Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 31 197
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Ето канала с тренировки и йога за бременни, тази специално пише, че е за болки в гърба: https://youtu.be/VKIGqEEtW4o?si=oqi_F5m1MCC5YepZ

Ето и една по-кратка, 10 мин: https://youtu.be/jEDCvgAjR5o?si=ywO8g8XUnuyp-uef
Иначе повечето там са тренировки, но има и доста йога.

Това е друг пример, като от този канал по принцип си правя йога вкъщи и има няколко подходящи за бременни видеа и като цяло са лекички неща: https://youtube.com/playlist?list=PLui6Eyny-Uzz3f0M-Y30WgNb1PQRr … =-kVAgktiMshFXzSw

Това е на английски, на бг не съм търсила

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 05:20 от katse

# 151
За количките според мен Easywalker е по-добрият вариант, по-надежден може би.

Аз да кажа, че ходих на консулатация и с Олга Дукат и със Зебрите, като цяло и на двете места ми хареса, като недостатък при Олга бих казала, че тя има планирано пътуване от 26.10 до 01.11, което мен с термин 01.11, въпреки че детето върви 4 дена назад, малко ме притеснява, та така.

В Свети Лазар има и други екипи, водещи нормално раждане. Първото Ви раждане секцио ли беше?

Вагинално беше, но таткото не присъства. Сега търся вариант да е с мен и затова към Олга и Зебрите съм се насочила.

Разбирам:) Но като цяло присъствието на бащата е позволено в болницата, не само с Олга.Simple Smile Независимо дали е въпрос на нормално раждане или секцио.

# 152
Здравейте,момичета аз от два дни съм с отоци около глезените,кръвното налягане е нормално,днес пуснах изследвания и урина и много се притеснявам да не отключвам прееклампсия,някоя от вас има ли подобни отоци?

# 153
Аз имах доста големи отоци миналата седмица на глезените (17 г.с.). - четвъртък, петък, събота и неделя. Дори си поръчах компресионен чорапогащник, който така и не обух, защото докато пристигне, те спаднаха. Както се появиха бързо, така и изчезнаха от самосебе си за 2 дни. Странното е, че противно на логиката тези дни в най-големите жеги не са отекли. Ежедневието и работата ми са едни и същи и нищо по-различно не съм правила. Кръвното си меря по няколко пъти на ден още от 12 г.с. точно заради изчислен висок риск от прееклампсия по препоръка на АГ. Около 100 на 70 ми е винаги.
Здравейте,момичета аз от два дни съм с отоци около глезените,кръвното налягане е нормално,днес пуснах изследвания и урина и много се притеснявам да не отключвам прееклампсия,някоя от вас има ли подобни отоци?

# 154
Здравейте, давали ви са от тези 3д снимките?
Днес в 18+3 ми дадоха, устата на бебчето ми изглежда малко странно, доктора я загледа , изкоментира, че има загадъчна усмивка ...
Сега като се прибрах и ме хвърли в размисли, ако се беше усъмнил в нещо щеше да каже предполагам...

# 155
Според мен още е много рано - те тепърва се развиват, застават по различен начин, не се тревожи излишно❤️

# 156
Здравейте, давали ви са от тези 3д снимките?
Днес в 18+3 ми дадоха, устата на бебчето ми изглежда малко странно, доктора я загледа , изкоментира, че има загадъчна усмивка ...
Сега като се прибрах и ме хвърли в размисли, ако се беше усъмнил в нещо щеше да каже предполагам...

Аз имам снимка, на която бебето ми е с огрооомна патешка горна устна - първото детенце. Роди си се със съвсем нормална уста.

# 157
Здравейте! За момичетата от София избрали ли сте къде и при кой ще раждате? Аз още не мога да реша - едни казват, че е рано да мисля, други казват, че вече съм закъсняла... Има ли сред вас вече решили?

Аз ще раждам в Токуда при доктор Леков, при когото се и следя. Simple Smile

# 158
Аз ще раждам в мбал Надежда и там се следях преди и сега пак там всичко.
Някой знае ли подробности кога трябва да се тръгне към болницата за естествено раждане с епидурална упойка?
Много ми е важно този път да съм с упойка.Първият път исках но беше рано изведнъж после стана късно...та такива болки не искам да преживявам пак..като си е измислено облекчение.Аз тръгнах навреме за болница но май изпуснаха момента че бях късно вечерта приета на връх Великден

# 159
Мами здрвейте! Има ли как лекар да откаже секцио по желание на майката днес чух такава история

# 160
И аз в Надежда се следя и живот и здраве ще раждам.
 Там родих и първото си дете.
Аз отидох, защото ми изтекоха водите, или поне част от тях, а знаех, че са ми доста намалели. Бях с 3 см разкритие и казаха, че са щели да ме върнат ако не са ми били изтекли водите.
Така или иначе при мен се стигна до спешно секцио, след цяло денонощие индуциране, контракции, така и не получих разкритие.
Иначе на мен ми биха епидурална, но никакво облекчение нямаше. Според мен не ми я сложиха правилно, два пъти ме дупчиха уж, не знам какво стана, но да , болките бяха уау. Мисля, че ако не е индуцирано раждането е доста по-поносимо. А и като цяло си зависи от прага на поносимост към болка

# 161
Някой знае ли подробности кога трябва да се тръгне към болницата за естествено раждане с епидурална упойка?
Много ми е важно този път да съм с упойка.Първият път исках но беше рано изведнъж после стана късно...та такива болки не искам да преживявам пак..като си е измислено облекчение.Аз тръгнах навреме за болница но май изпуснаха момента че бях късно вечерта приета на връх Великден

При нас съветват - ако имаш регулярни контракции през 5-6 мин- да вземеш душ и ако не отшумят - тръгваш към болницата. Ако ти изтекат водите - до 1 час трябва да си в болницата, дори и да нямаш контракции. Но това според мен е хубаво да се уточни с болницата, в която ще се ражда. Тук анестезиолог винаги има в готовност. С първото раждане имах хубави регулярни контракции, взех душ и не отшумяха и потеглихме към болницата (към полунощ), която ни беше буквално на 5 мин с колата. Там може би още около половин час мина докато се чудех искам ли, не искам ли упойка. Но понеже и аз знам, че при голямо разкритие не се занимават да слагат упойки, реших да искам по-скоро и да не се мъча. И добре че исках, че иначе до сутринта имаше да се мъча. Чак към 7ч сутринта имах разкритие да напъвам. С това раждане от вратата ще искам упойка Wink Подписала съм документите при докторката и въобще няма да го мисля. Според мен - няма 'рано' за упойка.

Аз бях няколко дена на екскурзия и така хубаво се натоварих и изморих. Имам една тъпа болка долу в ляво като седя повече права или вървя. Ако не изчезне до понеделник, ще звъня на лекарката.

# 162

При нас съветват - ако имаш регулярни контракции през 5-6 мин- да вземеш душ и ако не отшумят - тръгваш към болницата. Ако ти изтекат водите - до 1 час трябва да си в болницата, дори и да нямаш контракции. Но това според мен е хубаво да се уточни с болницата, в която ще се ражда. Тук анестезиолог винаги има в готовност. С първото раждане имах хубави регулярни контракции, взех душ и не отшумяха и потеглихме към болницата (към полунощ), която ни беше буквално на 5 мин с колата. Там може би още около половин час мина докато се чудех искам ли, не искам ли упойка. Но понеже и аз знам, че при голямо разкритие не се занимават да слагат упойки, реших да искам по-скоро и да не се мъча. И добре че исках, че иначе до сутринта имаше да се мъча. Чак към 7ч сутринта имах разкритие да напъвам. С това раждане от вратата ще искам упойка Wink Подписала съм документите при докторката и въобще няма да го мисля. Според мен - няма 'рано' за упойка.

Аз бях няколко дена на екскурзия и така хубаво се натоварих и изморих. Имам една тъпа болка долу в ляво като седя повече права или вървя. Ако не изчезне до понеделник, ще звъня на лекарката.

Какви документи? И аз понеже в болницата няма избор на екип който се падне за мен няма значение кой изражда ами да им натрия в главата че ще искам упойка задължително незнам в досието ли да пише.Да споменаха че се забавяло раждането при упойка но така или иначе се мъчих около 5 часа без такава не си струва.

А това че е боляло с упойка не ми звучи добре!

# 163
Включвам се да кажа, че днес мина и нашата втора ФМ в Марковс. Имаше мами които питаха преди за д-р Гьошева, та да затвърдя, че отново беше доста спокойна, обяснителна до последния детайл. Позволи ни също да си снимаме по време на прегледа, исках да направя клипче, за да покажа на майка ми и сестра ми, нямаше проблеми.

Малката бебка се развива и расте добре, днес тежеше цели 377гр. Все повече заприличва на малко човече и по-важното, д-р Гьошева беше доволна от това което видя. Потвърдихме за момента и термина, който ни даде предния път 04.11.

Умряхме от жега, при нас това беше най-горещия ден и се прибрахме скапани просто от път.
Та, ако можете стойте на хладно и сенчесто, защото навън е просто ад за нас бременните.

Пита ме дали сме се ориентирали къде да раждаме, но каза, че няма проблем все още ако не сме решили и че имаме време.
Дребни неща, но успокояващи, когато се потвърдят и от лекар. 😊

# 164
Здравейте, момичета Simple Smile пиша с включване, че не издържах до 03.07. когато ми е прегледа със следящата ме лекарка в Пловдив и днес отидох тук в моя град, защото имах известни притеснения. Имам чувството, че симптомите ми почти всички изчезнаха и освен това миналата седмица съм почти убедена, че 3-4 дни усещах бебчето и изведнъж спрях, от няколко дни съвсем нищо не долавям (първа бременност ми е, не ми е предна плацентата днес влизам в 19 г.с.). Слава Богу всичко е наред, махаше ръцете и краката и е около 300 гр. вече. Вие усещате ли движения и ако да, колко често, всеки ден...?

Общи условия

Активация на акаунт