💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 16 946
  • 793
  •   1
Отговори
# 465
Ние сложихме морбилито миналия месец. Не е имало реакции, нищо различно от предишните ваксини. На края на месеца мисля да и сложа Варивакс, да е готова за детските институции. То е рано още ама на есен като започне каката да влачи бацили и може да се забави работата.
Майчинство получавам вече сумите за втората година. Добре че мъжа ми дава пари, иначе за никъде не съм… Почвам да продавам бебешки неща 😂
Лятната ни количка и се скъса колана на морето и сега като се приберем ще видя с какво ше се возим. Една комшийка ми предлага една триколка да ми дава, освен да приемам.
Много е хубаво на морето, ако можеше да останем още 1-2 седмици нямаше да е зле 😁
Плами се пуска все повече да прави крачки и е доста стабилна. Взех и едни гумени сандалки на Ипанема, много са хубави и върви без проблем, въпреки че са хлабави на глезена. Бански има блузка от Декатлон с 50ти фактор, но почти не я е носила, защото е горещо да е цялата облечена. Разчитам на мазилата основно.

# 466
Аз мислех да взема от тази бански с UV, някакво моделче с дълги ръкави от HM, но ми се стори много запарващо и опаковано цялото, отказах се. Стояхме си на сянка, но си носихме ние чадър на плажа с  UV филтър. Първият ден бяхме под техните чадъри, едни големи, бели, ама от плат и аз цял ден на сянка уж, без да се намажа. Изгорях супер много, изобщо не се сетих, че тоя плат пропуска UV и се изгаря, пък човек си мисли, че е на сянка ...... Даже не се бях съблякла по бански, ами на потник изгорях Grinning  Та по плажовете гледайте какви са чадърите, че тия платове нищо не пазят.

# 467
Ще се включа по темата с банските.
Купувала съм от H&M и Декатлон, такива блузки с УВ-защита и дълъг ръкав, нямам забележки. На децата им е добре. И за следващите години ще продължа да взимам такива. Децата не стоят под чадъра, слънцето е много силно, така за мен е най-сигурният начин да ги защитя от изгаряне.

# 468
Аз съм купувала и им държи хладно, ако се ходи след 17 часа на плаж, както правим ние. А в голямата, жега се усеща запарващо. Аз просто мажа с 50 фактор и "всичко е точно".

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 09:04 от КремонаЛиза

# 469
Благодаря, мамита! Ще видя в Декатлон. По принцип съм против деца под 3 г. да са на плажа, но мъжът ми иска да идем на море, та искам максимална защита за моята белокожка.

За първи път чувам за чадъри с UV защита. Тях дали ги има в Декатлон?

# 470
Аз си купих от Джъмбо, вече за втори път взимам. Големи са, със защита 50-ти фактор. Наистина пазят добре. Мисля беше 50лв

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 13:06 от milena12345

# 471
Здравейте момичета, бански аз взех един от Хм и един от декатлон.Доволна съм и от двата.Отделно преди плаж мажа обилно със слънцезащита че моята госпожица хич не търпи на плажа да я намажем.Все иска да влиза във водата,бяга по пясъка и си влиза сама във водата.Бяхме на ол инклузив хотел за 5 дена.Като цяло единственото което ме спечели беше че плажа е на 2 минути пеша и хотела си има своя линия с чадъри.
Детето опита и от хотелската храна чак не можех да повярвам че толкова искаше да яде,тя си е леко злояда.Не яде какво да е,ама там си хапна почти от всичко.Разбира се винаги пробвам преди да й дам,за да знам дали е подходящо.
Морбили и ние я сложихме миналия месец средата някъде.Нямали сме обрив или температура.Тя си беше крива май повече защото й растат кътниците,долните изпревариха горните и вече са напълно излязли.Горните са избили само някакви ъгълчета и си стоят така,не знам кога пак ще се задействат.

# 472
Благодаря, мамита! Ще видя в Декатлон. По принцип съм против деца под 3 г. да са на плажа, но мъжът ми иска да идем на море, та искам максимална защита за моята белокожка.

За първи път чувам за чадъри с UV защита. Тях дали ги има в Декатлон?
Изглеждат си като най - обикновен чадър за плаж, но отвътре или отвън плата  е сребрист, не е просто обикновен плат, няма как да се сбърка, много сме доволни, сянката е плътна и изобщо не се пропускат лъчи. Обикновено винаги такива ползваме, не знам как забравих тази година, че с другите се изгаря.

# 473
Знам, че сме го обсъждали многократно, но сега ми потрябва - може ли да помоля за предложения за инхалатори? Приемам и съвети как да се справя с влажната кашлица на дъщеря ми - цяла нощ кашля и не може да отхрачи.

# 474
Вземи си шише Клинсин и промий носа. Едно солено прахче се разтваря с леко топла вода. В аптеките ги има. Ако има събрани сектети в задната част на носа и дразнят гърлото да ги изкара. При нас кашлицата винаги е била от това.

# 475
Вземи си шише Клинсин и промий носа. Едно солено прахче се разтваря с леко топла вода. В аптеките ги има. Ако има събрани сектети в задната част на носа и дразнят гърлото да ги изкара. При нас кашлицата винаги е била от това.

Благодаря, Фрезия! Ще го взема. Кашлицата е с бронхиален характер - давах Мукосолван и той си е свършил работата.

# 476
Аз на такива малки деца знам от педиатърката, че не се дават отхрачващи сиропи. Те са за над 5години. Спрете го. Те още не могат да отхрачват нищо, само ще се мъчи да кашля.

# 477
Аз на такива малки деца знам от педиатърката, че не се дават отхрачващи сиропи. Те са за над 5години. Спрете го. Те още не могат да отхрачват нищо, само ще се мъчи да кашля.

Педиатър го е назначил и утре ще я водя на преглед и мисля, че ще промени терапията. Disappointed Relieved

# 478
Емил също кашля, така и не му мина. Гърленият секрет е чист.
Беше пил Тусипрес, никакъв ефект.
Сега педиатъра изписа Девирал и Фитолор. Давам само Девирала.
Малко му е влажно нослето. Сега като ви чета, май трябваше и носен секрет да искам да му вземат.

# 479
За "влажно" носле Кависерт сперй добре пресушава. А редуван със спрей сребърна вода Скалер Силвър - помага да се изчидтят бактериите. Силвъртус също - сребро и прополис. Все антибактериални съставки.

Общи условия

Активация на акаунт