Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 26 564
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Не мисля, че са проблем по-честите прегледи. При по-рискови бременностти , също се ходи често. Аз за мое успокоение се следя при двама лекаря, тоест ходя два пъти в месеца, а месеците с фетална стават 3 прегледа през около 10-тина дни, а някой път като не ги напасна добре, са и на по-кратък интервал. След като предстои пътуване, със сигурност по-добре да си ви видят.

# 646
Здравейте, момичета! Минавам само да споделя, че днес излязоха резултатите от обикновената и стерилната урина - няма никакви бактерии и всичко е наред и при двете изследвания. Успокоих се малко, но все още го има този лек дискомфорт, така че ще пусна и ваг. секрет като се приберем следващата седмица и ще пиша отново! Надявам се всички да сте добре! Мерси:)

# 647
Отчетче в 24+1гс , бебо е 720гр. Плацентата е започнала да се вдига слава Богу🙏 притесненията ми започнаха да намаляват.
И понеже нищо не ми изписват, нямало нужда , всичко ми било в норма, си взех Билкова кръв - комплекс от витамини и желязо. Четох хубави неща за сиропчето, АГ днес ми потвърди, че мога да го приемам. Следващите ми изследвания ще са чак в 32г.с. Капарирахме количката вече, сега оглеждам  кошарки next to me.
Това от мен 🤗

# 648
Отчетче в 24+1гс , бебо е 720гр. Плацентата е започнала да се вдига слава Богу🙏 притесненията ми започнаха да намаляват.
И понеже нищо не ми изписват, нямало нужда , всичко ми било в норма, си взех Билкова кръв - комплекс от витамини и желязо. Четох хубави неща за сиропчето, АГ днес ми потвърди, че мога да го приемам. Следващите ми изследвания ще са чак в 32г.с. Капарирахме количката вече, сега оглеждам  кошарки next to me.
Това от мен 🤗
И аз ходих преди два дни бях в 24+1гс бебка беше 750гр. Започнах прием на магнерот, че доста ме наболява ниско долу. Аг каза, че най-вероятно е от разтягането на матката за сега дозата ми е 2×1. Интересно ми стана обаче, че почва да ме вика на прегледи на 3  седмици. Питах я защо каза, че напредва времето и е хубаво по начесто да ходя и, че след около 2 месеца ще почвам всяка седмица да ходя. При вас как са прегледите?

# 649
Това от мен 🤗

Ниска ли ви е била плацентата?

# 650
NewWay73, супер новини, много се радвам, че е започнала да се вдига плацентата. 😊

Nefi23, моите прегледи от доста време са на три седмици, уж всичко е супер, но по думите на доктора, "да ни е мирна главата". Иначе по спомен от средата на осми месец ставаха на две седмици, а съвсем накрая всяка седмица.

# 651
За морето препоръчвам да си вземете един сгъваем къмпинг стол.На мен ми беше много полезен.Оказа се обаче,че корема ми пречи да плувам , а и ме стягаше като се опитам,затова само се мокрих.
На второто мнение ми обясниха , че главата и корема всъщност не изостават , а самите дълги кости(бедро,раменна кост) са по - къси ,което може да е заради моя ръст , но може и да не е .На кратко същото като ми орепоръчаха да се следя всяка седмица.Погледнага ме и вагинално и поне има шанс за плацентата да св вдигне, тъй като не е съвсем върху канала , а на 2.2мм.За висока плацента приемали на растояние над 2.5мм от канала.

# 652
Момичета, виждам, че пишете за ниски плаценти. Аз адски съм се притеснила за моята, която за момента покрива и канала, имам предишна операция, четох, че може да има останали сраствания(като след секцио) и реално плацентата да се врастне в тях и става вече лошо, опасност за матката и т.н. Моля ви, някоя с ниска плацента, имала ли е секцио преди това, разкажете ми някакви случаи да се успокоя. На преглед съм чак в края на месеца и място не си намирам от притеснение вече.

# 653
NewWay73, браво, че се вдига, че да ви отпадне това притеснение!

Violetka9, пожелавам ти скоро и при теб да има такива хубави новини!

Аз тази седмица минах на преглед в 27+1, бебка вече е 1.2 кг. Моите прегледи още от началото са на всеки две седмици, та да ни е спокойно на всички. Пак правих и стерилна урина, че обикновената ми беше излязла замърсена, но със стерилната всичко е идеално, така че си отдъхнах малко. Малката днес изобщо не е ритала, та малко ме притеснява, но се надявам пред деня да се оживи.

# 654
Момичета, като ви чета сега си мисля за теглото на нашето момче и дали е нормално. От последния преглед почти мина месец (10ти юли), тогава беше 476г, вашите бебоци са вече по 700-800г. Възможно ли е и моето да е пораснало толкова? Следващият преглед е чак през септември, така че ще съм благодарна на мненията ви:) мерси:)

# 655
DimBZah, в коя седмица е бил последния преглед? В темата сме и няколко пришълци с термин октомври, та и това може малко да заблуждава.

# 656
DimBZah, при мен само за две седмици от 25-та до 27-ма дръпна с 300 грама (от 900 грама на 1.2 кг). За месец вашето момче със сигурност също вече е минало 800 грама, така че не се притеснявай. До септември ще е минало килограм със сигурност.

# 657
Здравейте, мерси за отговорите! Тогава бях в 21г.с + 5 дни и бебо беше 476г. и казаха, че даже върви малко голям, което не ме притесни изобщо, защото първият ми син се роди 4.3 кг, а и казаха, че е нормално тегло. Пак ще пиша като мине и следващия преглед:) мерси Simple Smile

# 658
Днес бях в болницата за удължаване на болничния, за който трябваше и да ме прегледат. Бебчо е вече 913гр в 25+4 г.с. Докторът каза, че е супер и си отговаря за термина, плацентата била добре, но не измери шийката на матката. След седмица и малко съм на преглед при моята АГ, та ще ми е леко притеснено до тогава, но се надявам да няма скъсяване.

DimbZah, в 22+3 моя господин го измериха 486гр. , така че бебчето ти си върви супер, въпреки че винаги може да има разлика, това са средни стойности, зависи много от ген и тн. Важното е да са здравички. 🥰

# 659
Благодаря ти, LadyK3 за отговора! Много се радвам и за твоите новини:))

Общи условия

Активация на акаунт