💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 16 269
  • 793
  •   1
Отговори
# 375
Аз да попитам, тъй като ни приключват памперсите. Винаги съм взимала от емаг, тъй като цената е най - добра - на  Pampers. Но в момента са на някаква свръх ниска цена - 45 лв за 180 бр, което ми звучи много съмнително. Та някоя от вас дали е купувала от тези памперси на тази цена? Проверих доставчика, някаква френска фирма. Притеснява ме да не са някакви фалшименто, не че знам и предните дали не са били фалшиви, но си спомням, че Емаг бяха доставчик, не партньорска фирма.

# 376
Ние поръчахме от тези, както и мокри кърпички, но още не са дошли. Не съм се замисляла дали са фалшименто. Имаме и други кашони в мазето, та не знам тези кога точно ще ги почна.

Но гаранция за това няма за никъде, при все, че в Гърция цяла България ходи на море, с навиците и вирусите си .....

Това е така, но въпроса е и в хигиенните навици на гърците. Как поддържат плажа, как готвят, как чистят. До колкото знам нашите хотели си изхвърлят отпадните води много близо в морето. От там идват този проблем. Не претендирам да съм права. При гърците не знам как е. А и имат много голяма плажна ивица и не толкова много хотели на плажа, както е при нас. И някак си нещата се балансират 😁

Ние още не сме запазили никъде, но мислим този път да е на база ол инклузив, за да не мисля ние и детето какво ще ядем, кога ще ядем, ще има ли място в някое заведение, колко ще чакаме за поръчка, ще намерим ли място на плажа и все такива проблемчета. Та искам това да си го спестя поне първата ни година с бебе/дете на море.

# 377
Ние сме планирали море чак пърната седмица на септември. Миналата година ходихме средата на септември  - за плаж беше супер, но водата беше студена за мен.
Имам си ходещо човече Simple Smile) от миналата седмица прави по няколко крачки сама.
Чакам 3 или 4 зъба отдолу, венците и са адски подути. Оказа се, обаче, че е избил някакъв зъб отгоре Rolling Eyes така че вече е с 8 зъба.  2 нощи се буди по 100 пъти, плаче, става, пълзи из леглото, направо ужас. Върна си и едното нощно хранене, което беше махнала. Онази нощ падна от нашето легло Scream както хленчеше и тупна на 4ри крака Satisfied надявам се да избият скоро, че да дремна малко.

# 378
И аз забравих да се похваля, че ходи вече. От поне 10 дни щрапа здраво🥰 мн е забавно.
Много ми допада да пораства и да става все по-независимо човече, голям кеф ми е.

Вие по ауинклузив давате ли им от тамошната храна? Аз мн подбирам какво ѝ давам. Говоря за качество, не за вида на храната. И все избирам хотел с кухня, а не с изхранване и то така не в почивка🙄 ама не че с нея ще си почина де…

# 379
Ние досега проблеми с нашето черноморие сме нямали и го харесваме като цяло. Но не се съмнявам, че водата е замърсена за съжаление. Все още не сме решили дали тази година ще ходим. Лично на мен не ми се ще, защото е много път, а моята в колата само пищи. Ако сме на море, ще я цопнем във водата, но основно ще плува в басейните.

Давам от храната на ресторанта, ако сме на ресторант или от тази на хотела, когато сме седнали ние да се храним. Основно хляб, кашкавал, шунка, картофче. Понякога режа и краставица, печена чушка. Но си нося и пюрета, и АМ, на които наблягам.

Моята е с ентеровирус вече седмица, като в последните дни е по-изразено. За щастие като цяло е добре, само обилното изхождане е проблем. Давам Хидрасек и ОмнниБиотик Панда.

Още не е стабилна за самостоятелно ходене, предпочита да ме държи и така да ходи. Понякога се пуска, но се люлее доста. Колко голямо човече е вече, а миналата година по това време каква мишка е била. Гледам стари снимки и направо не мога да повярвам, че е изглеждала така. 😄

# 380
Разликата на гръцкото и нашето море е най-вече в солената вода, нашето е съвсем леко солено и няма как да убие всичките тези бактерии, докато в Гърция водата е доста по-солена, няма да засягам и темата че там хората имат закони. Като човек живял цял живот на морето, обичам го безкрайно, но мразя градския плаж по време на сезон. Винаги съм го отбягвала. То е ужасно, чадъри, шезлонги и блъсканица, все едно си на мола. Преди години не беше такава навалица, нито тук, нито в Гърция. Хубаво е че все повече хора си позволяват да почиват на море, но мразя тълпите. Винаги ходим на малки скътани плажчета, но няма гаранция че като някой, като се изпикае във водата няма да лепнем нещо... Отделно синът ми тренира воден спорт и независимо, че е на дълбоко, пак е на градския плаж... Болна тема ми е претъпкването и застрояването на нашето черноморие. В детството ми нещата бяха коренно различни. Като студенти започнахме да ходим по палатки по най-красивите плажове по южното черноморие, като Силистар, Перла и Градина, изцяло диво къмпингуване, беше невероятно, но за жалост на децата си няма как да го покажа вече... Ако на мен ми се налагаше да отида на почивка, никога нямаше да е на нашето черноморие, може би уикенд във Варвара и Синеморец, всичко друго тъне в бетон Sad

# 381
Моето кукле има някакви схеми с тези зъби. Кътницине горе са я подпукали яко 😤 - горката, снощи рева, пи вода, дрема, рева, че и крещя...
Стои на крака сама без да се държи, но по около 4-5 до 6 секунди. Онзи ден направи крачка и на втората клекна и седна. 😂
Не се брои! Трябва повече да се постарае 🤭

# 382
Вие по ауинклузив давате ли им от тамошната храна? Аз мн подбирам какво ѝ давам. Говоря за качество, не за вида на храната. И все избирам хотел с кухня, а не с изхранване и то така не в почивка🙄 ама не че с нея ще си почина де…
Ние само в Гърция сме били с изхранване, тук нещо им нямам вяра, имаме познат, който работи с големите хотели по черноморието и качеството е под всякаква критика в повечето, в смисъл най - евтините продукти се поръчват.  Сега за хигиена си зависи от персонала, а те всяка година се сменят повечето. Винаги с кухня гледам нещо, да си вземем нещо за вкъщи и да си го топлим, че с големия син на заведение не можеше да се седне, веднага започваше да мрънка. Та и сега така, бъркахме макарони и каши, специално неговата тенджерка носех, много багаж, много нещо беше .... Иначе по ресторанти и ние даваме хлябче, пърленка, доматче, такива неща, само за опитване, нося си вечерята за детето, ако не е яло още. Общо взето храня го и ние се прибираме, че му се доспива.

# 383
Ние на ресторант не сме сядали с нея, защото няма и да стои мирно. Ходили сме на детски рождени дни с детски кът и общо взето там си прекарва времето. Нося й нещо за нея за ядене. И сега за първи път ще сме някъде и ще яде от общата храна. Все пак ще й взема някакви пюрета, за да съм спокойна, но мисля, че хотелите с ол инклузив имат и бебешки пюрета на разположение.
Да съм на място с кухня и да си готвя - за мен не е почивка. И без дете не съм харесвала тази опция. Едно лято бяхме взели голяма къща в Гърция. Бяхме 4 двойки. То едно пазаруване, едно готвене, миене. Не, мерси! Сега с дете изобщо не искам да мисля за изхранването. Иначе не ме притеснява качеството на храната. Избрахме хотел с висока оценка и сигурно ще запазим тия дни. За следващи години може да не съм толкова претенциозна, но сега е малка и търся максимално удобство и уж да си починем 🤣🤣🤣
Иначе ние сме в София и Гърция, и нашето море е на еднакво разстояние. Даже зависи къде избереш, може и нашето да излезе и по-далеч. Та този фактор “път” не ми е решаващ при избора на море. Ако бях в Силистра, Добрич или Ямбол, Сливен, можеше да се замисля, защото пътуването с нея ни е ужасно тегаво и двамата с мъжа ми пристигаме намусени и изморени 🤣🤣🤣

# 384
По тия места масово има имитационни продукти и се залага на количество, а не качество. Аз в такива случаи не ям месо, защото кой знае какво е, особено колбасите. Яйца само цели ям, наблягам на зелечуци и плодове.

# 385
Ние ще ходим на нашето море другата седмица. Разписахме се в Гърция през юни, сега да видим и тук как е. Ще дам отзиви, тръгвам с позитивна нагласа.

# 386
Ние ходихме за малко тук на плаж, не беше зле плажа. Досега не съм имала проблеми в БГ. Еее, едното лято се сещам май на Златни бяхме, то беше AllInclusive, ама моя(мъж) не можеш да го с
вържеш да му кажеш, че ще вечеря той в ресторанта на хотела, всяка вечер. Та ходихме и по заведения. Заведенията повечето от към кухня са пълна скръб, особено тези близо до плажа. Чак последните дни попаднахме на една много готина механа, много вкусно и прилично беше. Там казаха, че персонала е един и същ от много време. И мястото НЕ е на плажа. Иначе в хотела храната си беше добре. Е, за бебе едва ли бих дала, но зависи. Има хотели, в които правят някои неща пред теб - омлет, палачинки. Готови пюрета ще се носят и така. Ако ви се занимава, Вип бебе носят и до рецепцията, ако е варненско, за южното не знам, възможно е някоя бургаска кухня също да носи така.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 11:52 от Petya.P01

# 387
Да, за нашето море сигурно бих поръчвала местна детска кухня. Няма да го мислиш каква е храната, дали ще има нещо подходящо за детето. Обаче за Гърция не знам дали има такива детски кухни. Ще нося пюрета да ми е спокойно. BabyBio имат менюта за 12+, които са 230 гр. Сега се сетих, че и Пюрео имат детски менюта, които са със срок 1 месец. От тях не съм взимала, защото са по-малко грамаж и не знам дали ще й стига. А и идват малко скъпичко за този грамаж.

# 388
Ваня, пюрео 12+м взимам. Моята девойка не яде пюрета от месеци, не минава тоя номер с нея. От ебаг си ги взимам. Мн е удобно

# 389
Ние на нашето Черноморие ходим, поредна година в Поморие. В квартира с кухня сме и отделено и поръчвах детска кухня, проблеми не съм имала, но най-вероятно си е късмет. Simple Smile
Иначе и Ванина вече е ходещо човече, тези дни и прощъпулник ще правим.
Да ви попитам. Палеца на крака и започва да забира, предполагам от това, че за пореден път не мога хубаво да го изрежа и той си се чупи много дълбоко. Ще ходим и до педиатъра, но нещо дали сте ползвали на първо време, че поне 2 дни няма да успеем да го посетим?

Общи условия

Активация на акаунт