключение.
За мен е леко пошло и безинтересно, но аз съм сапио сексуална, та не съм критерий.

# 449
За другите не знам, аз съм набивал канчета на мъже тук достатъчно пъти когато е трябвало по моя преценка.
Ето ви конкретен пример, повтарящ се поне 5-6 пъти напоследък. Мъж пуска тема за проблем- старае се за жена си, участва в домакинството, с децата и т.н., прави и други неща, жестове, подаръци, тя обаче е студена към него,липсва комуникация, секс изобщо или веднъж на няколко месеца. Отговорите са от ти не правиш достатъчно или лъжеш, няма начин да не те обича ако правиш всичко това. Или недай си боже да напише "помагам" с домакинството вече ще бъде разкъсан на мига. Докато жена в абсолютно същата ситуация даваните съвети са коренно различни, хейт си има пак, даже пак основно от същите потребителки, но в далеч по ниска степен.
П.с рекламата е изключително бездарна и малоумна, колко е сексостка не се наемам да кажа

Общи условия

Активация на акаунт