💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 15 094
  • 780
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, някоя от вас води ли детето си с колан? Аз не я пускам без него, макар че не я дърпам силно, а колкото да знам, че имам контрол върху резките ѝ движения и мога да реагирам, ако се затича на някъде или тръгне да пада. Оставям я да падне, но все пак внимавам да не се пребие, де. Още не е много стабилна, клати се, уж тръгва направо, но невидим вятър я измества я вдясно, я вляво или пък внезапно пада. И изведнъж ускорява и се затичва, плюс, че си накланя тялото напред - идеално да се пльосне по очи. И може би ме е страх да я оставям изцяло сама да лудее. Отделно около нас всичко е коли, девойката не иска да ме държи за ръка, а иска сама да ходи и това е още една причина да я държа с коланче. Обаче почвам да се замислям - докога така; все пак е нормално в началото да не са супер стабилни... А днес усетих укорителните погледи и подмятания на едни майки на детската площадка във връзка с колана. Та искам мнение и от други хора.

# 601
Не съм ползвала колан, не съм усетила нужда. Все някога трябва да се откажете от него, но кога си е ваш избор.
Може би някой по-близък ви човек може да каже дали детето ще се справя и без колана вече. Понякога майките сме прекалено предпазливи и си правим мечешка услуга.
Аз съм в другата крайност - все си мисля, че ще се оправи някак и не ѝ се мешам в делата

# 602
Ооо, тя се справя идеално без колана. Като изключим, че още е леко нестабилна. Пускам я и без колан, разбира се, но около блока на паркинга - абсурд. Но да, трябва скоро да го махна.

# 603
И аз не съм ползвала колан, та не мога да дам мнение.
Иначе ние направихме още едно море, че Ванина е голям фен, но този път с майка ми. Еее ми то имало живот и след майчинството. Joy дори успях да полежа на плажа за 10 минути. Stuck Out Tongue Winking Eye

Каква е тази количка, дайте да я видя, че и Ванина само се мъчи да бута нейната, пък той балиоса няма много възможност.

# 604
Аз имам колан, но не го ползвам. Някак ми се струва широк за беба и ме е страх, ако вземе да пада с колана да не си направи нещо на раменете. Струва ми се, че хич не наддава това дете. Май не можем още да достигнем 10 кила. Памперсите 4-ка й правят много линии около крачетата и вземам 5-ца, но те пък са й май прекалено хлабави на корема.
Има ли регресия на съня в този период? Последните 2 дни е някакъв ужас, не знам дали от преумора или някакъв период.
Направо е луда по котета. Онзи ден ми сочи и пищи две играещи си котки и в тоя момент минава някаква жена, която не ги видя и си помисли, че на нея й се радва. 🤣

# 605
Каква е тази количка, дайте да я видя, че и Ванина само се мъчи да бута нейната, пък той балиоса няма много възможност.

Дейвис, тази е нашата, има и розова (:

# 606
Ехее, тя направо като истинска. Много яка. Ще я дебна на някоя промоция, благодаря! Flowers Hibiscus

# 607
Аз пък харесвам едни люлки като кончета, ама... Като знам, че бебешка та люлка не й се кефи особено се чудя дали на такова би се радвала или пари на вятъра пак. 🤣
Някой има ли да каже вървежно ли е? 🤭

# 608
  • София
юху, привет! Имах проблеми с телефона и затова зачезнах малко.

При нас всичко е наред, доколкото е възможно. Нервите ми са яко опънати, заради умората - нямам много помощ, малкият не спи добре нощем, през деня иска нон-стоп нещо да се случва, а ако нещото не му допада са едни крясъци...едва издържам на моменти.

Иначе и аз скоро започвам да давам вит. д3 - лятото не давах.

Колани не сме ползвали, той малкият проходи вече доста стабилно, обаче вчера така се изтърси назад по гръб и глава....падна на плочки и се чу ПУК. Хора, сърцето ми спря. Ужасен звук. Обаче няма открита рана - само леко се поду и има като охлузване, което намазах с арниг3л. Много се уплаших. Знам, че тепърва ще падат и ще има рани и тн, обаче неее, не съм готова Sad

Я кажете - има ли още някоя като мен, която приспива детето на ръце? Иска само при мен да заспива и това е голям проблем, не мога да мръдна наникъде Sad

Надявам се, че вие сте добре и имате хубави последни летни дни! Simple Smile Heart

# 609

Я кажете - има ли още някоя като мен, която приспива детето на ръце? Иска само при мен да заспива и това е голям проблем, не мога да мръдна наникъде Sad

Надявам се, че вие сте добре и имате хубави последни летни дни! Simple Smile Heart

Аз приспивах в раницата, обаче от около седмица не иска. Налага ми се да е на ръце, обаче с гръб към мен, гушнала един мечок, колкото нея... И то втора дрямка не иска, реве, а й се спи. Абе пълен ужас. Днес реших да я оставя само с една, ама не успя да спи пълни 2 часа... Доприспиване беше невъзможно. Трагедия. Ама да кара с една, защото вчера час и половина се мъчих да я приспивам за втората... Понякога я оставям в кошарата, играе малко и заспива, но понякога не става.

# 610
Явно не само.ние сме в труден период.
След като се върнахме от морето се научи да крещи. Ама, Боже, какви крясъци! Аз съм гръмогласна, но тя ще ме задмине! Значи гладна ли е или преуморена и започва да крещи. Кошмар!
И аз приспивам на ръце, върнах и приспиването в раницата,  и при нас спи и въобще няма оправия. Вечер понякога я слагам между нас на спалнята, без пуснат ТВ, на тъмно и заспива. Ама лошото е, че понягога заспиваме даже прeди нея, а то е 20ч или 21ч. Joy
Тази нечер не слуша нещо и баща й я наказа до стената. Всичко разбира маймуната!

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 22:20 от caprice

# 611
Лелее това с падането звучи страховито, дано вс е наред с детето.

Не приспивам на ръка и ви съчувствам защото вече много тежат и звучи мъчително. Като не е искала да спи ми се е случвало, но извънредно, и е доста неприятно за кръста😔

Но пъък нашето дете се буди вс нощ по много пъти. Поне 3-4 и яде през нощта, а вече е в друга стая.. преместихме я защото спеше непробудно по цяла нощ. Да ама не.. вече 2 месеца почти се буди и яде😤

# 612
И ние не спим.. Баткото също не спеше до към две и половина... Ужасна е умората... Яде по два пъти на вечер, мрънка, плаче, знаете как е Wink . За удрянията ние сигурно сме първенци, но с това катерене, толкова е палава, от месеци се качва и слиза сама в количката си. Та в началото на лятото скочи глава от ваната си и си разби устата, тече кръв, брадата и беше много охлузена, тъкмо мина и си заби носа в един праг за да ме гони към банята, вече не пишкам на затворено... Така се поду, стана една малка грозница Simple Smile, после оттока спадна и посиня около очите. Скачанията от дивана и удрянето на глава няма да ги коментирам... Вкъщи всичко е обърнато за да не може да се катери, шегувам се че ако можех и дивана щях да обърна... Никой не е готов, все повече съм нащрек, но само да мигна и става инцидент. Голям проблем е че е само "мама мама мама" по цял ден, никъде не мога да мръдна без нея, голяма лепка е... Аз приспивам докато лежа до нея, шъткам, тупкам я по дупето и за около 20-30 минути заспива. Но се започва едно будене още преди да съм легнала. Защо няма баланс в природата и когато едното дете било неспокойно, второто да мило и кротко Simple Smile

# 613
Момичета, някоя от вас води ли детето си с колан? Аз не я пускам без него, макар че не я дърпам силно, а колкото да знам, че имам контрол върху резките ѝ движения и мога да реагирам, ако се затича на някъде или тръгне да пада. Оставям я да падне, но все пак внимавам да не се пребие, де. Още не е много стабилна, клати се, уж тръгва направо, но невидим вятър я измества я вдясно, я вляво или пък внезапно пада. И изведнъж ускорява и се затичва, плюс, че си накланя тялото напред - идеално да се пльосне по очи. И може би ме е страх да я оставям изцяло сама да лудее. Отделно около нас всичко е коли, девойката не иска да ме държи за ръка, а иска сама да ходи и това е още една причина да я държа с коланче. Обаче почвам да се замислям - докога така; все пак е нормално в началото да не са супер стабилни... А днес усетих укорителните погледи и подмятания на едни майки на детската площадка във връзка с колана. Та искам мнение и от други хора.

Не ползваме колан, но обмисляме да вземем, доста неприятно падна предната седмица и то вкъщи, нацели ръба на стената, поне на челото се удари, където уж е най - здрава костта, стана ужасна цицина, още му седи надуто Sad  ходи сам, но някой път е доста нестабилен, особено както в случая, когато много му се спи. Навън го държа за ръка или придържам тениска, с обувки съвсем лесно пада. Изобщо не им се връзвайте на погледи и подмятания. Водете си с колан, докато усетите, че има нужда, не че след това няма да падат, но сега в този период са наистина нестабилни.

Имаме триколка, освен количка, на малкия много му харесва. На byox, единствената, която намерих да става на стандартна триколка, без едно стърчащо желязо, след като се махне дръжката за родителски контрол, побъркваше ме това желязо от на баткото триколката. Друго, което ползваме е кола за бутане/яздене, много й се радва, но още е малък и не достига сам да се бута, ние го бутаме, но с нея е само вкъщи.

По гръб и на глава и нашият пада няколко пъти, на плочки в кухнята май само веднъж, много е гадно това падане и аз много се плаша. Приспивам го от известно време легнал до мен на леглото, не го разнасям, но той още суче за приспиване, не мога да го махна това сучене още. От известно време имаме успех с обедното спане и е без да суче. Подготвям го за лягане и го оставям сам в стаята, ако съм там абсурд да заспи. Но от малко преди да стане на годинка е с едно спане и е толкова изморен, че някой път и докато го храня за обяд се унася, та заспиването тогава в повечето пъти е лесно. Второто спане няколко пъти ни беше мъка и реших изцяло да го махна. Та се надявам да започне да заспива без допълнителна помощ и вечер. През нощта също се буди доста и не може сам да заспи, плаче и става.

# 614
Явно не само тя яде през нощта. Само че вчера зъболекаря ми каза, че така стават кариеси. И се оправят само с *пълна* упойка, което силно ме мотивира да приключим с това ядене. 

Вчера бяхме на детски рд и яде толкова мн баница, че тази нощ само за вода се сети по едно време. Явно трябва да я тъпча през деня за да спи.

Общи условия

Активация на акаунт