💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 14 893
  • 771
  •   1
Отговори
# 540
И моето момче си хвана топката на прощъпулника, преди два месеца 😂
От тогава не спира да рита с батко си. Не си говорим със съседите под нас 🤭

Днес второто ми дете имаше рожден ден, цели 5 години ме ядосва 🩵 Голямото ми 4кг бебе, тогава разбрах какво са родилни мъки, агония беше. Нищо, че бях раждала веднъж.
Леле как лети времето. Бременност, раждане , колики,  зъби, болен, здрав, първо, второ , трето и вече е на 5г, сестра му на почти 7, кога успяхме и трето да направим 😃

# 541
Green, направо те съжалявам! 🫣 не бих обикаляла. Ако е гладно, ще яде. Според мен.
Йони, да ти е жив и здрав, паливника! 🥳🍀🍬🥰

# 542
Някои деца никога не са гладки, като моето... Тези дни пак отказва плодове и зеленчуци, на които разчитам лятото. Всичките ни книжки са омазани в храна, сменям ги, спотифая и той звучи, докато бутам лъжиците... Голяма мъка е... Доста често яде и на кулата Монтесори... Не се отказвам, все мисля нови циркове, понякога помагат, понякога не... Аз вечеря не давам, яко и пусна ютуб песнички ще яде 50-100 гр., но предпочитам без тях и да яде от нашата храна, но тези дни яде предимно хляб със сирене Sad

# 543
И моето не яде, но забелязвам, че като мине по-голям интервал яде по-добре. Закуската бива, обяда е мъка, следобедната зависи, ама бива, ако е минало повече време. Закуската й е към 8 или 9, зависи, 12 часа не е яла и май огледява. Обаче след 4 часа обяда е труден. Ако се нахрани към 13 часа и после СЗ ако дам в 17 е мъка, в 18 по-добре се справям с храненето.
Дори се чудя дали да не взема някоя книга, как да го накарам това дете да яде без занимавка в ръцете.
Споделете, ако има такава книга или нещо в YouTube, че точно такова не намирам.
Иначе вече проходи и отключи нов страх у майка си. 🤣

# 544
Плами ако и харесва храната яде, ако не не. Сутринта е яла мекица с айрян към 8, сега в 12 беше озверяла от глад, яде супата и манджата от кухнята. Следобед давам кремчето и вечер каквото има 😂
Ама някои дни манджите са гадни и виждам зор. От нашата храна много малко яде, защото няма достатъчно зъби и и е трудно. Вчера бяхме на рожден ден на ресторант, еми и двете деца останаха гладни и чакаха да се приберем да ядат. Нищо от менюто не ядоха, предлагаха им пържоли, картофи, пица, пилешки хапки, какво ли не. Изядоха няколко парченца красвациа и домат от салатата и край.

# 545
Петя, а буди ли се през нощта от глад? Иначе не се впечатлявам особено, че не яде. Етап е и ще мине

# 546
Петя, а буди ли се през нощта от глад? Иначе не се впечатлявам особено, че не яде. Етап е и ще мине
Не, не се буди. Но аз й давам да играе с нещо й яде долу-горе. Но ми се иска да яде без занимавки с апетит.

# 547
Момичета на коя марка/производител давате витамин Д3 на бебчетата? Трябва да са капки, но има много видове на пазара. Аз взех Ойлесен, но чета че масово дават Детрикал и Вигантол (за който пък е нужно рецепта)

# 548
Вигантол давам аз, не са ми искали рецепта.

Аз съм малко назад покрай морета и почивки та сега трябва да взема урина от детето. Каквато е подвижна сега нз как ще стане. На 6м стана лесно, защото беше ограничена от към движение. При вас лесно ли мина?

# 549
Вигантол давам. Също не са ми искали рецепта. Пробвай в няколко аптеки.

С колектор взех последния път, ама пак беше зорно.

# 550
Аз давам като се сетя витамин D, на Ойлсен взех, защото с Вигантола много се дразнех докато капне. Урина взех с колектор, дадах й вода и 10-15 мин я държах и я разнасях гола.

# 551
Вигантол много трудно капва,аз също много се дразнех. Откакто минахме на Oilesen с капкомер е много по-лесно. Освен това е на базата на зехтин.

Вземането на урина вече е голямо предизвикателство и при нас. На 6м стана много лесно с поглаждане със студена мокра кърпичка, но номерът вече не действа. За съжаление трябваше да ползваме колектор, дано да е ОК пробата.

# 552
И аз съм на Ойлесен, но през лятото не давам. Урината я взех както и на 6 месец с колектор, оставих го за една дрямка и после беше готов, без драма, важно е да се залепи добре

# 553
Аз събрах от гърнето.
Витамин Д не давам от миналата година Rolling Eyes

# 554
Вит Д е препоръчително да се дава до 2 г. Лятото може да се спре. Като цяло нашата нация сме с недостиг на Вит Д.
От гърне няма ли пробата да бъде замърсена?
Аз нещо не успявам да залепя добре колектора и след дрямка да взема е абсурд. Ще се е разтекло всичко.

Общи условия

Активация на акаунт