💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 14 933
  • 771
  •   1
Отговори
# 720
Не само люлки са интересни на тази възраст, зависи от площадката. Чудесно се качва по пързалки и се пуска. Има и някои катерушки като за тях. На една доста хубава и нова площадка в квартала ни има като къщичка направена катерушка, батутче ( изравнен със земята нз как му се казва точно) на което да скачат и още някакви неща. Нз, моето дете успява поне час и нещо да се забавлява там. Винаги я гледам, защото децата редовно си влизат в “сблъсаци” за играчка или нещо такова. Но не я държа нон стоп за ръка, да кажем. Там съм, но 2/3 крачки. Надявам се да изгради малко автономност. Навън е доста самостоятелна, обаче вкъщи… няма отлепяне от мен. Не мога чаша водя да си налея🙄

# 721
По детски кътове за игра съм я водила само на рождени дни. Интересно й е и се забавлява, но после колко е мръсна, не искам да се сещам. Доброволно на този етап не смятам да я водя. По площадки ходим, но тя ме държи за ръка и събира само боклуци. На бебешката люлка изкарва точно 2 минути, та няма как да я оставя без надзор.

# 722
В моя квартал в София (нов, пренаселен с млади хора с деца) няма общински детски градини, нито ясли, частните са от 1300 лв нагоре и пак няма места, съответно голяма част от децата на 2-3 г не посещават детски колектив и си ги гледат майки/баби/татковци (да има и такива) / детегледачки. И не са на площадката защото са болни.

За детските кътове на закрито съм със смесени чувства. Веднъж бяхме на събитие в огромно заведение, с голям детски кът с катерушки, пързалки и тн, имаше доста лудеещи по-големи деца. Моето бебе искаше да се бута там, при големите, което беше опасно за него. И след няколко дни хвана стомашночревен вирус, според мен се е заразило там. Обаче сме били и на събития в малки заведения, където детският кът е само за съответното събитие, т.е. по-малко деца, които са на подобна възраст - ами нищо общо! Така че зависи къде и с кого, както впрочем винаги и за всичко Smiley

Браво на Верена, че търпи да си стои в количката. Моето е диване и не търпи повече от 10 минути. Няма сила, която да го задържи вързан в количката, освен, че крещи и недоволства, вече може да се изправя и да се измъква от коланите.

# 723
Моето още не може да се качи на пързалка. Поне не на тези по-големите. Има една бебешка наоколо, обаче тя не й е интересна. Абе и мен ме е страх честно казано да я пускам по тези по-стръмните. Може би, защото имам лош спомен от пързалката в детската.
Сега сме на АМ, защото уж няма температура, но явно още е болна и не иска да яде, поспалива е все още. Но първия ден беше ужас, 38.9 вдигна. Само мрънкаше и спеше. Дано поне избият някои зъби и после да прояде, че все си мисля, че има и зъби намесени в цялата работа. Докторката нищо не каза в кабинета, но днес по телефона каза, че май и зъби я мъчели. Нали й гледа гърлото, може да е видяла нещо, а да не е казала. Аз се мъча да видя, но уж не виждам нищо.

# 724
  • София
Извадихте ли зимните чувалчета за количките? Тези дни особено сутрин е доста студено и мисля да откривам сезона на чувалчето 😅

# 725
И аз се чудя дали да го вадя. Не е ли още рано, но пък си е студено. Може само да й го закопчавам до кръста. Тя и нагоре едва ли ще го трае. На всяко обличане си дърпа ръкавите и имаме спорове за якето 😂

# 726
Аз от няколко дни съм извадила нашето, но то е за ветровито време, не е зимно. Подариха ни го към количката. Много си го харесвам. ☺️ Верена не е очарована, вечно си вади бълдърите на показ, още от пролетта. И вчера го правеше 🤭

# 727
Кремона, явно детето ти е спокойно, щом издържа толкова време в количка, и в столче. Аз не мога да си похваля с такова нещо. В столчето едва стои 10мин, пътуването е ужас, но напослесък се подобрямат нещата, даже заспа няколко пъти там сама.
Отделно, че ми е странно някой да отиде на място за деца, ама детето да не е при децата. Водя и в паркове, и в детски кътове. В парка - люлки, пързалки, ония въртящите се в кръг люлки мн ги харесва. В малкия парк на едно място се събират майките, всеки вади каквото носи като играчки и децата играят - едно бута количка, др. уолкър и т.н. стоя настани и я наблюдавам, обикалям с нея. Има мн дразнещи майки, да.  Ама аз не ходя там заради майките, а детето да играе.
Как чувал за количката? Днес беше 10градуса при нас сутринта, на къщата ни в планината дори по-малко, а тя беше с тънък клин, тениска и суитшърт. Ако сега вадите чувалите, зимата какво ще ги правите, ако е минус 10 или повече?

# 728
Caprice, тя стоеше при мен, ние се гушкаме, после седна в количката, докато ходих да видя братята й вътре, използвах wc, че доста течности бях погълнала и на по-ранният рожден ден. После се разхождаше, сортираше декорациите на терасата, на която ние родителите бяхме настанени, понеже децата бяха вътре. Игра с балони, разхожда се, качвах я на колички (без монета, не бих й показала това на толкова ранен етап 😂 ), после пак се гушкахме, пак си хапваше. Не е скучала или да стои само в количката, но докато отидохме, пенсиите веднага ме метнаха. А аз имах нужда да си отдъхна, от товаренето и разтоварването на целият катун. Под количката е нещо страшно. Там само мой сутиен няма 😂
Тя е гальовна и нежна, кротка не бих я нарекла. 🤭 Не й ли харесва нещо обаче, става люта. Баща й така я определя (: момиченце - нежна, но с характер. 🤗
Не бих могла да я пусна вътре, те са големи деца, предимно 4 годишни, но и по-големи имаше. 3 деца бяха на 9, а имаше и на междинна възраст. Миналата седмица на друг рожден ден, тя беше на батут, на кончета и т.н., сред децата, но аз не можах да седна. Ама не съм вече на 25 🙂 знаете ли колко е трудно да се оправят нещата за 3 диванета, сам самичка съм. Мога ли от нещо да спестя сили, определено го правя. Затова не исках да влизам в бацилника да се дупя. 😂 Аз сама се справям вкъщи, на двора, децата да са изгладени, да е сготвено, да е почистено. Ето, мъжът ми пак е на рейс. 🤷🏻‍♀️ не че и да е тук нещо се променя, но поне търчането да ги водя и прибирам от училище и тренировки би го правил той.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 21:32 от КремонаЛиза

# 729
Аз водя моята по площадките и в един малък детски кът, който е за по-големи деца и лично на мен ми е много скучно там 😅  Досега 3 пъти е ходила. До преди няколко месеца се буташе по децата на площадките да играе с тях, а те са към 2-годишни и са в период, в който не си дават играчките или ги взимаха от ръцете й. Сега вече рядко ходи по тях, харесала си е едни играчки и с тях играе. Махнахме колана за ходене и вече ме държи за ръка, та съм залепена за нея. Хич не се усеща, когато бърза, как са слезе по стълбите. Не се е научила и да пада с ръце пред себе си, не може сама да качва пързалки (абсурд), не може и детска количка като камион да подкара, но се учи да се качва и слиза от него.

Покрай двуседмичното й боледуване храненето, гърнето и режимът с една дрямка отидоха под ягодите. От приема на Изопринозин пък е супер сънлива.

Студено е, ама нямам чувалче, а и не мисля за него. По-скоро космонавт ще й взема. Че и на мен, че ми замръзва мозъкът 🫥

# 730
Кремона, сигурна съм, че ти е трудно с 3 малки деца. Надявам се да имаш помощ макар и за час-два е полезно. Иначе си пести силите доколкото можеш, знаеш, че майчинството е маратон Flowers Hibiscus

# 731
Кремона, сигурна съм, че ти е трудно с 3 малки деца. Надявам се да имаш помощ макар и за час-два е полезно. Иначе си пести силите доколкото можеш, знаеш, че майчинството е маратон Flowers Hibiscus
Аз не мога да разчитам на майка ми. Сега е нейното време да обикаля. Разбирам я. Просто, понякога от безсилие плача. Усещам, че повишавам тон, когато не е имало нужда, някои ситуации пререагирам... наистина понякога се чувствам много, много претоварена 😔
Единственото ми спасение, е градината на средното. Честна дума! Големия не ми е дерт, бебето си има режим, обаче средното ме кара да си говоря сама. Да е жив и здрав, чуденце е. 🥲
Наричам го най-сладкото дете на света. Ама все ще падне, все ще се удари. Миналата седмица, падна на паркинга на училището, счупи си 2та предни зъба. Не помня, писах ли тук.... просто е нещо неповторимо този мой малък син 🤭

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 22:27 от КремонаЛиза

# 732
Ние сме всеки ден по площадките, иначе й е скучно в самия парк. Ходим в една малка близо до детската кухня и отделно в голямата в парка, но там след 17:00 часа гъмжи от народ и като не ми се ходи сред толкова хора излизаме на площадката в комплекса, където живеем. На детски кът сме я водили 3-4 пъти в мола, но такъв за по-малки деца до 2-3 години. Като имам работа там ги оставям с баща си да се забавляват, а аз си върша работата из мола 😀

# 733
Ние сме всеки ден по площадките, иначе й е скучно в самия парк. Ходим в една малка близо до детската кухня и отделно в голямата в парка, но там след 17:00 часа гъмжи от народ и като не ми се ходи сред толкова хора излизаме на площадката в комплекса, където живеем. На детски кът сме я водили 3-4 пъти в мола, но такъв за по-малки деца до 2-3 години. Като имам работа там ги оставям с баща си да се забавляват, а аз си върша работата из мола 😀
Да не става дума за парк Възраждане и бебешкият детски кът в Делта Планет Мол? 🤭

# 734
Кремона, дори не мога да си представя какво ти е сама с 3 деца! В моите очи ти си абсолютен герой, дори и само ако децата са живи и нахранени 😆 А съм останала с впечатление, че са доста добре гледани, плюс че поддържаш и къща (където винаги има повече работа), така че никой няма право да те критикува! Особено някакви неадекватни бабички, на които някой друг им е гледал децата и които живеят за да клюкарят.
Аз си мисля, че ако имам още деца, за някои неща ще почна да го давам бая по-ларж. Иначе сигурно ще откача.
Нали знаете вица: “С първото дете стерилизираш бибата всеки път като падне на пода. С второто я изплакваш на чешмата. Третото яде от купичката на кучето - ами проблемът си е на кучето!”

Общи условия

Активация на акаунт