💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 16 263
  • 793
  •   1
Отговори
# 360
Пансион 🤣🤣🤣🤣 Много добра идея! Кеф цена няма 🤣🤣🤣

# 361
Нашия "режим" е сходен с на Милена, ама моето преди не спеше, та сега съм притеснена, че доста спи... Ще пусна желязо и там другите допълнителни неща. Ние бяхме на 1 капка вит. Д, но в началото доста наддаваше, а и не искаше да стои в количката, така че първите месеци не излизахме много и според мен може би е трябвало да се увеличи дозата.

# 362
Петя, с железния дефицит децата не спят. Будят се по много пъти нощем и с режим не се решава проблемът. Така се и усещат че има още нещо. Щом спи, детето е здраво. Сигурно повече се движи вече и се изморява.

# 363
Момичета, днес моята девойка стана в 06:30, легна в 09:30 до към 10:15 (не съм я усетила, та да я доприспя). И естествено, много й се спеше. Само че от сънливост взе, че падна по чело върху една играчка с издаден нагоре бутон. 🤯 Рева, лежа в мен, после уж пак играеше, обаче все още е по-ленива. И сега не знам: от недоспиване или от удара е? 😥 Дадох й АМ, че друго отказва, сега пак лежи и се гушка уж за сън, ама аз се вкарах във филма.

# 364
Преди повече от 7 години, голямото ми момченце беше ударено от люлка. Беше доста силен удар. В спешното ми изкараха акъла... та, няма да ви обяснявам за профаните, а какво научих тогава. При ударена глава се дава обезболяващо, задължително. Нурофен или панадол. Това давам и след ваксина, ако е крива и при беснеж от никнещи зъбки.
И за фърст тайм мамите => НЕ, не е проблем и вреда да обезболиш "страдащото" бебе. Проблем е да се мъчи, щото да не пие "тез' отрови". 🙂 Според мен. Я, пробвайте вие да не пиете обезболяващо като ви напъне главата. 😎 Е, същото е, и те са хора, малки, но хора.
Дори да не е сигурно, дали е болка, няма да навреди от 1 път, в случая.

П. С. Братовчедка ми чакаше с огромно нетърпение ваксинацията, за да: "й дам нурофенче и да стане утре! 🥳" 😂😂

# 365
Леле, аз изобщо не се сетих за обезболяващо от този тип! А то е толкова логично! Намазах я с обезболяващ крем, но за друго не съобразих. Благодаря ти, Кремона! Преди малко легна за сън, дано спи повечко.

# 366
Някоя ползвала ли е Ос@дент за зъбките?

# 367
Ние ползваме това, но баща ѝ го носи от Швейцария като пътува, колегите му го бяха препоръчали. Пак е ос@

https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.verfora.c … =581a0418bef2dabc

# 368
Момичета, мирувате, значи си изкарвате готино лятото! 😉🥳
И ние, само дето:
Верена малко се подриска и повръща. Гадна работа. От малкия батко тръгна всичко, че глътна морска вода, и на другият ден се разболя. Обаче пък ние го заведохме в безкрайното мръсното ни море. Странно ми е, че и аз вече го казвам...
На бебето за да спре да повръща давам натриев цитрат или вомитусхил свещички. За растройство- адирекс. Дано не ви трябва тази информация.

П. С. През последните 3 години, вече 4та лекарка ми казва, че "силно" препоръчва да се избягва нашето море, защото е фекална вода. Зная че по тв бълват, че не е така, защо обаче, и тук ще цитирам: "отида ли на море в Гърция, Турция или зимата на екзотично място, чревен вирус не ме хваща, само от нашето море ме хваща". Замислих се над тези думи. Бебето ми много се измъчи. Повече няма да ходя на море в България. Извинявам се, кореняк варненка съм, но .... нье, мирси. 🤷🏻‍♀️

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 03:09 от КремонаЛиза

# 369
Последно бяхме на Св. Влас 2018 г. Цялата компания се подриска. От тогава сме все в Гърция. Никога не сме имали чревни проблеми там. На СПА ходим на нашите си курорти, но на море - мерси! Избягвам да говоря на тази тема, защото тези, които живеят на морето или предпочитат нашето, се обиждат.

# 370
Последно бяхме на Св. Влас 2018 г. Цялата компания се подриска. От тогава сме все в Гърция. Никога не сме имали чревни проблеми там. На СПА ходим на нашите си курорти, но на море - мерси! Избягвам да говоря на тази тема, защото тези, които живеят на морето или предпочитат нашето, се обиждат.
Изобщо не се обиждам, аз съм реалист. Лекари ми говореха, аз се смеех. Е, вече плача. Прави са.... за съжаление.

# 371
За съжаление и аз нашия не смея да го водя на  Черноморието ни, като се сетя в Гърция как си топеше пръста във водата и го лапваше и от време на време си пийваше... мани..
Когато ходехме с мъжа ми преди години не съм имала проблеми в България, но децата ни са мънички, не става.
На година и 10 месеца са ме завели за първи път на нашето море, няма да ви казвам какъв вирус с повръщане и разтройство, в болница, системи.. не могат да го спрат.
Родителите ми в чудо са се видели.
Никъде няма гаранция, ама колкото можем да ограничим риска.
КремонаЛиза, бързо да се оправят децата ❤️

# 372
От 2020 насам не стъпвам на бг черноморие. Ядох пържола, която струваше по-малко от айряна ми, водата мръсна, а с кучето ни даваха най-мръсните и мизерни стаи, срещу доп заплащане, че си с куче. Ами мерси, мерси… ей къде е Гърция. Планините са ни чудесни, но морето ни е бедствие. Sorry not sorry

# 373
Ние се върнахме от нашето черноморие вчера, добре мина, горе долу, доволни сме, честно казано не ми се тръгваше от там, много обичам да си го гледам морето. Доста беше  пренаселено обаче, не очаквах, в Приморско бяхме. На плаж на ММЦ, една идея по - малко народ и по - чисто. Мъжът и големият ходиха на няколко други плажове на разузнаване и било мн мръсно. Не бяхме на хотел с изхранване и вечер след 8 абсурд да хванеш място някъде. С изхранването на малкия реших на купени бурканчета , че кухнята много щеше да ми отнема от времето докато я взема и се върна. Само последните 3-4 години не сме били в България на море, преди винаги сме си били тук с детето, проблеми не сме имали. ....Харесва ми и в Гърция и тук, море да има Grinning Сега с малкия не посмях да пътуваме за Гърция, то и там сме на възможно най - близкото, избирам голям град, за да има голяма болница ..... малко тъпо, но в малките населени места, където масово се ходи не се знае колко работи здравният пункт и какви лекари има, а искам да съм сигурна, че ни се и наложи първата година да ползваме шивашките им услуги - малкият си удари челото и се наложи да му правят шев ... то да не се налага, но поради тази причина все избирам в Гърция да има на картата болница, не здравен пункт ......... В България колко години сме били, проблем с чревни вируси не сме имали, но знам истории всякакви, включително и за заразени с хепатит. Изключително стресиращо, не се знае от вода ли, от храна ли по тези курорти човек ще хване нещо. Но гаранция за това няма за никъде, при все, че в Гърция цяла България ходи на море, с навиците и вирусите си ..... Малкият яде пясък с шепи направо, нащрек съм дано не е лепнал нещо. В морето се престраши да влезе едва последния ден, но се плацикаше в басейнчето, което му пълнехме.
 Иначе винаги като ходим някъде нося една чанта лекарства, за чревни - биобаланс и ентерол.

# 374
И ние искаме да идем някъде, ама аз искам да е по-наблизо(северното черноморие), за да не убиваме децата от път. Но хубави оферти има на южното... Ще видим накрая какво ще стане.
Аз като малка не съм ходила на море, плажувахме по Дунав. 🤣

Общи условия

Активация на акаунт