💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 15 563
  • 793
  •   1
Отговори
# 645
Бях купила хип 3, когато стана на една годинка за да я пробвам, Ами ужасен вкус и мирис... Ако някой накара осъзнато кърмаче да мине на АМ, да сподели как се е случило Simple Smile . Вечер моето дете не суче повече от 5-6 минути, просто е навик според мен, нужда от прегръдка, милувка... Не е въпрос на глад. Ние имаме различни вечери, тъй като вечеря от нашата храна, понякога яде много, понякога по-малко... Просто детето е неспокойно и си се буди. Синът ми си вечеряше всяка вечер супа със сухар, но и той спеше много неспокойно и си се будеше за мляко. Има деца и деца, за жалост са по-малко спящите по цяла вечер. С първото дете какви ли не магии мислих, правех, е не се успокои и това си беше, сега просто чакам да отмине, нищо че вече не се издържа...

# 646
За мен АМ си мирише гадно по принцип. И е гадно на вкус. Съмнявам се, че е от конкретната кутия. Особено ако за първи път го помирисваш / пробваш, си е бляк. Иначе е възможно 3ката да е още по-гадна, доколкото знам има разлика в добавките. Може да има повече рибено масло, което по дефиниция си мирише отвратително.

# 647
Ние взимаме др АМ - nany care , скоро мина на 3ка, но не съм усетила да има различен мирис.

Кремона, права си, че ако яде хубаво през деня ще спи добре. Обачее не искаше да яде. Нещо ѝ прищрака и пак започна да яде хубаво през деня и вече 2/3 нощи спим… дано се задържи така. Ама като не щат да ядат… не искат и това си е😤

# 648
Абе има и разни там периоди на растеж, в които ядат повечко. Моята вчера хапна, но сутринта към 6 пак й правих мляко. Пък може и да иска да се успокои просто, не че е глад. Особено ако се обаждат зъби. Иначе сутрешното мляко го бяхме спрели, ама от два дни пак давам. Не ще да направи ден с 2 дремки и това е. Сега си изяде половината манджа от кухнята, ама пък сякаш закуска доста стабилно и не ме притеснява толкова, че не яде поне.

# 649
Бях купила хип 3, когато стана на една годинка за да я пробвам, Ами ужасен вкус и мирис... Ако някой накара осъзнато кърмаче да мине на АМ, да сподели как се е случило Simple Smile

Моето от шише не е яло откакто е бил на 2 седмици, няколко пъти му давах АМ след родилното и мина изцяло на кърма. Изобщо не иска да доближи шишето с мляко, бута го и си иска да е закачен за мен.  Не че имам против или ми пречи, но все някак трябва да го отбивам, което не знам към момента как ще се случи. Голям навик му е станало.

И аз знам, че сито бебе спи и затова предполагам, че кърмата преди сън не му достига и се буди толкова, ще пробвам повече храна през деня. Може да взема и това АМ - nany care, да го пробваме, може да има успех с него. Сигурно в 3-та на Аптамил има много рибено масло, от него само до сега така ми е било отвратитено, в едни витамини на големия, които съм опитвала. Явно не го понасям тоя вкус и мирис, а с мляко ми е направо брутално гадно.

# 650
Аз пак да попитам предъвкан въпрос: кой инфрачервен термометър да купя? Вчера взех някакъв на Хартман, пълна шитня. Не мога да се оправя. Искам да натисна копчето и щрак срещу челото, температурата да се показва.

# 651
Nany care поръчвам от Амазон, тъй като го няма в бг. Не мисля, че е по-скъпо, но състава му е изчистен🫶🏼

Нашият термометър е на Браун, доволна съм. Мери същото като термометъра в спешното на токуда🤣🤣 изпробвано😆

# 652
За Браун и аз съм получавала доста хубави отзиви, за разлика от тези за Омрон. Но нямам личен опит с тях.
Другия вариант е да питаш медицинско лице за препоръка на марка.

# 653
Фризо 3 има ванилия и на вкус е като ванилово мляко. По- приятно е на вкус, но пък нашата не го хареса и си иска старото мляко с гадния вкус.

# 654
Nany care поръчвам от Амазон, тъй като го няма в бг. Не мисля, че е по-скъпо, но състава му е изчистен🫶🏼

Нашият термометър е на Браун, доволна съм. Мери същото като термометъра в спешното на токуда🤣🤣 изпробвано😆
За Браун кой модел, взех един  за ухо..но после видях, че се сменят филтри..голяма врътня ми се видя и още се чудя дали да не го върна, не съм го отваряла. Имам някакъв от Амазон, който е за чело, но всеки път когато има Т,  си мери различно и се дразня.

# 655
Този е нашия . Сменят се някакви неща, ама има не малко в комплекта

https://www.google.com/search?sca_esv=73afc9bb409a06fd&rlz=1CDGO … BSgoIAhACGAIgAigC

# 656
Оф, момичета, диването се изтърси на плочките, уж не се удари, ама гледам кръв по устата... Май си е прехапала горната устна. Сега е подута. Баща й ще ме нахока, има ли начин да спадне оттока и зачервяването? Намазах с крем за никнещи зъбки, защото то на такова място с какво да намажа друго...
Ще сложа някой биберон във фризера, ама няма да го иска.
Приемам съвети.

# 657
Да я гледа той по цял да види колко е лесно. Те първа ще пада. Съвети не мога да дам, освен студен компрес.

Супите от кухнята са много течни и винаги слагам 1/2 сухара. Понякога и в основното. Дали това не е прекалено? Но пък няма как да яде течното. Излиза и от устата. Вашите как се справят с течната храна?

# 658
Ванче, надали ще стане дебела от това, те мн се движат.

Моя приятелка след 2 сед пуска детето си на ясла и ми прати менюто на детето… еми потресох се. Шоколадов корнфлейкс за закуска ?!? Говорим за ясла!, хляб добруджа (?), макарони със захар, обикн бисквити, каков крем.

Това е вкл към менюто в рамките на 4 дни. Държавна ясла… аз имам своите виждания за храната, които не са съвсем класически, ама това меню за деца на 1.5-2.5г за мен е неадекватно и които го е измислил е за съд

# 659
Само да вметна, че в обикновените бисквити(поне някои) има по-малко захар, отколкото в някои бебешки.
Захар има и в кухнята, но количествата са съобразени с възрастта.
Вчера моята имаше какаово крем(аз съм фен на какао и шоколад), викам супер, ще й хареса и ще го яде - грънци. Явно се е метнала на баща си. Та аз го изядох(каквото не се озова на пода де) и въобще не беше сладък, а в съдържанието пише, че си има захар).
Онзи ден имаха от кухнята ориз с пипер, пък аз бях готвила ориз с пилешко(с малко сол да й давам и на нея). Еми в кухнята безсолния ориз въобще не й допадна, яде го смесен с домашния.
Само тоя корнфлейкс много се съмнявам да е съобразен за възрастта, но другите неща не са толкова фрапантни.

Общи условия

Активация на акаунт