💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 14 893
  • 771
  •   1
Отговори
# 555
След дрямка, слагам колектор и го занимавам да стои прав на решетките на леглото. Изпишка се за 1-2 минутики.

# 556
Ваня, моя приятелка така даде от гърнето и не се замърси пробата. Не е оптимално ама ако не става…

# 557
Уф при нас все излизат проблеми на пробите урина 😒 И двата пъти досега (на 6м и на 1г) повтаряме в друга лаборатория защото в първата проба излизаше нещо. Сега например повторихме защото излезна положителна за нитрити и левкоцити, а успяхме без колектор да съберем. Във втората проба пък излезнаха бактерии, другите неща са ОК, тя обаче е взета с колектор. А не стана веднага при нас, цял час го чакахме да се изпишка, беше с памперс защото иначе дърпа колектора.

Не разбирам как е възможно да не се замърси проба от гърне, а да се замърсява в колектора. Спазвали сме супер хигиена, измито със сапун дупе, нова кърпа за подсушаване, даже ножицата, с която срязах колектора е измита 😒

# 558
Измих гърнето предварително с бебешкия шампоан и събрах урина от пишкането след първата дрямка. Пробата не се замърси

# 559
Лятото давам вигантол, когато се сетя. Никога за 7г не са ми искали рецепта.
Аз лепвам колектора на ръката си първо, защото после много го боли и се зачервява. Не е излизало нищо до сега. Много трудно вземам и аз по 5 капки.

# 560
Вигантол не давам и аз от пролетта. Урина и двата пъти взимах с колектор, не е имало замърсяване. Последния път го залепих и я оставих гола да се разхожда, за да видя кога ще го напълни. До час стана работата, не беше супер бързо, но нямаше драма.

# 561
А по една или две капки давате от Ойлесен? Защото на листовката пише 1, а предиатър ми е писал 2 на рецептата, но без производител на витамин Д
И още нещо някоя от вас лепяла ли е пъпчето на бебето си, педиатърката ни спомена, че е много изскочило навън и се води като херния.
Вигантол много трудно капва,аз също много се дразнех. Откакто минахме на Oilesen с капкомер е много по-лесно. Освен това е на базата на зехтин.

Вземането на урина вече е голямо предизвикателство и при нас. На 6м стана много лесно с поглаждане със студена мокра кърпичка, но номерът вече не действа. За съжаление трябваше да ползваме колектор, дано да е ОК пробата.

# 562
Давам по 2 капки когато се сетя обаче, напоследък не съм редовна.

Скорпиона, колко е голямо бебето? Моето бебе получи изскочило пъпче (пъпна херния) когато стана на около 1 месец. Педиатърката го залепи, около 2 седмици беше с лепенката и се оправи.

# 563
Щом пише тук, значи е около годинката. Може би вече с лепене да е по-трудно, знам ли…

# 564
Нашата херния се появи на 6 месечна възраст. Облепяхме, но яко рани, гнойни пъпки, тогава беше супер малка и незабележим на външен вид, обаче след като започна да се изправя на 8 месеца и да  е много активна в движенията пъпа си изпъкна ... На тази възраст педиатрите казват, че няма оправия, хирург ни каза да продължаваме с облепянето, обаче сега лятото е тотално невъзможно, всяка седмица сме на плаж.. и аз спрях .. вероятно на 2 ще се наложи операция, силно се надявам да не се ... Аз съм била по същия начин като бебе, казват че е наследствено.

# 565
Момичета, черпя ви тортичка и питиенце, днес сложих още една година към колекцията! 🤗🎂🍷вече съм на 17 евро и 50 цента 😂

Верена все повече разхвърля, обикаля, бяга, безкрайно се забавлява да върви. Видимо много, много й харесва! 😂

# 566
Честита да си Кремона, много да те слушат и обичат всички вкъщи! 💐

Плами също много се радва на ходенето. Бяга от мен в парка, смее се, закача децата, голям бонбон е.

# 567
Честит рожден ден!

Ние с баща ѝ два дни бяхме със стомашен вирус докато детето вилнее, усещането беше, че умирам докато тодлър ме скубе😆 но от скука да не излиза се научи да се качва и слиза от кулата, мастър е на пиклера. Качва се и се пуска сама по пързалката на площадката … абе няма спирачки. сама да не ти е лошо е голяма забава

# 568
Здарава и обичана да си, Кремона!
Върнахме се от море, беше фантастично Heart Heart Heart преди 2 дни изби зъб #11

# 569
Честита да си, Кремона.

Ние сме в Гърция на море. За сега върви тегаво 😀😆🤣

Общи условия

Активация на акаунт