💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 16 168
  • 793
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря, ви момичета, от наше име! 🙏❤️🍀
Честито на другите двама рожденника! Бъдете здрави, щастливи и щури! 🥳

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 09:30 от КремонаЛиза

# 91
Да да живи и здрави рождениците!
Кремона, моля те сподели ми рецепта за крема, страхотно изглежда и цветовете 😍

# 92
Да да живи и здрави рождениците!
Кремона, моля те сподели ми рецепта за крема, страхотно изглежда и цветовете 😍
Вътре е 1 крем, отвън е друг. Цветовете са от една специална захар. Купувам я от склад за изделия за едно и многократна утротреба - вилици, ножове, чинийки, чашки и т.н.
Понеже Верена е Еньовче, исках да има билки и цветя - затова сложих мента. Цветята са ядливи - купих ги от метро. Има доста голям избор. Сложих и плод - ягоди, те са най-добър приятел с ментата 🤭
Външният крем е подходящ за обмазване на тортата и за декорации. Аз нямах много шрпиц формички под ръка, иначе имах още идеи, но... next time 😎
Ето го крема:
https://youtu.be/z2uGSeusfDc?si=S5urKbk8mJXbrNge
Там вместо бяла захар, слагам цветната. Направих от всеки цвят по половин от дозата, която е показана във видеото. Ако са нужни координати на склада, ще дам, имат ограмно разнообразие от цветове - синя, червена, розова, жълта, зелена 2 нюанса, сребърна, черна - какво ли не. Захарта изглежда така:

Зная за захарта, зная за оцветителите, но също така зная, и че 1 път може. 🙂
Тортата е направена с червена боя в блата.
А розова във вътрешния крем.
Червените парченца са ягоди, понеже и вътре сложих.
Никаква бяла не добавям, а само я заместих с цветната. Не сложих много, за да яде и бебето.

Ето я и преди да я опитаме:

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 14:46 от КремонаЛиза

# 93
Леле, Кремона, великолепна торта! То чак да те е жал да я изядеш. И много хубави снимки. Батковците изглежда много се радват на Верена. 🫶

# 94
Честит празник, момичета! Живи и здрави да са ви рождениците, късмет, радост и весели игри Flowers Four Leaf Clover

КремонаЛиза Тортата е уникална и украсата е много хубава. Малките са големи сладури, живи и здрави да са и тримата, весел празник Birthday

# 95
Благодаря ви момичета! Днес цял ден играем на криеница, ще спи ли, няма ли, явно да се знае коя е рожденичката 😂 трябва номерца да се правят, момичешки 🤷🏻‍♀️😂
После ще мръднем навън и ще сложа снимка с истински нареченият тоалет за днес! 🤗

🍓

Това е тоалета! ☺️ само че без сандалите, но тях ги знаете от преди няколко дни. Ягодките Мелиски 🍓

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 09:55 от КремонаЛиза

# 96
Честити да са всички рожденици.Да са ви много здрави и щастливи!
Леле Кремона много е хубава тортата.Дечицата ти са големи бонбони,да са ти много здрави и все така щастливи.

# 97
Благодаря на всички, от сърце!!! ❤️💛🩷

# 98
Кремона, прекрасни са ти дечицата! Да са живи и здрави и много щастливи! ❤
И тортата е трепач! 💐

# 99
Цял ден хвърлям по едно око в темата, но не успявам да се включа.
Честит първи рожден ден на Верена и Калоян! Нека са живи, здрави, будни и игриви! Благодаря и за пожеланията към нас 🩷
Ние днес пътувахме и не усетих много деня. И по-добре, че така прекарахме време заедно. Иначе мъжа ми щеше да работи - в сезон са и имат много работа.
Ще сложа една снимка зад кадър от вчера. Чакам професионалните.

Празненството ни е в събота. Малко ми е тъжно, защото отпадна едно от близките ни семейства. Детето в контактно с друго болно от варицела Sad

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 23:55 от VaniaK

# 100
Честита да е и София! Да е много здрава и все така лъчезарна и усмихната! Прекрасна е! ❤💐

# 101
Честити да са рожденниците! Simple Smile

# 102
  • София
Честити рожденици! Да са все така усмихнати ❤ и винаги здрави!

Момичета, моят син май прави преход към 1 дрямка. Вчера отказа първата и заспа направо в 13ч, спа час и 50 мин, после го сложихме в 8 да спи както обикновено, но май доста го презорихме. Трябваше по-рано да го сложим да спи. Много лоша нощ беше, будеше се постоянно.

Отделно очето му е леко подуто и червено (горният клепач) от няколко дни и се чудя какво да правя. Мазах със сребърна вода и физ. Разтвор, но няма ефект. Дали да не питам в аптеката за нещо? Нямам връзка с личния, а някак не ми се ходи до поликниниката, много ни стана тия дни.

Също така има дребни пъпки на места. От претопляне ли е това? Или е реакция? Преди седмица дадох едно пюре с палачинки в него (и цяло яйце, а аз още не бях давама белтък)- сякаш оттогава излезнаха пъпките. Но пък и в нас е страшна жега, климатиците работят постоянно, но не обичам да ми е много студено, а и ме е страх да не го изстудя, та си е леко жега в нас. Нощем сме без климатици и ставаа към 26 градуса, ужас е, но да ни духа климатик не ми се струва ок

Иначе вчера взех кухня от Вълшебник (1-3 години меню) и беше супер като консистенция и вкус. Десертът е със захар обаче, та търся някоя кухня, при която можеш да си избереш да поръчаш само супа и основно.

# 103
Според мен иди на лекар за окото. Може да е някакъв конюнктивит. То на възрастен е неприятно и не минава лесно, пък за дете недей да чакаш.
Пъпките е възможно да са от претопляне. За мен 26 градуса е много за спане, но и аз не харесвам да се спи на климатик. Няма ли вариант да пуснете в другите стаи и на отворени врати. Да влиза някакъв полъх. Или на отворен прозорец. На мен ми е ок да спя на 23 градуса, на някои им е много и това, но аз съм си зиморничева.
И аз видях, че на Хер бебе и Вълшебник в менюто за над 1 г има захар, за това още не поръчвам от него. За солта съм ок, ама защо е нужно да слагат захар? Абсолютно ми е ненужна тази захар. Никаква полза няма от нея. Лошото е, че май и в държавната кухня слагат захар, но пък там за тази цена просто може да не даваш десерта. Иначе някъде бях гледала да си избираш с десерт и без, но не мога да се сетя. Дали не беше Фуристо? Споделяйте и вие впечатления от частна кухня, че като гледам за държавна ще ни се обадят Септември като се освободи място и децата тръгнат на ясла.

# 104
  • София
Извинете, че се намесвам, от майската тема съм. С някои се "знаем" от там. Simple Smile
Коментирате кухните - взимам на Хер Бебе стандартното меню, неделя носят от Вълшебник. Има опция да поръчаш само супа и основно, без десерт. Аз така правя, тъй като десертите са със захар. От моите проучвания почти всички използват захар. За частните става дума. За държавните не мога да коментирам. Юначе пише, че използват сироп от фурми, но нямам впечатления за тази кухня. Фуристо мисля, че също не ползват захар.

Общи условия

Активация на акаунт