Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 31 208
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
За подуването на краката много хора бяха препоръчали компресорни чорапи. При мен обаче имаше подуване само на глезените и то размина в рамките на две седмици и сега съм вече ок и не съм ползвала нищо. Само гледах по-често да си вдигам краката и си ги топих в студена вода, а почнах и да правя йога всеки ден почти (в ютуб има готин канал с тренировки и кога практики подходящи за бременни, доста ми харесва - Pregnancy and Postpartum TV). Предполагам не е изключено пак да почнат да ми се подуват крака/глезени, но тогава ще го мисля 😅

Можеш ли да споделиш канала с йогата? Много ми е трудно да се накарам сама и даже още си плащам мултиспорт картата с надежда, че ще се появи курс в града, но няма и май трябва да я спра просто. 🙈 Но определено май трябва да почна нещо, че трети ден се будя с ужасни болки и схващане на гърба.
И моят хемоглобин падна от 120 на 114 и еритроцитите ми са леко ниски - 4.03. Случайно разбрахме с ендокриноложката вчера и се чудя да звъня ли на аг-то или личната за някакви по-специални витамини. Мислех, че е нормално, но май е добре да вземем мерки. Иначе аг-то въобще не се сети да ме пита, всичко беше наред на прегледа. Увеличи ми се вече леко и инсулинът, но засега не иска да си правя отрано обременяването с глюкоза. Мисля да я послушам, чувствам се добре, но ако имате друг съвет, моля, споделете 🙏
За морето и басейни бях споделила по-рано за тампони Ellen Sport (https://apteka.framar.bg/30115277/%D0%B5%D0%BB%D0%BB%D0%B5%D0%BD … %BB%D0%BE%D0%BA-8). Ползвах ги преди бременността за защита от бактерии и препарати в басейни, но не и след това. Може да ви свършат работа. Моят АГ е ок за морето, но ме отказа от басейните 😁

# 136
Здравейте, има ли някоя мама с първа бременност - прееклампсия. Страх ли ви е сега с втората, имате ли терапия?

# 137

Мами дали сте ползвали или ползвате от този вид витамин б12 питам тъй като ми е на границата а може би хемоглобинът заради това не се вдига

# 138
За количките според мен Easywalker е по-добрият вариант, по-надежден може би.

Аз да кажа, че ходих на консулатация и с Олга Дукат и със Зебрите, като цяло и на двете места ми хареса, като недостатък при Олга бих казала, че тя има планирано пътуване от 26.10 до 01.11, което мен с термин 01.11, въпреки че детето върви 4 дена назад, малко ме притеснява, та така.

В Свети Лазар има и други екипи, водещи нормално раждане. Първото Ви раждане секцио ли беше?

# 139
Здравейте! За момичетата от София избрали ли сте къде и при кой ще раждате? Аз още не мога да реша - едни казват, че е рано да мисля, други казват, че вече съм закъсняла... Има ли сред вас вече решили?

# 140
Аз още от началото се следя при АГ-то, при което искам да раждам. Нейна пациентка съм от половин година преди бременността и й имам пълно доверие. Болницата ни е на 2 минути пеша от вкъщи, вече съм лежала три пъти в АГ отделението им и условията ми харесват, както и отношението.

# 141
С първата бременност в 7-ми месец започнах да се следя при докторката при която родих Simple SmileНе съм решила още къде тъй като сме от Ботевград ,но горе долу пак така ще направя в 7-мия месец вече мисля да съм се ориентирала.
Здравейте! За момичетата от София избрали ли сте къде и при кой ще раждате? Аз още не мога да реша - едни казват, че е рано да мисля, други казват, че вече съм закъсняла... Има ли сред вас вече решили?

# 142
Ами аз съм раждала три пъти вече в Майчин дом без избор на екип и не виждам причина да променям това Simple Smile при мен се случват бързичко нещата и то обикновено през нощта и не вярвам, че лекар изобщо има шанс да стигне до мен навреме, така че не виждам абсолютно никакъв смисъл за себе си.
Да знаете все пак, че има и такъв вариант Simple Smile първия път избрах него, защото много ме беше страх да не ме срежат. Исках да раждам нормално, а ми бяха наговорили глупости за тесен таз и секцио, когато се опитах да говоря с една лекарка за раждане при нея. Така се отказах изобщо от тази идея и не съжалявам.
Втория път бебето беше много голямо и още повече ме беше страх да не ме срежат. Мереха го последно преди да родя около 4кг, а той се роди 4350 Simple Smile но раждането мина бързо и леко и също доста бързо се възстанових, по-бързо от първото раждане, когато бебето беше 3600.
Не казвам, че това е за всеки, но да знаете, че има различни варианти за това как може да родите Blush
Наблюдението ми е, че лекарите хич не са фенове на нормалните раждания и това да ги викат по празници и по нощите и затова бутат към секцио, когато могат. Естествено не всички, но голяма част. Аз бягам от това.

# 143
Здравейте, пъвото ми раждане беше в Окръжна болница, без избор на екип почти, нормално. Този път реших, че ще раждам в мастна, ще искам секцио и цялата бременност ще я следя при доктора, при който ще раждам. М, оказа се грешка, лекарят не е моя човек и се върнах за следене отново в моя град и накрая най-вероятно ще се върна в същата Окръжна болница.
Бебка вече е около 490г, измерена предната седмица. Рита доста отчетливо:))

# 144
За количките според мен Easywalker е по-добрият вариант, по-надежден може би.

Аз да кажа, че ходих на консулатация и с Олга Дукат и със Зебрите, като цяло и на двете места ми хареса, като недостатък при Олга бих казала, че тя има планирано пътуване от 26.10 до 01.11, което мен с термин 01.11, въпреки че детето върви 4 дена назад, малко ме притеснява, та така.

В Свети Лазар има и други екипи, водещи нормално раждане. Първото Ви раждане секцио ли беше?

Вагинално беше, но таткото не присъства. Сега търся вариант да е с мен и затова към Олга и Зебрите съм се насочила.

# 145
Аз родих " почти нормално" в Окръжна болница и никога кракът ми няма да стъпи там заради неонатологията .
Да не говоря , че ако видя част от персонала по улицата може би няма да се стърпя да ги пребия .Звучи грубо но малко ще им е .
За раждане окей ,ама после недай си боже нещо да има с детенцето както в нашия случай , една жена която лежеше с мен просто напусна болницата и се премести в друга .
2022 г. Simple Smile Непоискано  мнение за което се извинявам .
Здравейте, пъвото ми раждане беше в Окръжна болница, без избор на екип почти, нормално. Този път реших, че ще раждам в мастна, ще искам секцио и цялата бременност ще я следя при доктора, при който ще раждам. М, оказа се грешка, лекарят не е моя човек и се върнах за следене отново в моя град и накрая най-вероятно ще се върна в същата Окръжна болница.

# 146
Искате секцио по желание или имате медицинска причина Simple Smile

# 147
Съвсем наскоро сестра ми лежа по спешност в същата болница и се убедих, че условията от преди 7г са си все същите. Отлично отношение на персонала, добри професионалисти и оборудване, заради което частните болници в окръга си изпращат там новородените бебчета с всякакъв проблем. Аз "почти" го сложих при избора на екип, не при раждането. Simple Smile
Шуши, първото ми раждане беше предизвикано и не беше особено леко. Сега реших, че ще искам да раждам секцио в частна болница, но може би поради отношението на лекаря се разколебах и сметнах, че този път може да тръгне само и да е по-леко. Grinning

# 148
Съвсем наскоро сестра ми лежа по спешност в същата болница и се убедих, че условията от преди 7г са си все същите. Отлично отношение на персонала, добри професионалисти и оборудване, заради което частните болници в окръга си изпращат там новородените бебчета с всякакъв проблем. Аз "почти" го сложих при избора на екип, не при раждането. Simple Smile
Шуши, първото ми раждане беше предизвикано и не беше особено леко. Сега реших, че ще искам да раждам секцио в частна болница, но може би поради отношението на лекаря се разколебах и сметнах, че този път може да тръгне само и да е по-леко. Grinning
аз също искам секцио за това те попитах
при кой лекар сте

# 149
Аз съм от малък областен град. Лекарят, при който се следя не изражда, а този от частната болница, за който споменах, също не беше въодушевен от идеята ми за секцио по желание. И може би с право.
Не мога да ти бъда полезна по този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт