💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 15 550
  • 793
  •   2
Отговори
# 630
Гърнето го отлагам аз, не е готова.
И тя нещо последните месеци не расте хич. Не мога хубаво да я измеря, защото не стои, ама е седемдесет и... нещо си. Няма 80. До към 8 месец си растеше добре, ама нещо позабави темпото. С 2 зъба и половина е, а единия още не е избил. Уж заедно бяха с другия горен, но единия проби, а този още не.
За кухнята - при мен има и държавната кухня опция за доставка до адрес. Не съм я записала още, но смятам да пробвам и аз. Но до пункт абсурд да ходя. Сегашната кухня пък ми носят храната до нас около 9:15. По информацията от сайта им са на най-близкия пункт в 9:40. За други райони може и обяд да става. Не знам как ще е с доставка от общинската обаче, дали първи са им адресите или пунктовете, ще се разбере някой ден.
Най-добре детето да е на обща храна(с по-малко подправки), ама като знам, че в яслата ще ядат каквото в държавната кухня по-натам ще се опитам да я приуча към нея.

# 631
Да, след като става в 17ч, няма как да ляга по-рано. Но сега лятото наистина е добре този режим, можем да излезнем и да вечеряме

Не обобщавайте, нито това, нито каквото каза Ваня относно дрямка след 17ч не важи за всички деца. Всяка майка си познава детето и много по-добре да се доверява на инстинкта си + проба / грешка, отколкото на подобни правила. А и количеството необходим сън доста варира.

Нищо не обобщавам, написала съм че след като става в 17ч, моето дете няма как да заспи преди 22ч, защото последното будуване е около 5 часа (като гледам и на повечето деца тук толкова издържат) Затова около 21:30 започваме къпането и около 22ч пие мляко и ляга. И той става в 17ч, а не ляга тогава.
Нито обощавам, нито давам акъл кой как да си гледа детето, само споделям режима в момента, нали затова говорим? 😊

# 632
Много сме напред с гърнето, след като се изака на памперса го взима и ми го носи Simple Smile ... Но поне на този етап мъката със запека изчезна, та ми е все тая кога ще се научи да го носи по на време Simple Smile

# 633
Явно не само тя яде през нощта. Само че вчера зъболекаря ми каза, че така стават кариеси. И се оправят само с *пълна* упойка, което силно ме мотивира да приключим с това ядене. 
Не можах да я подмина тая пълна упойка ... Ще ме извинявате, не знам кой зъболекар посещавате, но и аз да кажа както и Анника сподели - на баткото ни сигурно 3 или 4 кариеса са оправяни в още доста ранна възраст. Никой даже намек за упойка не ми е правил. Дали от млякото нощем - сигурно до близо 3 е пил от шише или си е до ген, не знам, но имаше кариеси и пломби, даже му се отчупваха парченца, всичко е оправяно съвсем стандартно, никакви упойки. Това, че на някой "зъболекар" му е по - лесничко да е приспал детето никак не говори добре за неговата компетентност, камоли за работата му с деца!

# 634
Петя, на някои деца им стига и час и половина. Съседка, която се консултирала с консултант по сън, буди детето на час и половина обедна дрямка. Спи веднъж на ден. Друга съседка пък се похвали, че като легне в 13:00 ч, спи до 16:00/17:00 ч и после в 20:30 заспива сама. Което е супер яко. Не я питах в колко става. Сигурно 06:00/07:00 ч. Та всяко дете си е различно. Аз също я будя. Сутрин гледам да спи 30/40 мин макс, а следобед я будя в 16:00 като, ако заспи 14:30 - ок, но ако ми се лигави - то си е за нея. Тя губи 😀 Не знам колко ми е добър режима, но така горе/долу към 21:30 е заспала с 15/20 минутно приспиване.
Р
На някои сигурно им стига час и половина, ама вероятно са правили долу-горе толкова и на 2 дремки. А моето на 2 правеше над 3 часа, затова според мен не е ок така. Както виждате по часа, в който пиша имахме събуждане - а сега режим ли, зъби ли, растеж ли, глад ли иди разбери. 🤣
А и наскоро имаше ден, в който спа само 30 мин. Няма как да няма натрупана умора, днес пак ще пробвам май да е на 2 дремки, ако позволи.
Тя преди си правеше втората до към 17:30-40, но си заспиваше около 21:30-40. Зависи и колко е общото будуване през деня, не само последния интервал. При нас винаги е бил по-къс от "нормата".

# 635
И аз цях дапочнала да давам кисело.мляко вместо АМ, дори квасех мляко, но се запече жестоко, а тя и без това има проблем с изхождането, и се върнахме на АМ. Вечер пие 210мл АМ, нощем 180мл. Понякога яде в 23-24ч и чак сутринта, понякога като тази нощ - в 23ч, после в 4ч. Става между 6:30-7:15ч

# 636
Моято юлско лъвче беше на 1 дрямка почти месец и половина. От няколко дни се върна пак на две..много ми е странна тази промяна.

Буди си се нощем да яде по 2 пъти, напоследък не си изпива млякото, само 20-30мл, но без мляко не се успокоява.

# 637
Хъммм, добре, мерси ще го имам предвид това за зъболекаря и упойката. Не е детски зъболекар този, които ми го каза, та ще го отдам на това. 

Green Arow, аз не мога да кажа, че детето не пада, просто не се впечатлявам май😀 има рани по лакти и колене, нос и тн ама си мисля, че това е част от процеса. Те като падат ще се научат как да падат с ръце напред. Ако в свикнала и разчита колана да я “хваща” няма да си слага ръцете напред.
Качва пързалки сама, кулата, пиклера , тротинетка кара … ами пада разбира се чат пат. Обаче е такъв инат, че става и продължава да опитва докато не се получи каквото е намислила. Дано ѝ е от полза в живота😁

# 638
Лина, май си права за "впечатляването". Обаче, открих и още нещо интересно: с баща си и баба си ходи хванала ги за ръка и не ги пуска, а с мене - юрууууууш на маслините (това без колан ситуации). Знам, че е нормално и трябва да падат, за да се научат, ама явно нещо вътрешно ме притеснява. А една приятелка ме "успокоява", че ще видя какво ще е, когато се качи на тротинетка и колело. 😆

От през нощта е с температура 😑 Активна е, храни се, ама за мен е ужас. Сега пак ще отложим ваксината срещу морбили, аман вече. 😵‍💫

# 639
Мм май знам за какво говориш. С мен се държи по един начин с баща си по друг.

Нз дали го “наказва” защото беше 4 дни командировка или е етап, но направо баща си за нищо го няма последните дни. Аз да я взема от стола за ядене, аз да я храня не той и тн. Не ми допада все аз да съм човека😄

Пс : А за впечатляването имам предвид ожулено коляно, малко кръв по лакътя и тн. Но това дето разказаха по-горе за удрянето на главата в пода и мен ме стряска много.

# 640
Добро утро! Някой дали ползва Аптамил 3? Взела съм го да бъркам на детето каши, но мирише ужасно, направо ми се гади като опитам каша с него, по - гадно нещо не съм опитвала. Искам и да давам на детето нощем от шише АМ,  буди се често, мисля си, че може би нямам много кърма, а е гладен и за това виси цяла нощ на мен ........ Та искам да пробвам с АМ, но този Аптамил е ужасен. Някой ползва ли 3-ка и дали също е ужасен или нашият нещо е дефектен?? Като цяло какви млека ползвате, 3-ки ли са, хубави ли са на вкус??

# 641
Аз взимам BabyBio козе мляко, но мисля, че всички АМ нямат особено приятен мирис. Не съм го опитвала.

# 642
3-ка не съм ползвала, 2-ка съм пробвала. Беше си ок. Но да, и аз мисля, че всички имат много лек странен аромат, може би на желязо и аз нз как да го опиша. Всичко опитвам аз. Ама единствено от специалните серии на Новалак ми беше някакъв ужас. Бяха ни ги предписали уж, ама те наистина са отврат и само купих и хвърлих... Аз обмислям скоро да почвам да правя мюслито с прясно мляко направо. АМ само вечер. А кашите понякога правех с вода и добавях извара.  Ама щом чак ти се гади или нещо вкусовете ти са много деликатни или е някаква гадна партида според мен. Накарай и мъжа да го опита. Ако и на него му е гадно не бих го давала.

# 643
Хич не съм с деликатен вкус , всичко си ям без проблеми Satisfied ..... Не знам да купувам ли нова 3-ка, 2-ка бях купувала и беше сякаш по - добре. Дали е проблем да пие 2-ка като е над 1- година? Каши и кремчета започнах и аз да правя с прясно мляко, като го опитах това АМ, определено е в пъти по - добре,  но искам за нощното му ставане да пробвам с АМ, може да е гладен и да не му стига моето вече, че тези дни много будува.

# 644
Аз кашите ги правя с прясно мляко, ако не ги правя само с вода. Може леееко да се втвърди акото, но това лесно регулирам с пюренце от круша и/или слива. Освен това и пробиотик давам, не редовно, но давам - пробиен бебе.
Ако ти се струва гадна миризмата, може от хормоните да си с по-силно обоняние. Моето и без да съм бременна и кърмачка е такова - силно (:
Нямам никакъв опит с адаптирано мляко обаче, затова само изказах предположение, съдейки по себе си.
Ако нещо ми мирише гадно, не бих го дала. Мятам и купувам ново. Просто няма как нещо, което не бих изяла, да дам на бебе/дете. 🙂
Понеже предните дни коментирахте нощно хранене, зъби и т.н.
От маминка зная, че ситото бебе спи, хранете ги една идея повечко.
Аз давам закуска, примерно бурканче с ванилово кремче, обяд от кухнята, десерт от кухнята след обедният сън, вечеря от кухнята с поне сухар и половина, до максимум 2 броя, и преди лягане малко каша или кремче от бурканче, или от къщи нещо подходящо. Спи по цяла нощ.
А до колкото зная зъбите, не се правят с пълна упойка, но съм чувала, че в разни специфични ситуации, може да се наложи.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 14:01 от КремонаЛиза

Общи условия

Активация на акаунт