Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 31 202
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Аз съм 21+5, задна плацента и за момента още не усещам движенията или не мога да ги разпознавам.

# 166
Smurfe, с теб се движим заедно, аз също имам дни в които не го усещам и се тревожа но на следващия ден се обажда 😀 искам да кажа че все още явно е нормално да не е всеки ден. Сега примерно реших да пия кафе и да легна и започна да шава. Вие позволявате ли си да пиете по едно кафе на ден?
Много съм радостна че през юли ще имам цели 3 прегледа, при АГ, фетална ехокардиография и втора ФМ.👶

# 167
Smurfette19, аз съм в 19+5г.с и вече няколко седмици го усещам всеки ден, като бих казала, че последната седмица и половина е много активен, за което много се радвам. Уви, има дни, в които го усещам в пъти по-малко и веднага започва притеснението ми, вчера и днес са именно такива дни. Имах час за фетална и преглед при моята АГ на 17 юли, но в последните дни имах Бракстън Х контракции, тааа си смених часа при АГ за този вторник. Нямам никакво търпение да чуя, че всичко е наред. 😕❤
Някоя от мамите беше казала, че почнеш ли да го усещаш, идва следващият проблем - ако няколко часа е по-спокойно, започваш веднага с филмите в главата си, та изключително вярно е! 😂

NewWay73, по принцип не пия кафе, но от известно време си го търся. Правя си по 1 бяло фрапе. По никакъв начин не пречи, стига да не се прекалява. 😊

# 168
Аз вече я усещам от доста време и я усещам всеки ден по доста пъти, но в началото беше точно по този начин - усещах я само в някои дни, после няколко дни абсолютно нищо, после пак я усещах и така. Малко е стресиращо, но гледах да не се пренавивам и това ми е съветът към всички. Още са мънички и трябва да са доста активни, за да ги усещаме, а те не могат всеки ден да бъдат, то и ние самите не сме Blush като цяло ако сте били по-активни през деня вие самите - ходили сте повече, не сте се спирали, то като легнете вечерта имате по-голям шанс да усещате дребосите.

Ако имате интерес към секс с половинките си, това също обикновено помага, защото води до повече кръв и насищане с кислород до плацентата и бебето и то после е по-активно Simple Smile

При мен е поредна бременност и е нормално да я усещам от по-рано, най-малкото знам какво очаквам. Не се филмирайте прекалено, дори още да не ги усещате ясно, има време за сериозни ритници Hug

# 169
  • Бургас
Smurfe, с теб се движим заедно, аз също имам дни в които не го усещам и се тревожа но на следващия ден се обажда 😀 искам да кажа че все още явно е нормално да не е всеки ден. Сега примерно реших да пия кафе и да легна и започна да шава. Вие позволявате ли си да пиете по едно кафе на ден?
Много съм радостна че през юли ще имам цели 3 прегледа, при АГ, фетална ехокардиография и втора ФМ.👶

Ако не си изпия кафето сутрин, не съм човек аз. Замених редовното второ кафе следобед с лайков чай.... за мое огромно съжаление Laughing

Иначе бебчо се усеща всеки ден, обикновено следобед и вечер. От две седмици си играем на "мърда, мърда, сложи си ръката тук" със съпруга ми, но чак днес той усети кунг-фу движенията, на които аз се наслаждавам от известно време  Heartbeat

# 170
И аз от малко над седмица я усещам вече всеки ден (22г.с. + 4), преди това пропускаше дни.

Относно кафето, от началото на втори триместър рязко ми се увеличи желанието да пия кафе. 😀 За да не прекалявам с кофеина си взех и безкофеиново, което пия следобед като ми се прииска второ.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 19:55 от zoya.

# 171
Аз съм 21с + 3, втора бременност, предна плацента. Започнах да усещам ясно движения преди около 2 седмици - някои дни, от време на време. Но в последната седмица усещам почти винаги като легна да почивам или спя. Таткото също вече го усеща лесно - и движенията са различни - някога плавни, някога силни и ударни 😅 даже може да се каже, че едновременно може да се усети на различни места в корема.

# 172
  • Бургас

Относно кафето, от началото на втори триместър рязко ми се увеличи желанието да пия кафе. 😀 За да не прекалявам с кофеина си взех и безкофеиново, което пия следобед като ми се прииска второ.

Какво е мнението тук/на вашите доктори за безкофеиновото кафе, и какво се определя като “безкофеиново”/ някой гледа ли малкия шрифт на пакетите за съдържанието на кофеин в милиграми?

# 173
Според моя лекар, 1 - 2 кафета (в зависимост от кафето, разбира се) с кофеин са безопасни по време на бременност. СЗО препоръчва до 200мг дневно. Безкофеиновото, което аз си взимам е с около 5мг кофеин на чаша. Освен това ми е важно да е с органичен произход и да е декофеинирано без употребата на химикали.

# 174
Аз преди да забременея пиех по 2-3-4 кафета понякога, сега едно и то рано сутринта,иначе не мога да спя. По навик следобяд също пиех,но разбрах,че от това не мога да спя. Пробвах и безкофеиново,но пак ми действа, та си останах на едно😀

# 175
Ходих да нагледаме Точица, че мина тамън един месец от предния преглед. Всичко и е наред Blush само че ми увеличиха магнезия, защото пак съм с контракции. Аз си ги усещам, а и по време на прегледа лекарката видя, че матката е стегната. Засега вдигна дозата на 2х2, като при нужда, ако няма промяна, ще трябва да вдигна на 3х2. Дано се повлияе положението и на по-ниската доза. Хич не си падам по многото хапчета Confused

# 176
Хоупче, аз кафе не пия, откакто съм забременяла, просто не ми се пие и въпреки това съня ми хич го няма напоследък. А аз съм от хората, които по принцип заспиват по всяко време и спях безпроблемно по 12-13ч на вечер. Тормози ме това в момента, защото ми се спи, а не става и не става.

# 177
Здравейте, момичета:) И аз да се включа с мърданията на бебо - започнах да ги усещам и аз преди 2-3 седмици, едни леки подбутвания и малки ритничета. Втора бременност ми е и ги усетих доста по - рано от предната. Почти всеки ден ги усещам, но ако не ги усетя, започвам да пия по-студена вода, качват, че така се буди бебо и се мърда, може и да е вярно. Иначе за съня - аз още си спя добре и даже през деня си поспивам, когато не съм в офиса. Мога ли да ви попитам - някоя от вас има ли ЧПВ - аз съм с позитивен тест от септември 2024 и след като забременях ми казаха тук докторите да не се притеснявам, но мен си ме гложди понякога отвътре и за това ще настоявам пак за секцио, за да не му стане нещо на бебо. Моля да споделите мнение и опит? Мерси Simple Smile

# 178
Здравейте! Днес бях на втора фетална бебето е добре. Лекарката каза че вижда по една киста във всеки плексус хороидеус по 7 мм. каза че не е притеснително. Плюс това се съмнява за мембранозен мкд и ме изпрати на детски кардиолог. Какво ще кажете някой от вас с нещо подобно

# 179
Здравейте! Днес бях на втора фетална бебето е добре. Лекарката каза че вижда по една киста във всеки плексус хороидеус по 7 мм. каза че не е притеснително. Плюс това се съмнява за мембранозен мкд и ме изпрати на детски кардиолог. Какво ще кажете някой от вас с нещо подобно
Киста на плекус хор беше видяла следващата ми АГ при първата бременност. Каза да обърна внимание на втората ФМ да погледнат, но тогава всичко вече беше изчезнало.

Общи условия

Активация на акаунт