Счетоводител в нужда се познава 23

• 17 740
  • 497
  •   2
Отговори
# 495
  • Балчик
Не съм съгласна. Дърта съм и не бих избрала нова книжка, ако лицето декларира, че има предишна. Така си е закона. И ще го пратя в ИТ да вади книжка, като ми дойде реда в нея, ще я попълня.
Да ми декларира, че няма книжка, ще му издам.
И аз съм от дъртите...също не бих се съгласила за издаване на нова тк.
Има си ред кой и кога издава нова тк.
Явно младото, което квалифицира хората като дърти не е яло дръвцето от проверяващи и наказващи органи.
За какво точно ще ви накажат, ако издадете трудова книжка и попълните само стажа във вашето предприятие???
Какво е нарушението? Кой ще ви провери, кога инспектор от ИТ ще установи, че старата книжка е останала недопопълнена и има нова такава? Когато по принцип трудовата книжка дори не трябва да стои в предприятието?
Съвета - да обикаля по целия си трудов път назад, да издирва работодатели за документи, да се обяснява, пък някой като тук раздаващите съвети да се запъне за някоя запетайка, направо кърти с полезност и ефикасност.
И младото хич не е младо, ами има вече 25 години стаж, и са му минали през ръцете всякакви трудови книжки и многобройни проверки, от всякакви институции. Та знае поне колкото вас. А определението "дърти" не е до възраст, а до начин на мислене. Вземете най-после да живеете в 21 век. Както казах и в предишен пост за  такова дребнаво отношение към работниците нито ще ви повишат заплатата, нито ще ви сложат портрета на стената като велик специалист.
Що си губиш времето, дето явно  ти е в изобилие да нареждаш с високопарен тон и да въртиш виртуалният си пръст. Вместо това прочети и се информирай кога се издава нова трудова книжка, че явно не си наясно с понятията....що ли има изписани правила. Не се издава нова трудова кнежка, а се издава такава с продължение при всеки следващ работодател. Това е важното.
И още нещо - това, че имаш опит вече 25г е похвално, че не си яла дръвцето, но живота е колело драга и никога за нищо не е късно.

# 496
  • Пловдив
Ама що с тоя тон не мога да разбера...

# 497
  • София
Леле, пийте си хапчетата, бре хора.
dariVale, не им обръщай внимание. За мен ти си единственият адекватен и знаещ човек, пишещ в тази тема. Въпрос на добра воля е това с книжката. Също не смятам, че издаването на нова книжка е нарушение.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 17:38 от Pleione

Общи условия

Активация на акаунт