Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 28 607
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Vertex, точно това са си, възбудата често причинява контракции. При мен почнаха да се получават и при изкачване на стълби или някаква друго физическо натоварване. С времето ще се случват все по-често, но стига да са безболезнени и шийката да не се скъсява няма причина за притеснения.

# 586
При мен тези контракции се случват ежедневно, по доста пъти на ден, през нощта също. Усещам едно присвиване за малко и като си погледна корема се е подул и втвърдил на конкретно място. И определено това не е бебето. Вече ясно разграничавам движенията на бебето и тези втвърдявания определено не са от позицията на бебето (поне при мен). Като сменя позицията или стана от леглото корема обикновено се нормализира.

# 587
И при мен се случват, дори при разходки. Засега са безболезнени и шийката е добре. Пия магнерот два пъти на ден.

# 588
И аз имам такива, с предната бременност също имах и ги различавам много отчетливо. Дори само едната страна да се е втвърдила е много вероятно да е контракция. При мен корема винаги заема странна позиция при контракции, най-често е издут в дясно. Матката не расте симетрично.
Също имам и през нощта, даже понякога ме събуждат. Не ме боли, но са ми неприятни. Пия магнерот, но шпа.. нищо не помага. С предната бременност бях на коринфар. Просто има дни, в които имам много и дни, в които имам по 1-2. Ако се натоваря повече или лежа по гръб - задължително.

# 589
При мен тези пристягания започнаха преди две седмици и бяха много на често, но не пиех магнезий. Всъщност не знаех дори че са контракции и след като обясних на АГ се потвърди. Сега пия магнерот 3х2 на ден и все още ги усещам, но по-рядко. Зачестяват при ходене, изкачване на стълби. Също АГ ме предупреди, че галене и пипане на корема (което правех нон стоп, защото ми е приятно да усещам с ръце движенията на бебето) възбуждат матката и водят също до контракции.

# 590
Аз вече над месец съм така.😣Пия 3×2 магнезий и Алеракт, но не се повлияват от тях, все си ги имам. Другата седмица съм на преглед и тръпна в очакване да измерим пак шийката.

А вие имате ли дискомфорт и някакви болки, когато например лежите и искате да промените позицията на тялото - от лявата страна да легнете на дясната? На мен в повечето случаи като правя такова движение ми е неприятно на корема.

# 591
Michelle009, при мен също коремът ми заема странна позиция и се втвърдява горе в дясно, (в страни от пъпа). Не съм забелязала някаква зависимост кога се появяват, като съм седнала се появяват, като съм легнала на една страна и в пълен покой пак. Пиех Магнерот и Алеракт 2х1, но след като споделих на АГ, че краката ми се схващат вечер няколко пъти вече, ми увеличи дозата на Магнерота 3х2, Алеракта си го пия 2х1. Усещам подобрение, като че ли и втвърдяванията станаха не всеки ден. Шийката ми я мери докторът миналата седмица на феталната морфология -32.5 мм., каза, че засега рискът от преждевременно раждане е нисък.
*Панда*, на мен също ми е много некомфортно когато трябва от ляво да се завъртя на дясно или обратно когато съм легнала, но мисля, че е напълно нормално.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 15:48 от Smurfette19

# 592
По това което описвате ми се струва, че аз все още не съм изпитала такива контракции - поне не припознавам никои от симптомите. В приложението за следене също пише, че на този етап може доста да ги усещам, но поне за момента не мисля, че се е случило. 🤷‍♀️

# 593
Здравейте, мами, аз съм от октомврийската тема, но се надявам, че няма проблем да пиша и тук, понеже и при мен на дневен ред са контракциите. Към момента съм на магнерот 3х2 и цикогест х 1, но са си доста чести - по 1-2 пъти на час, а вечер и повече. Вие броите ли по колко вървят при вас и как се справяте с притеснението, ако имате такова?

# 594
summer_me_123, аз лично не ги броя - в някои дни, в които съм по-активна имам по повече, но в други имам и само по 1-2 на ден, в момента съм в 26+4. Притеснението аз го боря с по-чести прегледи и проверяване на дължината на шийката от АГ. Няма какво да правим друго освен да си почиваме повече.

# 595
И аз съм като Fayona, не ги броя и ходя много често на прегледи. Имам си разбира се моментите, в които изпадам в "дупка" и съм много притеснена за всичко, но се опитвам да се уверявам, че всичко ще е наред и че стресът е вреден за всички ни. Като цяло при мен помага да ангажирам мозъка си с неща, които нямат нищо общо с бременност и деца.

# 596
Аз вече над месец съм така.😣Пия 3×2 магнезий и Алеракт, но не се повлияват от тях, все си ги имам. Другата седмица съм на преглед и тръпна в очакване да измерим пак шийката.

А вие имате ли дискомфорт и някакви болки, когато например лежите и искате да промените позицията на тялото - от лявата страна да легнете на дясната? На мен в повечето случаи като правя такова движение ми е неприятно на корема.
Аз също имам някакви контракции, но повечето са когато се разхождам. Повече ме притеснява болката ниско долу най-вероятно е от матката която се разширява, но понякога толкова трудно се изправям от леглото, че ужас. Доеи когато се обръщам от едната към другата страна. Понякога са силно изразени болки понякога лек дискомфорт. Понеделник съм на преглед и може би ще почна и аз с магнерот. Последно на феталната шийката беше 30мм. Да се надявам, че няма скъсяване

# 597
Аз, съдейки по себе си, вече определено съм на мнение, че стресът наистина оказва влияние, както все казват.🙄От началото на бременността не съм имала никакви болки в корема.
По едно време обаче имах много изнервени 2-3 дни в работата и след това се появиха болки в корема и кръста.
Минаха няколко седмици и пак имах стресов период - спасихме малко бебе коте, което нямаше да оцелее само и след това дни наред хвърлих усилия да му търся дом, а никой не го искаше. Нямаше как да го задържим, а пък ми беше страшно мъчно да  го връщаме на улицата отново. Някой сега като чете би си казал, че това е нещо маловажно, но аз съм много жалостива и това явно ми се отрази негативно и от тогава се появиха пък втвърдяванията.
Сега вече като съм в болничен се пазя повече и освен физически, гледам да се опитвам да не се напрягам и психически.
Така, че съветът ми е да се мисли по-позитивно☀️, лошите мисли не водят до нищо приятно.

# 598
Имам едно питане 😊 мислите ли да купувате зимно чувалче за количката? Струва ми се, че ще топли повече, отколкото одеяло. Но пък ще съм мама за първи път и може да греша в разсъжденията си. 😅

# 599
Купих космонавт, имам още един от първото дете. Отгоре може би ще слагам одеало, не знам зависи от времето. И покривалото на количката.

Общи условия

Активация на акаунт