💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 16 947
  • 793
  •   1
Отговори
# 450
Баланса е с две гуми и за мен е след поне 2 г. За Софи и това ми се вижда трудно за каране. Тя още не ходи сама.

# 451
Подариха ѝ тортинетка за рд, но още не сме я ползвали. Пише след 15м на кутията. В нашия разбит квартал ми се струва абсурдно. По-скоро с колата ще ходим някъде да я кара.
Баланс колело спорер мен след 18м биха могли да схванат, но ще са опасни и за себе си и за околните🤣

# 452
Вие имате ли превод от великото майчинство за 2-рата година? Притеснява ме дали ЧР са подали декларацията, че продължавам с майчинството и 2-рата година.

# 453
Аз имах превод на 5ти август. Първата година ми изтече на 21 юни. Още не са ми платили остатъка от юни и си мисля, че няма й да го платят, ако не го потърся..

# 454
Вие имате ли превод от великото майчинство за 2-рата година? Притеснява ме дали ЧР са подали декларацията, че продължавам с майчинството и 2-рата година.

Ако имаш пик към НОИ може в сайта да си провериш входираните документи -  СПРАВКА ПО ЕГН/ ЛНЧ/ СЛН ЗА ПРЕДСТАВЕНИ ДОКУМЕНТИ И ИЗПЛАТЕНИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ И ПОМОЩИ ОТ ДОО - като напишеш в гугъл ти излиза сайта и къде да въведеш ПИК и ЕГН. Там пише какъв документ на коя дата е входиран и до кога ще се изплаща, както и информация какви преводи е имало.

Моето майчинство за 1 година приключи началото на юли, към момента ми е изплатен целия юли месец - на старата и на новата сума за 2-та година, колкото дни се падат.

# 455
На 3ти получих заветните 780лв

# 456
Сега проверих:
 на 8.07 и на 22.07 съм имала частични преводи. На годинка е станала на 24.06.
Само че преводите от 8 и 22 сборно правят маалко повече от очакваните 780лв. Не зная защо 🤷🏻‍♀️ Значи сега, няма да имам превод, а направо за рожденият ми ден 🤭

# 457
Значи понеделник ще звъня на ЧР. По принцип мисля, че и за Юни трябваше да имам някакъв остатък, но реших, че аз не съм сметнала добре. Юли нямам никакъв превод, нито Август.

Нямам ПИК на НОИ. Имам само за НАП.

# 458
Вчера получих някакви 680лв... Що толкова не знам. Преди това на 8 юли някакви 150лв...

# 459
Ваксината за морбили я отложихме, че още се закашля. В края на месеца ще отидем за нея.
Имаме триколка, но още не съм я извадила, не съм сигурна, че ще стигне там където стоят крачетата 😂
Приятелка има такова колело, Емил много го харесва , но само седи върху него. Имаме кола и дървено колело, но и тях не кара, а ги бута. Показвах му, но не разбира как да ги подкара.

# 460
Аз имам няколко частични превода от НОИ.

Диарията (или по-правилно кашавите изхождания) при моята щерка продължава вече 3 седмици, като в последните няколко дни малко отшумява, но не изчезва. Почти изцяло е на АМ, защото отказва да пие вода, храна не иска, а само солети, сухари, банан. Не иска ориз и картофи. Другата седмица сме на преглед при педиатърката. Но с познат педиатър обсъдихме, че трябва много търпение, защото това чудо при децата може да продължи много дълго време. И заради тая гадост ще отложим ваксинацията против морбили.

# 461
И ние морбили не сме сложили, защото отложихме тази, която е на 12 м, че беше болна. Бихме я миналата седмица и искам да има отстояние месец от тази с морбили (както е и по имунизационен календар), но тогава се пада да сме на морето и ще я сложим след това, защото не искам пък да е преди морето, че си е кофти ваксина.

# 462
Ама Грийн, то бебчето ако смуче млякото и само подхапва солетки и сухари, от какво да е твърдо изпржнеието? 🙂
Отказва ли готвена храна?

# 463
Ама Грийн, то бебчето ако смуче млякото и само подхапва солетки и сухари, от какво да е твърдо изпржнеието? 🙂
Отказва ли готвена храна?

Отказва, да. По принцип си права, Кремона, само че това се появи още докато беше и на нормална храна. И ся го влачи. Обаче се притеснявам какво ще правим с тоя отказ от твърда храна.

Кажете от къде сте купили UV бански на децата.

# 464
Uv бански ( горнище само взех) от декатлон. Добра работа ни свършиха

Общи условия

Активация на акаунт