💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 15 125
  • 780
  •   1
Отговори
# 615
И моята яде през нощта. Брат и яде нощем до 2г. и 3м.

# 616
От 3/4-месечна не се буди да яде нощем. Даже и вода не пие. Та направо си завиждам. Даже се чудя не трябва ли да махан последното мляко. Пие 150 мл преди заспиване. Няма друго мляко през денонощието. Обаче като види шишето и откача. Малко ме е страх да го махна още. Понякога и не си яде вечерята, понякога ръфа с нас нещо.

Има ли някой още на две дремки? Много искам вече да е на една, но трудно издържа. Последно като се опитах (на морето беше) да е на една дрямка, заспа за втора в 17.30 ч, което не го беше правила, от както беше на 3 дремки. Та голям проблем ми е това спане. Поне няма да я пускам на ясла, та не бързам, но ми се иска да е вече на една дрямка.

Иначе от миналата седмица сме на държавна кухня. Яде я за сега. Не е лоша храната. Само дето иска сама да яде и ако й дам и разлее от тези велики 190 мл, съвсем нищо не остава 😀 Зор ще ми е като мине на една дрямка как ще взимам кухнята, защото като е била на една дрямка, яде в 12:00/12:15 и заспива на стола. Кухнята я дават от 12 до 12.30 и ще е голям спринт да се прибера и да й сложа да яде. Не знам какво е това време за раздаване като повечето деца ядат по това време. Да не говорим да висиш в най-голямата жега. Мрън мрън😀

# 617
И моето Юлско момче спря нощното хранене някъде 3-4 месец. Оставям му биберон и вода в леглото, ако е жаден си я намира и си заспива.
Все още е на две дремки, на мен си ми е добре 😁
Хич не бързам, сега сме на море и е много удобно. Квартирите ги избирам на първа линия, за да може да хваща бебефона. Сутрин малкия става 7-7:30, докато закусим, пием кафе и станало  10:30, когато го слагам да спи. Ние сме на плажа отпред, гледам го на монитора. Става 12:30-13ч, хапва и на плажа до 15:30-16ч, след което го слагам пак за дрямка до 17-17:15.
Хем не му развалям графика, хем ние успяваме да си починем. 😁
Пак казвам, нашия е Юлско бебе, по-малък е от вашите дечица, но си ви следя отначало, знаете 😊 Със сигурност не е готов за едно спане на ден, така в момента му е добре.
Ляга 22- 22:30

# 618
Знам, че дрямка след 17.00 не е ок. А и 22.00/22.30 на мен ми е много късно лягане 😀 Ама то и с тази последна дрямка, няма как иначе. Ако не е заспала до 21.30, аз се изнервям. Но щом ви е добре с този режим, всичко е точно. Аз искам да мине на една, защото ще спи (повече наведнъж, може би 😀) и ще заспива по-рано вечер (надявам се 😀).

# 619
Да, след като става в 17ч, няма как да ляга по-рано. Но сега лятото наистина е добре този режим, можем да излезнем и да вечеряме

# 620
Охх, аз искам да е на 2, ама, тя не иска. При нас прехода е гаден. Защото спи да речем от 12:20 до 14 и ляга към 20. Дори няма 2 часа сън на ден. А преди си спеше общо около 3+ часа.
Храненето - давам й да бърка там, ама не се сеща, че лъжицата се държи хоризонтално, съответно я държи вертикално и дори да я доближи до устата си, вече е празна.
Постоянно сочи разни неща и ако не ги получи е рев или пищене. Вие с това особено на площадката как се справяте? Все се засилва към на някое дете тротинетката, чипса или каквото там види. Като цяло на най-близката ми площадка ходят доста хора, но има само по-големи деца. Рядко срещам някое 2-годишно да речем, но дори и те са с помбер и тротинетката. 😁 Днес пробвах с колана, "спасих" я няколко пъти. Вашите държат ли ви за ръчичка? Моята не иска да ходи до мен, ами накъдето реши тя и само се надявам някак да започне да седи край мен.

# 621
Да, след като става в 17ч, няма как да ляга по-рано. Но сега лятото наистина е добре този режим, можем да излезнем и да вечеряме

Не обобщавайте, нито това, нито каквото каза Ваня относно дрямка след 17ч не важи за всички деца. Всяка майка си познава детето и много по-добре да се доверява на инстинкта си + проба / грешка, отколкото на подобни правила. А и количеството необходим сън доста варира.

Моето бебе също е юлско и от 1 месец някъде е предимно на 1 дълга дрямка, но ако е по-къса, най-добре да дремне още веднъж. Което се е случвало и след 17ч, даже към 18ч. Вечер най-късно в 21:30 ляга (това ако е имало дълга и късна втора дрямка). Ако е на една дрямка, го слагам още към 20:30. Проблемно заспиване вечер имаме само когато е преуморен и превъзбуден. Колкото по-превъзбуден (защото не е спал достатъчно през деня и/или много емоции / нови впечатления), толкова по-трудно заспива.

# 622
Помбер на площадка…😤 като видя и казвам нещо на висок глас, уж на детето, от типа на - еее не мамо, не може, то е на детето… с надеждата да се усетят, че на площадката не е място за храна, камо ли за чипс🙄 аз ябълки не вадя пред другите. Не е мн сложно да се досети човек.

Ваня, малката не прави ли 5ч интервал? Ако прави 5 става хватката с една дрямка. Иначе и аз лятото мрънках за безумния час за взимане на тая пробита държавна кухня. Хич не е мислено за нас като са го мислили как да бъде.

# 623
Герка, 17:00 си е късно за втора дрямка, но както казах, на тях щом им е ок, значи всичко е точно. На мен не ми е добре, защото после ще заспи много късно.

Петя, на някои деца им стига и час и половина. Съседка, която се консултирала с консултант по сън, буди детето на час и половина обедна дрямка. Спи веднъж на ден. Друга съседка пък се похвали, че като легне в 13:00 ч, спи до 16:00/17:00 ч и после в 20:30 заспива сама. Което е супер яко. Не я питах в колко става. Сигурно 06:00/07:00 ч. Та всяко дете си е различно. Аз също я будя. Сутрин гледам да спи 30/40 мин макс, а следобед я будя в 16:00 като, ако заспи 14:30 - ок, но ако ми се лигави - то си е за нея. Тя губи 😀 Не знам колко ми е добър режима, но така горе/долу към 21:30 е заспала с 15/20 минутно приспиване.

Лина, не издържа 5 часа през деня. Само след обедния сън прави 5/6. Сутрин не.
Часа за взимане на държавната кухня явно са го съобразявали на тях да им е удобно. Кога ще разнесат храната по пунктовете и кога ще я напълнят в бурканчетата. Обаче да беше половин час по-рано, щеше да е много по-удобно за майките и децата.

# 624
И за мен 17ч е късно за дрямка, вс е индивидуално, но аз си лягам в 22/22:30 та няма кой да го гледа това дете🤣🤣🤣🤣

И аз започнах да я будя в 7:30/40, защото иначе обедния сън заминава, а с него и моята психика😄
Става в 7:30, спи от 13:15 до 15/15.20 и после към 9.

Интересно нещо наблюдвам - ако в първата половина на деня прави нещо интересно за нея може да заспи в количката или в колата. Но следобед не. Напр в петък я водих да я видят колегите, нарочно си тръгнахме в 11ч да не заспи, е да ама заспа пред блока. Вчера на детски рд седя до 20ч и не заспа. А имаше деца, аниматори, викове и вс екстри.

# 625
Нашата дъщеря от скоро е записана на кухня. Не ядеше пюрета, но сега почна да хапва някои неща. Закусва, обядва, има следобедна закуска и вечеря, като не винаги всичко се яде. Вечер има 180мл мляко преди лягане и се буди задължително 2 пъти за по 120мл мляко, като второто го намалих на 90мл след като почна да вечеря, обаче явно не й стига. Висока е 86см и е 13кг. Взех да се притеснявам, че ще напълнее. Снимка, Лина, вашите деца как се движат с това нощно ядене?

# 626
Вечеря с нас, нз колко гр яде. После яде 220мл мялко. И към 2-3 през нощта е гладна.

Нашата е мъничка. Няма още 80см около 79см е май сега и е 9.500кг.
Те са още мн мънички и да са пухкавки не е проблем май.
Мен ме тормози, че нямам здрав сън така и тая работа с кариесите дето ме наплашиха.

Аз сега пробвам тактиката от едно време да давам айрян вместо Ам. Емии тъпо е ама така го намали на 1 ядене и то не го изпива целия. Освен това него мога да приготвя преди да легна и да го дам като се събуди, а Ам го готвя през нощта

# 627
Нашата също си върви мъничка. Миналия месец я мерих 75-76см 8500гр. Още си носи размер 80. Иначе изглежда здрава и пухкава ама е лекичка. Още е само с 4 зъба. По-течна храна, като от кухня яде доста добре, но с твърдата и е трудно. Дъвче, дъвче и като не успее да сдъвче добре изплюва хляб, краставици, грозде, домат яде само белен…
Вече ходи стабилно, дори се качва сама по пързалки и на кака и на монтесори кулата 😂
Опитва се да казва думички, освен мама, кака, тати, казва и ко-ко на кокошката и “котка” 😂😂 Много е сладка! 🥰
Лепната е за мен по цял ден, с баща си само реве. Вчера ги бях оставила да се гледат и го в побъркала 😂 Той милия само я носи на ръце, остави ли я - рев 🤪😂😂
Режимът и вече се закрепи, става 7:30, обеден сън 12:45, ако спи повече от 1:45 будя, вечер ляга 21:30. Днес сутринта се успа почти до 8, съответно на обяд спа само 1:15 и се събуди весела, засмяна и абсурд да я доприспя. Вечерта си изкара до 21:15 като пич, до 20:30 играха на площадката. Много е активна и се изморява, на това отдавам добрия сън, пу пу, ще видим зимата как ще е като не може толкова да стоим навън.

# 628
Това за пломбите с пълна упойка са пълни глупости... Синът ми няма млечен кътник без пломба, да ядеше до към 1.8 месеца прясно мляко вечер, сигурно си в указало и то своето, но и твърде рано изкара зъби, а и хомеопатията също е пълна със захар и от нея може да е, да не говорим че през цялата си бременност пиех минерална вода и от това ако прибавим... Но след малко заплахи и наказание и доста изхарчени пари си свикна да ходи на зъболекар, може би първата пломба беше на 4-5 години, никога не съм си и помислила, че ще правим пълна упойка. На първите две пломби рева яко и се тресе и после настана проблема да не иска да ходи на зъболекар, но той е дете все трябва да има вариант да го обработиш... Сега поне няма страх от зъболекари, вече и венец му рязаха и зъб му вадиха...всичко това без драми и уговорки...

# 629
Опитвам се да пусна щерката без колан. Резултат: 4 падания в една разходка и ожулена буза. Абе не е много стабилна. Когато се затича, не се усеща да сложи ръце пред себе си при евентуално падане и пада по корем и лице. Когато ходи по-бавно, слага ръце. Отказва да ме държи за ръка и така да се разхождаме, иска да бяга пред мен. Е, хубаво, но май май ще опра до колана за още малко. И ще ѝ показвам как да пада, хаха.

Опитва се да мине на 1 дрямка, редува дни с 1 и 2 дремки, като вторите са, защото се е събудила не в 07:30, когато я будя, а в 07:15 - 06:45 ч. Вечер лягаше към 21:10 с едната дрямка, обикновено я карам да спи в 21:30, а тази вечер направо ми скъса нервите, защото близо 1 час само лежи, върти косата ми на пръста си, не знам какво си прави, но не заспива вече. И така легна в 22 ч.

Все още се буди за хранене през нощта, понякога разрежда. Но не ѝ давам много - 30-60 мл с 1 л. Да, сигурно има общо с кариеси, което ме подсеща, че трябва да бъда по-редовна с миенето на зъби.

Мисля да пробвам държавна кухня, ако мога да се добера до нея в часовете за взимане 11:45 - 12:45, защото на 1 дрямка, тя заспива в 12:15 ч. и не ми се ще да спи в количката, а кухнята ни е далече...

До къде сте с гърнето? Моята сяда и след 2 секунди и станала.

Общи условия

Активация на акаунт