Счетоводител в нужда се познава 23

• 6 103
  • 160
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Не се подава Д6 щом няма сума, която да декларирате/дължите.

# 121
  • Стара Загора
ДОД в Декларация обр.6 се подава на база изплащане/паричен поток.
Прочетете указанията към декларацията. Има и указания на НАП.
Иначе да подавате редовна декларация щом е в увеличение.
Върна ми декларацията - отхвърля се поради изискванията за едновременно подаване на декларации обр. 1 и обр. 6. Защо така? Данъкът е за м. 07.

# 122
  • В полите на Пирин планина
Само ДДФЛ ли декларирахте в 6-цата?

# 123
  • Стара Загора
Да, само ДДФЛ за м. 07 - код 8, редовна. Чекнах за неподаване на декл. 1 и въпреки това я отхвърля.

# 124
  • В полите на Пирин планина
Много странно - подавала съм по този начин преди.
Нека някой друг се включи с по-прясна информация.

# 125
  • Стара Загора
И аз съм подавал но сега не  става.

# 126
  • София
Да, само ДДФЛ за м. 07 - код 8, редовна. Чекнах за неподаване на декл. 1 и въпреки това я отхвърля.
Да, така се подава. Каква грешка Ви дава?

# 127
  • Стара Загора
Декларацията се отхвърля поради нарушаване на изискванията за едновременно подаване на декларации обр. 1 и обр. 6. Това ми казва, въпреки, че съм чекнала за неподаване на обр . 1. Чудя се ако подам обр. 1 с код корекция какво ще стане?

# 128
И аз така бих я подала. Данъка не го засичат, защо ще търси декл. 1.

Вижте в другите колони да не е останал някой код.
Друго, което се сещам, в колоната с данъка писахте, че е м.07, код 8, а датата 31.07.2025 г. ли е?

# 129
  • Стара Загора
Да 31.07.25

# 130
Няма промяна в начина на подаване на декл.1 и декл.6. Имате нещо различно във файла от код 8 за м.7 и дата на изплащане.31.07.2025.
Или не чеквате правилната отметка при подаването - чете внимателно - няма основание за подаване на декл.1 !

# 131
  • БГ
Д6 на ниво ДДФЛ ще има стойност 0, нооо в осигуровките няма как да нямате стойности. Даже в неплатен и болничен имате поне здравни за сметка на работодател. Така че системата ще търси обвързване и равняване на Д1 и Д6.

# 132
  • София
Д6 на ниво ДДФЛ ще има стойност 0
В какъв смисъл стойност 0? Потребителят се опитва да декларира ДОД за м.07.
tan_co, проверете за останала стойност, код, дата или знак (точка, запетая) в друга колона.

# 133
ДОД за заплати за положен труд през м. 07 се дължи в периода 01 до 25 септември! (освен ако не плащате заплатите на 31.07.)
Най-логично е заплатите да се изплащат през м.08 и в такъв случай ДДФЛ е дължим в следващия месец - септември.
За разлика от осигурите ите вноски, които са дължими до 25.08.

# 134
ДОД за заплати за положен труд през м. 07 се дължи в периода 01 до 25 септември! (освен ако не плащате заплатите на 31.07.)
Най-логично е заплатите да се изплащат през м.08 и в такъв случай ДДФЛ е дължим в следващия месец - септември.
За разлика от осигурите ите вноски, които са дължими до 25.08.
Това е правилното деклариране. Ако го прилага, пак щеше да има ДДФЛ, но за юнските заплати. Т.е. пак щеше да има забравен данък и казусът остава. Аз мисля, че в txt файла има останал символ в другите колони.

Общи условия

Активация на акаунт